Šta je novo?

2600XT gddr4 overclock?

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
jel probao neko da overclockuje ovu graficku? i cime?
ja sam probao sledece: ATT nece,ATITool nece,samo rivatuner hoce ali ne pokazuje gpu-z da su taktovi podignuti? jel neko pokusao nesto drugo?

AMDGPUClockTool

Meni RivaTuner v2.06 radi posao odlično. GPU-Z lepo vidi podignute taktove.

Uvek pokazuje malo manje.
Ja sam ostavio na 845/1200, kada sam dizao više pucale su mi neke stvari, ovde je rock solid.

Meni je radio i ccc ali do ove zadje verzije, ona nece, doduse ja imam sa ddr3 memorijom

Ja moju u igrama drzim na 860/2350.

Kod mene memorija ide do 850 bez problema a gpu nece ni na 810.. katastrofa, u pitanju je sapphire 2600xt ddr3 mem, pre ovoga sam imao masinu sa msi 1950 pro koja je isla ko luda za gpu do onog maximuna u ccc, ovaj safir u odnosu na msi 1950 pro je nula (bar po meni)

Poslednja izmena:
Kod mene memorija ide do 850 bez problema a gpu nece ni na 810.. katastrofa, u pitanju je sapphire 2600xt ddr3 mem, pre ovoga sam imao masinu sa msi 1950 pro koja je isla ko luda za gpu do onog maximuna u ccc, ovaj safir u odnosu na msi 1950 pro je nula (bar po meni)
A kakva je verzija Safira 2600XT sa Ddr4 memorijom?Ljudi ja se ozbiljno dvoumim izmedju njega i Palita 8600GT Sonic+ Sapphire mi je uvek pored HIS-a bio neki sinonim za kvalitet:type:

Moj pasivni gigabajt 2600xt, ide na 860 gpu i to bez problema (samo da ventilator duva u njega), ali je problem sto od 861 pa nadalje nece ni u kom slucaju, samo odjednom sve zaglavi. Memorija vrlo slabo, 760, preko toga krece da brljavi.

Poslednja izmena:
A kakva je verzija Safira 2600XT sa Ddr4 memorijom?Ljudi ja se ozbiljno dvoumim izmedju njega i Palita 8600GT Sonic+ Sapphire mi je uvek pored HIS-a bio neki sinonim za kvalitet:type:

ja imam safir 2600xt ddr4 već sedam meseci, uzeo sam je čim je izašla i mogu ti reći da nisam uopšte imao problema sa njom. nekad mi se dešavalo da kad overklokujem preko ccc-a zablokira, ali to je bilo sa nekom starom verzijom. kartica je odlična samo drajveri u početku nisu valjali. npr. crysis nisam mogao da igram uopšte(normalno na medium), dok nije izašao onaj hotfix koji je bukvalno preporodio karticu. cod 4 igram sa svim mogućim podešavanjima na max,(osim AA, koji mora biti off) i to na 1440x900. a sa zadnim drajverom (7.12) performanse su skočile za 30-40 posto(u cod 4, da ne bude zabune). cena je super sada, ja kad sam je uzeo bila je 135 a sad ima za 95-100. razmišljam da uzmem još jednu.
dok ovaj palit može da se meri sa 2400xt ddr3 ili 2600pro ddr2.

Poslednja izmena:
...dok ovaj palit može da se meri sa 2400xt ddr3 ili 2600pro ddr2.

O, bože! :zgran: Nebuloza godine...

Zašto lupate glušposti, zašto se mešate u nešto kada se ne ne razumete dovloljno, zašto dezinformišete druge ljude?
Ako ne znaš, pusti da se javi neko ko zna, tako više pomogneš nekome ko hoće da nauči nešto a ne da ga učiš pogrešno!
Palit 8600GT Sinic+ ostavlja u prašini i tvoj safir 2600XT a kamoli tamo neke 2400 i 2600 sa DDR2 memorijom...

Pa nije bas da ostavlja u prasini 2600xt, to bi znacilo da je neuporedivo brzi. Ali nesto brzi jeste, to svakako.

Nazad
Vrh Dno