Šta je novo?

24 epizode serije u divx-u na dvd...

SENebojsa

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2006
Poena
345
Imam 24 epizode serije na dvd-u u divx formatu. Titlove sam kasnije nasao na netu ali uvek kada odem kod nekoga da odgledamo uvek se desi neki problem. Obicno je to losa ili nikakva podrska za titlove na kucnim dvd plejerima, ili ih nema ili nema nasih slova... Zanima me da li mozda postoji neki nacin da se ti fajlovi nekim dvd autoring softverom prebace u dvd format jer bih onda mogao da dodam titlove kao na dvd-u i ne bi vise bilo problema pri reprodukciji. Znam da bih mogao da stavim 6-7 epizoda, to nije problem, ali se problem javlja kad pokusam da stavim sva 24 fajla jer onda nema dovoljno mesta na disku. Neko resenje?

Ako prebacuješ epizode u DVD format, iluzorno je očekivati da će ti stati sve 24 na jedan disk u bilo kakvom prihvatljivom kvalitetu.

Spucaj onda u po jedan folder svaku epizodu sa njenim titlom, najbolje ako moze i u sub i u srt formatu, i naravno, da titl ima isti naziv kao video fajl.

VEcina plejera bi ovo trebalo da ocita, a posto su titlovi sami za sebe mali, stace sve 24 epizode.

Sa folderima u divx formatu bi naravno stalo jer sam ih tako i ja dobio. Izgleda da cu morati ipak tako da uradim ali bi u dvd formatu bilo mnogo elegantnije resenje jer bi onda mogao da imam recimo 2 titla za jednu epizodu (srpski i engleski) sto je ovako neizvodljivo. Cuo sam da postoji neki XDVD format (extended dvd) koji u principu bas i sluzi za skladistenje velikog broja video naslova sa menijem i titlovima. U tmpgenc-u postoji izlaz i u taj format ali nisam uspeo da dobijem odgovarajuci rezultat. Procitao sam negde na net-u da su ljudi uspeli da stave i 20 sati materijala na takav dvd ali nisu rekli detalje kako. Zna li neko nesto o ovome?

Nazad
Vrh Dno