Šta je novo?

Hardver 27" monitor sa VA panelom

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente
D

Deleted member 46590

Guest

Asus​

27" VA279HAE Eye Care Monitor Full HD

Treba mi pod hitno neki 27" monitor a da ne košta levu ruku ii desnu nogu, Ovo bi mi bio prvi VA a dalje od toga nezam ni koji tačno tip.VA panela.
Upotreba normalna sa nešto malo igranja a i to je starije igre tipa COD, Moha Itd. Naj modernije WoW. Jedino što mo je možda problematično odziv 6ms i to na 60Hz. nezam da li dolazi do zamućenja.

Ako sa IPS/TN prelaziš na VA, definitivno će ti delovati "razmazano"...ako ne znaš u šta se upuštaš, IPS ti je sigurnija opcija.
Koliki ti je budžet? Juriš baš 1080p @60Hz ili može i bolje?

Budžet oko 20 soma 1080p @60Hz možda do 75 ako nije mnogo skuplje, definitivno ne treba neko brzo osvežavanje jer ni grafička 6600xt nije nešto naročito

Što, možeš sa njom da igraš na 144+ Hz na 1080p...zavisi od igre i postavki. Doduše ne znam ima li high reflresh monitora kod nas za te pare. Možda ima Philips 27M1N3200VA/00...165Hz flat VA panel, ali samo osnovno, HDMI+DP i bez podešavanja visine.

Ako ti je dosta 60/75 Hz, ima recimo Acer CB272bmiprx, IPS 75Hz, postolje ima podešavanje visine i pivot što ćeš teško da nađeš za te pare...

Hvala, taj Acer izgleda fino, vrlo tanak okvir. 22 500 u "B...." prodavnici.
Ako sam dobro razumeo, VA su bolji za video i filmove ali mene više zanima oštrina, specijalno slova i grafika,

Razliku između VA i IPS ćeš videti u pokretu, ne toliko u textu. Ako nisi imao priliku da se poigraš uživo sa VA monitorom, bolje uzmi IPS da bi izbegao potencijalno razočaranje...
Taj Acer ti se uklapa u ono šta si tražio...mislim da sam ga video jeftinije? https://www.itsvet.com/monitor_acer_cb272bmiprx_um.hb2ee.001-pdaa1-31.i?id=8031

Ako ti je do oštrine, bolje skupi još neku hiljadu i uzmi 1440p monitor...

E, hvala, taj Acer "Fits the bill" perfektno. 1440p malo previše za RX 6600xt koja mi stiže u utorak. Bilo bi lepo da sam ga imao dok sam radio u Autocad-u, Znam da mogu da ga spustim na 1080p ali bi bilo bacanje para. Ima ga u radnji na A... a Vp za 16-17 soma, samo da vidim go ga ima na stanju. Ako je stvarno toliko dobar sledeći mesec ću da uzmem još jedan da zamenim stari ViewSonic mada mi on služi više kao TV.
PS, Stavio sam oglas u "Kupujem" pa ako se ne pojavi nešto baš povoljno onda uzimam Acer-e.

Nazad
Vrh Dno