Šta je novo?

2700, ali ne + vec MHz

• Začetnik teme Začetnik teme valek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

valek

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2000
Poena
620
Dobro, dobro JOS nije 2.7GHz, ali je zato 2.66GHz. OC poduhvat tima valek-Alexandar je doveo JIUHB-a do ludila. Na kraju je na kolenima molio za milost i obecao za vikend (ocekuje se -22C, sto svaki posten overkloker mora da iskoristi) famoznih 2.7GHz.

Rezultat je postignut na 2.00V i zanimljivo je da T-bred B (ili bar doticni primerak) nikako ne voli vece voltaze. 2.075V rezultiraju ili blokadom po ulasku u XP (pri bilo kojoj frekvenciji) ili odbijanjem butovanja. 2.025V radi, ali uz smanjenu stabilnost u odnosu na 2.00V. Videcemo sta ce doneti 420W napajanje (40A za 5V).
KD7-E je tipicna OC ploca i samo za to i sluzi. Gola je ko pistolj, a razocarenje predstavlja cinjenica da mu je gornja granica 210MHz. Dobro, mozda mi nije upao neki primerak.
Kljuc uspeha je bio AX-7 (Alexandar), jer kako rekoh FridgeRock je jos na 2.5GHz bio u zenitu. SLK sigurno ne bi odmogao, ali me bas interesuje koliko bi pomogao (mozda Aca kao ponosni vlasnik ponudi neki info i hipoteticku pretpostavku). Licno mislim da ce vazdusno hladjenje 2.7GHz biti limit, ukoliko se ne iznadje nacin za prevazilazenje 2.00V barijere.

U obavezan OC alat spada i dobra jakna, buduci da temperatura u sobi ne prelazi 5 stepeni C.

U nedostatku ventilatora i casopis moze da posluzi za hladjenje (copyright SimpsonH & Student).

valek je napisao(la):
U nedostatku ventilatora i casopis moze da posluzi za hladjenje (copyright SimpsonH & Student).

Majstorski odradjen posao,nema govora 🙂

Znam bar 10 ljudi koje moze da strefi srcka zbog ovoga 😀 😀 .

(ne ,ja nisam medju njima iako bi mnogi voleli😀 ).Imali ste moju punu podrsku u direktnom prenosu .

Samo ne videh Alexandra da mase novinama😀 ,da nije i on medju gore pomenutih 10??😀 😀

Ma OK je kako ste sve uradili samo ima jedna greska, lepo ko Student izbacite kuciste na terasu ili jos bolje zabodete kuciste u gomilu snega i nema problema sa temperaturom😀

valek je napisao(la):
Dobro, dobro JOS nije 2.7GHz, ali je zato 2.66GHz. OC poduhvat tima valek-Alexandar je doveo JIUHB-a do ludila. Na kraju je na kolenima molio za milost i obecao za vikend (ocekuje se -22C, sto svaki posten overkloker mora da iskoristi) famoznih 2.7GHz.

Rezultat je postignut na 2.00V i zanimljivo je da T-bred B (ili bar doticni primerak) nikako ne voli vece voltaze. 2.075V rezultiraju ili blokadom po ulasku u XP (pri bilo kojoj frekvenciji) ili odbijanjem butovanja. 2.025V radi, ali uz smanjenu stabilnost u odnosu na 2.00V. Videcemo sta ce doneti 420W napajanje (40A za 5V).
KD7-E je tipicna OC ploca i samo za to i sluzi. Gola je ko pistolj, a razocarenje predstavlja cinjenica da mu je gornja granica 210MHz. Dobro, mozda mi nije upao neki primerak.
Kljuc uspeha je bio AX-7 (Alexandar), jer kako rekoh FridgeRock je jos na 2.5GHz bio u zenitu. SLK sigurno ne bi odmogao, ali me bas interesuje koliko bi pomogao (mozda Aca kao ponosni vlasnik ponudi neki info i hipoteticku pretpostavku). Licno mislim da ce vazdusno hladjenje 2.7GHz biti limit, ukoliko se ne iznadje nacin za prevazilazenje 2.00V barijere.

Fenomenalan primerak procesora, nema sta, nije ni onaj od slovenca nista bolji. On je isterao vise samo zbog mnogo boljeg hladjenja. SLK bi ti verovatno pomogao za nesto vise, ne mogu bas napamet da odredim koliko, ali bi izvukao jos koji MHz, pogotovo sa Delta ili Sunon fanom koji daju 85CFM-a. Mada i ovo je fantazija od rezultata za jedan entri level procesorcic. 😛 Proteraj testove na 2.5GHz-a i ako sve radi stabilno, taj procesor je sposoban da obrije P4 na 3.2-3.3GHz-a iz zezanja. :beat: :d Svaka cast na postignutom! cheers

Procesor radi sve zahtevnije testove na 2550Mhz. Ostaje nam jos samo da pokrenemo 3DMark sa nekim Ti4200 jer valek ima R8500, mada ne verujem da ce biti neki spec rezultat, jer kao sto ranije u nekom threadu rekoh, ploca nece preko 210FSB

simpson H je napisao(la):
Samo ne videh Alexandra da mase novinama😀 ,da nije i on medju gore pomenutih 10??😀 😀

Kako nisi video? Pa zar ne vidis da je kluc uspeha bilo mahanje onim Teen novinama, koje valek u dokolici upraznjava 😀 😀 😀

Alexandar je napisao(la):
Procesor radi sve zahtevnije testove na 2550Mhz. Ostaje nam jos samo da pokrenemo 3DMark sa nekim Ti4200 jer valek ima R8500, mada ne verujem da ce biti neki spec rezultat, jer kao sto ranije u nekom threadu rekoh, ploca nece preko 210FSB

To je sasvim dovoljna magistrala za pristojan rezultat, ja sam na 202MHZ-a (10x202) napravio onaj rezultat od 14K i kusur u Marku.

simpson H je napisao(la):
Majstorski odradjen posao,nema govora 🙂

Znam bar 10 ljudi koje moze da strefi srcka zbog ovoga 😀 😀 .
Evo prvog... mislim da sam zreo za trostruki baj-pas! 😀

Alexandre, jel' ono Britni ili Shakira na naslovnoj strani? Mislim da je kljuc uspeha u razresenju ove misterije... :beat:
Once again, SVAKA CAST!

Kakva Britni, kakva Shakira ... u pitanju su Maja, Marija, Ivana, Martina i Mila. Pa zar mislis da je za ovakav procesor dovoljna jedna zena 🙂

Valek, koliko ide max stabilno na 1.85V ?

Pozdrav

Uf... tesko pitanje. Zavisi od cooler-a. 1.85V mu je sasvim dosta za rad pod Windowsima (ukljucujuci i 3D mark) tu negde do 2515-2530MHz. To naravno ne vazi za Prime koji na pomenutim vrednostima puca u momentu. Van Prime-a (sa FridgeRockom) na 2.5GHz i 1.85V normalnim user koriscenjem (Net, Mail, Photoshop) mi se nije ni jednom ubio. Verujem da sa coolerom klase SLK bencovanje i rad na 2.6GHz nisu nikakav problem.

Bacicu ovo i u video karte, ali kad sam vec ovde da obradujem vlasnike Radeona 8500, a i vlasnike Ti4200. Buduci da je Radeon moj, ima cast...

XP1700+ @ 2496MHz (12x208)
ATI Radeon 8500 315/640MHz

3D Mark 2001: 11930

A sada i Studentov Abit GF4 Ti4200

XP1700+ @ 2472MHz (12x206)
Abit GF4 Ti4200 64MB, 315/625MHz
Corsair PC3200 256MB (Cas 2-2-6-2-2T)

3D Mark 2001: 14753

Iskoristicu thread za analizu rezultata. Prva napomena je da memorija odbija da radi Mark na 1T preko 200MHz i ona ujedno predstavlja 1. ogranicavajuci faktor za prelazak 15000 poena. To ce se doduse za koji dan kompenzovati boljim coolerom (AX-7) i teranjem marka na 12.5x208=2600MHz. U principu sumnjam da ce rezultat biti nesto puno veci od 15000, ali mozda i pretekne za 100-200 poena sto bi bilo lepo, zar ne.
Maximum ploce je 210MHz (KD7-E) i ona predstavlja drugi ogranicavajuci faktor. Ne smem ni da zamislim 3D Mark rezultat na nekoj 230MHz magistrali sa najjacim memorijskim setovanjima (malo nerealno) i boljim primerkom Ti4200 (ipak je 315/625 daleko od najboljeg za ove karte). Grubo cenim rezultat na blizu 16000. Cooler klase AX-7 ili SLK (duplo skuplji) se podrazumeva. Ja trenutno skupljam pare za bolji cooler i memoriju, a taman ce dotle i 1.2 verzija NF7-S sa svim ovim lepim podesavanjima napona kao kod KD7-E i magistralom preko 230MHz. Bice veselo na Bench-u narednih meseci :hump:

P.S. 12x208 je da li zbog ploce ili memorije (sve u glavu sem 1T) maximum za stabilan 3D mark. kada bih nasao memoriju koja na 208 hoce i 1T da radi, Ti4200 bi vec na 2496MHz isao preko 15000. Mislite o tome ...

Tek sada vidim da je postovao po par puta isto. Stigao sam da ispravim za Ti, ali sam za Radeona zakasnio. Bedak 🙁

Kanda Student slabo mase tim novinama, vise mu odgovara neki Penthouse 😀

Evo zrtvovacu moj TI4200 stalno mi radi na 300/600 a terao sam kod mene 3d mark na 330/629 a na ploci koja moze da da jos napona AGP-u mozda moze i vise pa ako ocete javite 😉

Pa tebe cekam da se javis. Vreme je da AMD preuzme 3D Mark palicu. Zovnucu te danas za dogovor.

valek je napisao(la):
Pa tebe cekam da se javis. Vreme je da AMD preuzme 3D Mark palicu. Zovnucu te danas za dogovor.
Too bad sto ste tako "daleko"... inace bi vam drage volje ustupio ovog mog 340/655 Silura (optimalno 340/642) sa "stock" hladjenjem...
U stvari, ako bi neko od vas nailazio do BG-a, pozajmio bih vam ga... samo se plasim da ga ne spalite, ionako mi je garancija klimava! 😀

CAR je napisao(la):
Too bad sto ste tako "daleko"... inace bi vam drage volje ustupio ovog mog 340/655 Silura (optimalno 340/642) sa "stock" hladjenjem...
U stvari, ako bi neko od vas nailazio do BG-a, pozajmio bih vam ga... samo se plasim da ga ne spalite, ionako mi je garancija klimava! 😀

Uuuu, sto nama dodje u ruke, tesko ce da ostane citavo. Salu na stranu, jezgro smo danas poterali na 2725Mhz na 2V Vcore, cekam samo Valek-a da okaci slike, medjutim od 3DMark-a nista jer je vec poceo kondenz da se stvara na masini od 'ladnoce. Naravno, radio je ruski ventilator "Pingvin" iz 1969. god, uz otvoren prozor kao tajna dobrog hladjenja, Thermalright AX-7 treba zanemariti on je tu vise kao ukras za procesor 😀 😀

Kad pomislim da se neki muce sa antifrizom :d :d

Izvestaj se culi, pa je red i da ga ozvanicim. Doduse u pitanju je 2721MHz.

Uuuu, sto nama dodje u ruke, tesko ce da ostane citavo...
E onda ne dam... ionako imam silnih problema sa realizacijom garancije! 😉

CAR je napisao(la):
E onda ne dam... ionako imam silnih problema sa realizacijom garancije! 😉

Ako budes 'teo procesor od Studenta, moraces da das 😀 😀

Ako budes 'teo procesor od Studenta, moraces da das 😀 😀

Sto mu ne kazes na koliko je isao onaj drugi primerak. :beat: :d:d

Bilo ih je ukupno 3. Za jednog vec sve znate pa o njemu nema potrebe dalje. Losiji od dva preostala je muku mucio da i na 1700MHz udje u Win, a pri 1.85V. Tu mu je negde i realni maximum, a da li moze na 2 i vise V da radi na npr. 1800MHz, nije mi bilo zanimljivo.
Bolji primerak je na 2.4GHz pri 1.75 pokusao da udje u Win, ali je doziveo momentalni krah. Sa 1.85 je uspeo da udje, ali sledi blokada, da bi tek na 2V koliko toliko stabilno radio na 2.4GHz. Normalno, s obzirom da sam u rukama imao primerak koji to postize na 1.75V tu mu je i bio kraj sto se mene tice.
Zanimljivo je da je kod sva tri primerka serijski broj vrlo slican.

U tome i jeste poenta, sto nema veze ni serija, ni broj, ni bilo sta drugo, jednostavno uleti takav primerak jedan od hiljadu ili dve i ako prokenja bas tebe, dobro je. 😀😀

Nazad
Vrh Dno