Šta je novo?

2900XT ili 8800GT

gervasius

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2006
Poena
319
Nudi mi covek da izaberem izmedju ove dve karte.:d Vecita dilema. Gledam razne testove po netu,pa nisam vise pametan. Sta mislite?

Nudi mi covek da izaberem izmedju ove dve karte.:d Vecita dilema. Gledam razne testove po netu,pa nisam vise pametan. Sta mislite?

Da li se bavis 3d modeliranjem? Mislim na Maya, 3D Studio, SolidWorks, CATIA, Pro/ENGINEER i sl.? Ako je odgovor da uzmi X2900XT (pa udri po Fire GL modu), ako je odgovor ne ili jako malo uzmi 8800GT, brzi je u igrama i dosta jeftiniji.

Poslednja izmena:
Pitanje na mestu: ne bavim se 3D animacijom ni modeliranjem. Namena uglavnom ''multimedijalna'', ne igram se baš često ali volim ponekad nešto dobro (recimo Crysis koji dolazi, Hellgate London etc...) OS je Vista X64.

Pitanje na mestu: ne bavim se 3D animacijom ni modeliranjem. Namena uglavnom ''multimedijalna'', ne igram se baš često ali volim ponekad nešto dobro (recimo Crysis koji dolazi, Hellgate London etc...) OS je Vista X64.

Po tome ispada da ti vise odgovara 8800GT, tj. mislim da bi to bio slucaj za 95% ljudi na forumu. :wave:

Poslednja izmena:
Ako uporedis koja koliok vredi (i po povlascenoj ceni nemoguce da budu slicne cene), koliko se koja greje i trosi struje a koliko daje po pitanju performansi - 8800GT.

Cisto poredjenja radi tvoja x2600xt (kada se moduje) tuce po usima i 8800Ultru kada je Maya ili 3DStudio u pitanju, a ni CATIA nije daleko.

Moze neki link za to?
Treba ortaku da sklopim neku makinu, chovek je dizajner i svashta od toga koristi, a naravno shto da troshi gomilu para ako moze rade 2600 da odradi🙂

A kako stoje stvari izmedju SAPPHIRE HD2600XT ATI radeon PCI-E 256MB DDR4 2xDVI,TVO i ovde vec cuvenog Palita sonic + 8600 gt, i izvinjavam se sto ovo kacim ovde jer su moderatori skinuli posebnu temu. Inache garficka mi podjednako treba i zbog najnovijih igrica i zbog cad-a, maxa i maye(mada ih manje koristim u odnosu na druge pomenute appz), photoshopa...........
Dodushe teme http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=137038&highlight=2600
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=126438
mi ne ulivaju mnogo poverenja u Ati, ali se ipak nadam su problemi sa ovom serijom resheni?!?!?!?! Pomoc!

Poslednja izmena:
Moze neki link za to?
Treba ortaku da sklopim neku makinu, chovek je dizajner i svashta od toga koristi, a naravno shto da troshi gomilu para ako moze rade 2600 da odradi🙂

Evo ima ovde linkova, drajvera, objasnjenja, uputstava, svega za x2600 i x2900, a bogami i za starije 😉
http://forums.guru3d.com/showthread.php?threadid=237273
:wave:

A evo i linka ka drajverima, ako neces da lutas 😉
http://www.newdisk.cn/?wesley8

Jedina "mana" je sto jos nema drajvera za Vistu 64-bit, pa si ogranicen na manje od 4GB memorije, tj oko 3,2-3,5 ces moci da koristis (32 birt OS moze adresirati max 4GB, ali ne ide sve na memoriju, ima i drugih stvari koje se adresiraju). Preporucujem x2600xt sa 256mb memorije (nebitno ddr3 ili ddr4) jer tako ostaje vise memorije slobodno, a memorija je bar jeftina.

Poslednja izmena:
Cisto poredjenja radi tvoja x2600xt (kada se moduje) tuce po usima i 8800Ultru kada je Maya ili 3DStudio u pitanju, a ni CATIA nije daleko.

Cek cek, i 2600XT moze da se moduje u firegl, omg pa ovo sam cekao !

Poslednja izmena:
Da li mi neko moze objasniti sta je konkretno prednost fireGl moda...jer ovih dana kupujem komp i planirao sam da kupim 8800GT iako pretezno radim u Maxu i Mayi Zbrushu i ostalim programima za 3D...ali ponekad odigram neku dobru igru...

Koja je razlika u ceni izmedju 8800GT koja je oko (250E) i 2900xt i koja je razlika u performansama?

Ajd' modujte pa javite rezultate.
Posle par godina drndanja sa SoftQuadro, sumnjam da je fireGl mod uspešniji.
Dakle, konkretni rezultati ili iskustva u realnom radu, a ne 'čuo sam da radi do yaya' priče, pošto se to obično i može pročitati na guru3D i sl. forumima 🙂

Ajd' modujte pa javite rezultate.
Posle par godina drndanja sa SoftQuadro, sumnjam da je fireGl mod uspešniji.
Dakle, konkretni rezultati ili iskustva u realnom radu, a ne 'čuo sam da radi do yaya' priče, pošto se to obično i može pročitati na guru3D i sl. forumima 🙂

Ja nazalost nemam 2600xt ili 2900xt, pa da probam. Hajde neko sa 2600xt neka se javi i neka se naravno "zrtvuje" za opste dobro. Na onom forumu ima dosta testova l\pojedinaca u SPECviewperf 10, ne verujem da svi lazu. Moderator je prilicno netrpeljiv na laganje i vec je "nakrpio" par likova za laganje da su modovali 7900 seriju. Recimo samo da je 2600xt malo sporiji od 2900xt kada se moduju, mozda 15-20% sto ne opravdava razliku u ceni. Dakle ima li neko 2600xt i da hoce da proba? SPECviewperf 10 je oko 580MB, a oni drajveri su oko 50MB.

Da li mi neko moze objasniti sta je konkretno prednost fireGl moda...jer ovih dana kupujem komp i planirao sam da kupim 8800GT iako pretezno radim u Maxu i Mayi Zbrushu i ostalim programima za 3D...ali ponekad odigram neku dobru igru...

Koja je razlika u ceni izmedju 8800GT koja je oko (250E) i 2900xt i koja je razlika u performansama?

Po izjavama na datom forumu 2900pro se lepo moduje. Ona je sada cujem oko 220e, pa vredi razmisliti. Razlika u odnosu na nemodabilnu 8800GT? Pa oko 300-400%. Jel dovoljno?

Ja bih bez razmišljanja uzeo HD2900XT. Po testovima koje sam gledao po netu u igrama HD2900XT 512MB šije 8800GTS 640MB.
Upoređujući testove 8800GT (na quadcore-u) i HD2900XT (na dualcore-u) dolazim do zaključka da ako je HD2900XT na dual-core-u sličnih performansi kao 8800GT na quad-core-u da je definitivno HD2900XT bolja kartica.

Definitivno HD2900XT ako je ista cena karte i jedne i druge pogotovo ako ti je daje po ceni 8800GT uzmi je i prodaj pa kupi 8800GT hehe.
U principu ja mislim da je u svakom slucaju bolji izbor HD2900XT . Ali odnos cena kvalitet best buy je 8800GT.

Ljudi, cekajte, ne kontam, jel su ovo neki modifikovani drajveri koje samo treba da instaliram i dobicu bolje performanse u maxu, mayi..igrama???

Moguce je modovati 2600XT DDR3, nesto ne vidim nikakvu razliku osim sto su stariji driveri (7.7), ali opet nemam nikakve aplikacije preko kojih bi testirao kartu, imam samo cinebench10 koji ima neki OpenGL test koji sa 4400 sa obicnim driverima skoci na 4600 i to je to, samo test traje 10 - 20 sekundi. Mislim da kod igara nema promene, ali nisam siguran.

Uglavnom moguce je modovati kartu.

Moguce je modovati 2600XT DDR3, nesto ne vidim nikakvu razliku osim sto su stariji driveri (7.7), ali opet nemam nikakve aplikacije preko kojih bi testirao kartu, imam samo cinebench10 koji ima neki OpenGL test koji sa 4400 sa obicnim driverima skoci na 4600 i to je to, samo test traje 10 - 20 sekundi. Mislim da kod igara nema promene, ali nisam siguran.

Uglavnom moguce je modovati kartu.

Skini odavde verziju 10, pa probaj. ACAD ne vidi nikakvu razliku, a Pro/ENGINEER vec vidi, ali mozda 50%. Prava stvar su Maya, 3D Studio, CATIA V5, Solidworks2007 ili noviji, NX4 i Solid Edge V18 ili noviji.

Poslednja izmena:
Mislim da ne vrede ti generički testovi ničemu. Barem je tako bilo za softquadro, sve lepo, sjajno, bajno u testovima, ali kad kreneš da radiš konkretan projekat, kad krene npr. 3dsmax da puca i krshi, shvatiš da tih par procenata ubrzanja nije vredno. Vredno jeste možda bilo pre par godina kada je directX radio sporije i nepreciznije od OpenGL-a, ali još od Ati 9xxx serije, i dx 9.0, directX mod u maxu je realno bio bolji i od softquadro moda. Pritom je radio kako treba, a žvakao je geometriju mnogo bolje. Ok, nisi mogao 4096x4096 texturu ili maglu (enviroment Fog, i to bazičnu samo) da gledaš u viewport-u ali si bar bio siguran da ti neće krahirati bez potrebe. A često krahiranje velike scene može da bude veoma frustrirajuće 🙂

Mislim da ne vrede ti generički testovi ničemu. Barem je tako bilo za softquadro, sve lepo, sjajno, bajno u testovima, ali kad kreneš da radiš konkretan projekat, kad krene npr. 3dsmax da puca i krshi, shvatiš da tih par procenata ubrzanja nije vredno. Vredno jeste možda bilo pre par godina kada je directX radio sporije i nepreciznije od OpenGL-a, ali još od Ati 9xxx serije, i dx 9.0, directX mod u maxu je realno bio bolji i od softquadro moda. Pritom je radio kako treba, a žvakao je geometriju mnogo bolje. Ok, nisi mogao 4096x4096 texturu ili maglu (enviroment Fog, i to bazičnu samo) da gledaš u viewport-u ali si bar bio siguran da ti neće krahirati bez potrebe. A često krahiranje velike scene može da bude veoma frustrirajuće 🙂

Radi sa ATI kartama. Kod Quadro-a je bilo problem da nece da se pravilno detektuje u svim programima i onda nista od svega, a kada i detektuje bilo je toga sto si rekao. Za ATI ovo radi. Ljudi su zadovoljni. Nista ne puca, ne lupa se. Ma ima lepo da probam sam pa da javim. 🙂

Poslednja izmena:
Aj daj testove koji će to da potvrde...Ja sam 100% siguran da je 2900XT MNOGO bolja grafika od 8800GT.

Nazad
Vrh Dno