Ja sam lepo napisao da za pomenuti AOC vredi dati maks. 22k din,
pozeljno oko 20k din jer posedujem isti i video sam dosta raznih modela u poslednje vreme. Solidan (za taj novac) jeste ali ne vredi vise, najveca prednost mu je to sto kombinuje dobar panel uz zanimljiv dizajn i pretezno dobru izradu (materijali su dobri ali ima manje povrsine sa lose obradjenim, ostrijim ivicama plastike dok je postolje super), kao i ostali ima ''lutriju'' za kontrolom kvaliteta u sta sam se i uverio.
Za 25k din ne mogu nista da mu preporucim iz vise razloga: nisam hteo da dam 25 'iljada za 24'' a vesa/pivot mi nisu neophodne opcije za sada, video sam razne dell modele sa razlicitim panelima od kojih su neki bili iznenadjujuce prosecni za cenu, 27'' AH-IPS kostaju 29-30k din ali je ipak ta rezolucija mala za toliku dijagonalu. Na kraju i ovde moze da se procita o problemima koje su imali neki clanovi sa dell modelima tog cenovnog ranga 25-30k (pretezno P serija)
Onda sam nasao Benq VZ2770H za 24.5k din (''onlajn'' domaca prodavnica, malo poznata) ali sam odustao jer je monitor bele boje (nerviralo bi me to a i odudara od mog crno/silver ''radnog okruzenja'') a i nisam hteo da rizikujem sa amva panelom. U stvari glavni razlog odustajanja je to sto su rekli da moram da cekam na isporuku 15 dana i da ce najverovatnije dobiti taj model ali ne mogu da garantuju :d
Na kraju sam se iznervirao i resio da ne dam vise para za 24'', uzeo sam pomenuti aoc sa kojim sam zadovoljan ali tvrdim da ne vredi vise od 22k din, idealno oko 20 'iljada a ima ih i za taj novac povremeno.
A za ovo sto je Duke napisao naravno da je netacno, nema ni govora o famoznom ''
prilicnom degradiranju prikaza crne i kontrasta jer postoje crne trake uz ivice''

Takvo resenje ima ogromna vecina monitora, bitan je kvalitet panela i jedino sto je mana pomenutog AH-IPS AOC-a je glow koji je opet manje izrazen nego kod raznih dell koje sam video u poslednje vreme mada kod svih vazi da postoje panel lutrija i problemi sa QC.
Nemam nista protiv da pomaze, to i radi vec mesecima i prilicno je iskristalisao ponudu monitora sa raznim panelima ali to ne znaci da treba da iznosi tako sigurne tvrdnje za ''probleme'' koji su u realnosti mizerni a na kraju nije ni video kako sve to izgleda uzivo.