Šta je novo?

250w

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
imam leadman 250w kuciste .....

unutar

ausu a7v133-c
thunderbird na 1.133 nije OC
256rama
geforce4 mx 420 ddr 64mb
quantum as 30 gb
maxtor 7200 40gb
sb creative 128pci
teac 40x
diamond supra max modem

interesuje me ako bi uspeo da popravim crknuti hard quantum lct10 15gb i ubacio ga u rack da li bi bila frka zbog napajanja .... i pre sam bio prikacio 3 hard diska ali ne znam da li je bezbedno

Ostali i upuceniji clanovi ovog foruma ce ti verovatno sugerisati da, ako mozes, predjes na neko jace napajanje posto se i meni cini da sva ta kombinacija na 250W lici na neko igranje sa djavolom.Mislim, napajanje ti jeste kvalitetno,ali....

Pozdrav type;

Nebi bila nikakva frka.Ali u svakom slucaju bolje da uzmes 300W:D

Hardovi ti vuku pri paljenju ili u piku oko 25W na 7200 po komadu,tvoj procesor oko 70 a ostalo sve zajedno oko 70 znaci moze ali jedva. Ako budes menjao proc, obavezno menjaj i napajanje.

Misko je napisao(la):
Hardovi ti vuku pri paljenju ili u piku oko 25W na 7200 po komadu,tvoj procesor oko 70 a ostalo sve zajedno oko 70 znaci moze ali jedva. Ako budes menjao proc, obavezno menjaj i napajanje.

ja taj hard ne bi stalno drzao u masini nego samo kad bi prebacivao podatke sa njega

Vec je bilo govora na forumu da nije bitan kvantitet vata nego kvalitet.
Tesko da ces doci u situaciju da ISTOVREMENO rade sva tri harda i CD-ROM sto bi trebalo biti najvece opterecenje napajanja (motori!)
Vec sam jednom rekao, ali cu ponoviti da ja na poslu imam Win 2k mrezni server, jedan stariji Compaq DeskPro sa napajanjem od 145 W (nije greska, 145!), a u sebi ima 2 harda (7200), CD, interni ZIP, flopi, PIII 550, 2 coolera, memoriju i 3 kartice...
Da li da napominjem da tih 145 W bez greske radi 24 h dnevno vec 2 godine?

Moje misljenje je da ako to sto imas radi stabilno i bez pregrijavanja napajanja, da mozes nakaciti i taj treci hard koji ces koristiti povremeno. Plus sto to nije bilo kakvo napajanje nego Leadman...

Leadman 250w-ice i nisu nesto popularne. Cesto se desava da crkne onaj stakleni osigurac, pogotovu u AMD kombinaciji. Ja sam konkretno imao isto u kombinaciji sa ASUS K7M+Athlon 550 sa 1xHDD i 1xCD. Svaki put kad se startuje racunar pistao je, sve dok nisam zamenio za Leadman 300W Dual Fan LP6100C. Mozda ce ti to pomoci da resis dilemu, ali ako je za utehu svi su pricali da je samo jedna serija 250W imala takve probleme... Ova moja 300-totk sada tera AMD 2200+ sa
2xHDD(+1 povremeno/ali onda skinem CDR), 1xDVD,1xCDR + ono ostalo (ploca+5xPCI kartica+4xfan..) i zavrsava posao, a sobzirom da je razlika samo u 50W cini mi se da ce i tebi

grunf je napisao(la):
Tesko da ces doci u situaciju da ISTOVREMENO rade sva tri harda i CD-ROM sto bi trebalo biti najvece opterecenje napajanja (motori!)

Za HDD-ove vazi samo da u piku povuku abnormalno, u radu su obicno svega par W. CD i nije neki potrosac, pogotovo sto je pri paljenju kompa neaktivan.

grunf je napisao(la):
Vec sam jednom rekao, ali cu ponoviti da ja na poslu imam Win 2k mrezni server, jedan stariji Compaq DeskPro sa napajanjem od 145 W (nije greska, 145!), a u sebi ima 2 harda (7200), CD, interni ZIP, flopi, PIII 550, 2 coolera, memoriju i 3 kartice...
Da li da napominjem da tih 145 W bez greske radi 24 h dnevno vec 2 godine?

Ima i tu istine verovatno taj kompak :D moze da isporuci vise W u piku nego sto pise (145W).

Re: ako

vucko83 je napisao(la):
Ako budes menjao kuciste,zainteresovan sam za to staro.
[email protected]

pa ne bi da menjam kuciste jer sam izvrsio neke izmene na njemu tipa busio sranice i ubacivao coolere itd ... jedino mozda zamenim napajanje ali to samo u slucaju da uspem da popravim onaj crknuti lct

Vrh Dno