Šta je novo?

2600K + Noctua NH-D14

Učlanjen(a)
10.03.2004
Poena
620
* Testirano u LinX AVX 0.6.4.
* Iskljucen HT.
* Pusteno 20 krugova sa maksimalnom iskoriscenoscu ram-a.
* Temperatura u sobi je bila 26C.
* Komponente su bile van kucista, na stolu.
* Temperatura koja je napisana u rezultatima ispod je najveca zabelezena temperatura jezgra.

TEST 1 - koristena pasta iz kompleta (NT-H1)
Rezultat: 2600K@4800Mhz, 1.4V, 88°C

TEST 2 - CPU i cooler lapovani by Demios i stavljena je (coollaboratory liquid pro) pasta.
Rezultat: 2600K@4800MHz, 1.4V, 80°C

------------------------------------

Boljitak je 8°C i ja sam prezadovoljan.
Evo par slika pre i posle lapovanja i nanosenja paste.

Lepo... 8 stepeni manje u full loadu je odlican rez. s obziron koliko je visoka voltaza. Ja nemam bas hrabrosti da ga odvrnem na 1.4 ali vidim da je to ok voltaza i nije "opasna" po cip. Imam SLI konf. i svaki mhz mi znaci 🙂 Lepo je Demios odradio posao svaka cast :wave:

daj neki screen shot koji to dokazuje.

btw mslim da nema potrebe da u srchu kucash 2500k i odgovarash gotovo istim ili slichnim textom u svim temama.

napishi na jednom mestu i okachi lepo skrin shotove gde se vide svi podaci.

Poslednja izmena:
-8 je extra, bas se vidi da je ihs na cpu totalno neravan.
Kad demios ispolira to mora da bude dobro. 😀

To je bio brzinski clock samo da se vidi kolika ce biti dobit kod poliranja i nove paste.
Probacu veceras sa manjom voltazom.

Mislim da taj procesor moze bolje. Pre njega sam ima lesinu koja nije htela preko 5100 za mark i isao je 1.4 na 4.8avx linx a taj tvoj sto sam ti prodao je isao 5530 sa dva jezgra i 5400 sa HT om

mada taj cpu to je kod tebe nikad nisam tesitrao za 24/7 ili je isao za 3dmark ili je bio na difoltu

Poslednja izmena:
Samo se 24/7 racuna :smoke:

Mislim da taj procesor moze bolje. Pre njega sam ima lesinu koja nije htela preko 5100 za mark i isao je 1.4 na 4.8avx linx a taj tvoj sto sam ti prodao je isao 5530 sa dva jezgra i 5400 sa HT om

mada taj cpu to je kod tebe nikad nisam tesitrao za 24/7 ili je isao za 3dmark ili je bio na difoltu

Probah veceras na 5GHz-a sa dizanjem voltaze do 1.42 i pucao mi LinX AVX, pa sam se trenutno vratio na trazenje sto nize voltaze za 4.8GHz-a

Dosao sam do nize voltaze za 4800MHz-a.

* Sobna temperatura 23°C
* Testirano u LinX AVX 0.6.4.
* Iskljucen HT.
* Pusteno 20 krugova sa maksimalnom iskoriscenoscu ram-a.

Rezultat: 2600K@4800Mhz-a, 1.384V, 74°C (najtoplije jezgro)

ne mogu da nadjem SS od mog linxa nikako ali ockivao sam vise od tog cpu a 🙁 mada kod mene je bilo vodeno
sto ne ukljucis HT kada vec imas? 🙂

zashto bedachish choveka? 😀

4800 avx sa sub 1.4v je eextra rezultat.
ja do sada koji god sam probao 2600k i 2500k, trazio je 1.4+

Ja bi to na 1.5v ter'o! :d

Nazad
Vrh Dno