Šta je novo?

27" vs 29" UltraWide

Balzak

Cenjen
Učlanjen(a)
25.12.2013
Poena
180
Ljudi, resio sam sda predjem na vecu dijagonalu od trenutnih 23".
Dvoumim se izmedju ove dve varijante, s tim sto vise naginjem ka ovoj ultrawide varijanti, jer 27" ne bih uzimao sa 1080p rezolucijom ,a sa 2k rezoluciom nisam nasao nista specijalno,a sa druge strane lg ima par ultrawide modela sa 2560 x 1080
Budzet je oko 30 iljadi, moze polovno, madjari,bugari itd...

ultra wide jedino dobro za fimove a sve ostalo ne skalira bas najbolje

Ja procitao da je to sada jako slabo prisutno lose skaliranje, tipa u starijim igricama, i u youtube snimcima.
Razmisljam o ultrawide iz razloga sto mi bas treba duza radna povrsina vise nego proporcionalno veca sto dobijam samo sa 27". Bolji je za multitasking, a i poneke igrice i filmovi ce odlicno da legnu.
Ako neko poseduje ultrawide monitor bilo bi lepo da napise par utisaka iz prve ruke :D

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ako ne bi uzimao 27" sa 1080p rezolucijom,koliko ti je onda pametno da uzmes 29" sa 2560 x 1080p,prakticno istom FHD rezolucijom,samo malo siri monitor?.....nisam video uzivo,ali po net-u,ljudi uglavnom pricaju da je to niska rezolucija za toliki monitor....

za te ultrawide monitore bi 1440p rezolucija bila najbolja,ali takvi monitori kostaju mnogo vise od tvog budzeta

Ja imam LG 34UM57, zadovoljan sam, za filmove i igre je vrhunski, za multitasking takodje, sirina stvarno dobro dodje. Sto se tice rezolucije, ako sedis na optimalnoj udaljenosti za ovu dijagonalu neces imati problema, i ta krzavost se ne primecuje. 2560x1080p rezolucija na 34" ultrawide ti je kao 1920px1080p na 27" 16:9, posto je visina 34" ultrawide ista kao na klasicnim 27", tako da ako si imao prilike da vidis 27" na 1080p to ti je to od prilike. Verujem da na 29" ultrawide sa ovom rezolucijom ne bi imao nikakvih problema sa gustinom piksela, ali onda bi dobio samo na sirini jer je kod 29" ultrawide visina kao na klasicnom 23".
Ja kada sam uzimao monitor bio sam zagrejan za Asus 29" ultrawide, mislio sam da je 34" preveliko, ali se uopste nisam pokajao sto sam uzeo 34" jer bi mi 29" bilo malo, uzevsi u obzir visinu monitora.

Poslednja izmena:
Pa zato sam i resio da pojurim 29" jer mi sve odgovara, od gustine piksela pa do budzeta, ako jurim 34" to je skuplja varijanta, a dobijam samo velicinu, koja mislim da mi i ne odgovara, a gubi se ostrina jer je ista rezolucija, visina mi ne smeta da ostane ista kao na 23-24" a dobijem znatno siri prostor koji mi je potreban.
Sad konkretno model koji sam gledao je lg 29um58 i 29um68, nema razlike u specifikaciji sem sto 68 ima bolje postolje i valjda dp konektor, sto mi ne igra neku ulogu., ne znam za backlight bleeding kakav je na njima?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Onda idi na 29" ultrawide... Uzmi u obzir da 29um58 nema Freesync a 29um68 ima, ako ti to sta znaci.
Oko backlight bleeding-a nisam mnogo obracao paznju, al' sam izvrsio test kad sam video tvoj post, i cini mi se da je minimalan koliko sam ja uspeo da vidim, ne razumem se bas puno u to...

Poslednja izmena:
Vrh Dno