Šta je novo?

256+512MB RAM - Nemoguce?

Taj modul sto imas je DDR pa radi na 266MHz (2x133), pa bi i novi radio na toliko.

Ok to mi je jasno. A čuo sam, da postoji mala šansa da novi modul ipak ne radi na staroj ploči, zbog nekompatibilnosti memorija. Jel da se :Klanjanje ili da bezbrižno odem i kupim?:d

Moguce da nece da prepozna dvostrani modul... Vidi sa prodavcem da li mozes da vratis ako nece da radi... U tom slucaju kupi 2x256... Sa time neces imati problema.

Ja sam negdje čitao da je ubrzanje sa DC do i oko 10%. Ako je to tačno onda to i nije nešto. Nisam sam testirao.

Nego da pitam nešto, sada imam 2x512 na nForce2 ploči i radi u DC, šta bi bilo ako bih u treći preostali slot stavio još 512 MB koja nije po seriji/proizvođaču uparena sa ova dva modula? Da li bi ova dva modula nastavila raditi u DC (mislim da bi morali) i da li bi bilo nekih problema?

Ne. Presao bi u singlechannel. Ako hoces DC, morao bi da ubacis 1Gb!

Zar nisu te dve grane (dva slota) same za sebe, nezavisne od toga šta je u trećoj?

Znači u treću bi morao da ide modul od 1 GB da bi ova dva po 512 nastavili raditi u DC?

Ne... Procitaj temu ispocetka. DC radi samo sa parnim brojem memorija. Sa neparnim samo u slucaju da je zbir dve memorije jednak zbiru trece. A to je samo na nForce 2 Plocama.

Da li bi onda sa trećim modulom od 1 GB sve radilo u DC ili bi u DC bili samo ona dva modula po 512 MB? Može li treći modul biti od drugog proizvođača, sa drugačijim karakteristikama?

Mora imati iste latencije... Ako nisu istog proizvodjaca, moze a ne mora da radi.

Ploca je ASUS P4S8X-X.
Trenutno, moduli na njoj su 256 (333) jednostrani i 512 (400) dvostrani, oba DDR Kingston.
1. Da li je bolje da ostavim sve ovo ovako (768MB na 333) ili da koristim samo onaj od 512 na 400?
2. Onako usput, zbog cega u manualu za ovu plocu stoji da moze da podrzi max. dva modula, dok na samoj ploci postoje tri DIMM slota?
3. Na koji nacin se proverava da li je ostvaren dual channel mod?

Fala!

768Mb je bolje u svakom slucaju od 512, radili oni na 400 ili 333 MHz nema veze. Grese u manualima cesto, mozda se odnosi na neki konkretni tip memorije, ili na kolicinu. Proverava se u post screen-u ili nekom programu. Everest, Sandra...

Vrh Dno