Šta je novo?

2600xt za crossfire, savet

• Začetnik teme Začetnik teme Kluzo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kluzo

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
620
Mogu nabaviti po povoljnoj ceni Power Color HD2600XT sa 256mb ddr4 , sad takve bi dve kartice da stavim na Foxconn 965 plocu pa me interesuje ima li ko iskustva sa ovim karticama u crossfire-u, ili je bolje da uzmem bolje jednu jacu garafiku.

Poslednja izmena:
A po kojoj ceni?Po meni bi bilo bolje da uzmes 9600gt ili 3870.

Po nekih 65e po komadi, znaci obe za nesto vise od 10000 din, neznam tacno ali dve kartice po ceni jedne 9600gt, skor kartice na 3d marku 05 je 10500, na 06 oko 5000.

ja imam 2600xt ddr4 i isto sam hteo crossfire, malo sam se raspitivao i tražio po netu i mogu ti reći da je poboljšanje performansi solidno, ali na kraju nisu bolje od jedne 3850. za 10500 bolje uzmi peak 3850 512, imaš u buscompu novi sad. 3850 je malo sporiji od 3870 i 9600 a izađe najjeftiniji.
p.s.
jel to nova kartica za 65e ili korišćena, čisto da znam kad moju budem uvaljivao nekome.

Ja ti savetujem da ako imas para da se igras sa CF/SLi to i probas, iskustvo da si ipak nesto probao video je ipak mnogo vece vrednosti od pukog naklapanja koje drugovi clanovi ovde iznose a uzivo nisu videli CF/SLi.

Isto sam se tako razmisljao svojevremeno pa sam probao 2x7600GT skoro 8 meseci se igrao u SLi varijanti i negde sam bio prezadovoljan(F.E.A.R) a negde kompletno razocaran(Bioshock). Problem u celoj toj prici su drajveri koji moraju da se optimizuju da bi sve to radilo kako treba, a to ne zavisi od tebe vec od ATI ili NVidia drajveropisca. Znaci probaj, sve lepo istestiraj pa ako ti se ne svidja posle mesec dana prodaj za po 50€ i izgubio si 30€ zarad entuzijazma, big deal.

Savet koji si mu dao je veoma dobar.

Iskustvo koja će steći ne može se uporediti sa saznanjem drugih koje može pročitati.

Ali, preporučio bih mu da ga stekne u radu sa 3850 512MB grafičkim karticama, kada bude bio u prilici.

A onda nam i sam može pisati ne samo o neusklađenosti drajvera, već i o većoj potrošnji, povećanom zagrevanju, lošijoj provetrenosti kućišta.

Neka CrossFire pravi njima, a ne 2600XT grafičkim karticama.

Kada si ti slično uradio, grafičke kartice koje si u SLI koristio koštale su koliko dve kojima on CrossFire želi da napravi, otprilike isto onoliko koliko sada košta jedna 3850 512MB koju sam mu predložio, možda i više.

Neka CrossFire pravi njima, a ne 2600XT grafičkim karticama.

Slazem se sa ovim, mnogo je bolje sada kupiti 3850 kome je prilicno pala cena pa dokupiti drugu malo kasnije

Kada si ti slično uradio, grafičke kartice koje si u SLI koristio koštale su koliko dve kojima on CrossFire želi da napravi, otprilike isto onoliko koliko sada košta jedna 3850 512MB koju sam mu predložio, možda i više.

To jeste tacno, jednu sam platio 140€ a drugu 120€ posle 3 meseca.

Covek ima 965 plocu, to vrlo verovatno znaci da iako mozda ima drugi PCI-E slot, on verovatno radi u X4 modu tako da mu je takva kombinacija totalno neisplativa.
Kupi jednu Ati 3850 Palit, Peak do 110e ili jos bolje daj 125-130e za neki 9600GT naigraces se a obe kartice su brze od takve CF veze...

Vec sam radio test razlike izmedju 4x 8x i 16x malo pretrazi bench pa vidi kolika je razlika (da ti skratim muke, smesna je)

Nazad
Vrh Dno