Šta je novo?

24" - 26" - 28"??? Koji monitor da kupim?

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Planiram da kupim monitor i prvi pik mi je bio:

24" Samsung 2493HM - oko 31.000

Onda sam malo istraživao i za iste pare našao 2 inča više

26" Viewsonic VX2640W

Onda sam istraživao još malo i našao za malo više para 28"!!!!

28" Viewsonic VX2835wm - oko 35.500

...a tu se negde mota i 26" Samsung 2693HM za oko 39.000.

...i sad sam u dilemi. Ima li neko pametan?
Da li je veće bolje?
Viewsonic-i imaju samo HDMI ulaz - da li je to problem?
Šta da kupim? (Monitor ću kupiti u ponedeljak)

Poslednja izmena:
Dodjavola, koliki monitor! :d Vi stvarno niste, ovaj...
Nego, kada je vec pitanje postavljeno na temi ja cu biti slobodan da postavim jos jedno: sta mislite o Dell UltraSharp 2407WFP-HC ? Cuo sam da je podrska za Dell-a kod nas ocajna, cak je svojevremeno na ovom i jos nekim forumima koje sam posecivao bilo reci o tome koliko su ljudi pizdeli jer nisu mogli dobiti kvalitetnu podrsku/servis za isti =(
Any info?
Pozzz

Posle 3.5 dana korišćenja imam jednu (priličnu) zamerku za Viewsonic:

- PIANO BLACK

Čitao sam da je ovaj finiš magnet za prašinu, ali dok se na svojoj koži nisam uverio, nisam verovao. Ovih dana sam nešto majstorisao po stanu i pravio prilično prašine, soba sa monitorom je naravno bila zatvorena, ali kad sam posle toga ušao da vidim mog novog ljubimca - on je imao tigrove šare od prašine - bukvalno kao da statički elektricitet nije svuda jednak i prašinu privlači "šareno".

Pa super, barem imash fensi gej tigrove share po monitoru :)

Taj piano black jeste lep...ali plastika u kombinaciji sa elektricitetom = uzas... Sa drvetom i nema tih problema na vertikalnim povrsinama, dok se na horizontalnim vidi svako zrnce prasine..

Dodjavola, koliki monitor! :d Vi stvarno niste, ovaj...
Nego, kada je vec pitanje postavljeno na temi ja cu biti slobodan da postavim jos jedno: sta mislite o Dell UltraSharp 2407WFP-HC ? Cuo sam da je podrska za Dell-a kod nas ocajna, cak je svojevremeno na ovom i jos nekim forumima koje sam posecivao bilo reci o tome koliko su ljudi pizdeli jer nisu mogli dobiti kvalitetnu podrsku/servis za isti =(
Any info?
Pozzz

Da ostanemo u duhu Benchforuma, pa da ti kažem da dodaš sitnih ~50€ preko i imaš Dell UltraSharp 2709WFP za 52.930,00 din. Dell UltraSharp 2407WFP-HC košta 48.190,00. Isto se radi o S-PVA panelu, što nosi sa sobom sve prednosti i mane, dobijaš veći monitor i rejting među komšijama.

Jel ista rezolucija na 24, 26, i 28 monitorima??? Ili to proizvodjac odredjuje. Posto je volim najvise malu tacku na monitoru, najradije bih isao na 24. Mada, ovo cuda na slikama izgleda totalno jezivo !
1920x1200 izgleda perfektno na 24". Na većim dijagonalama slika je zrnasta...

Zavisi sa koje udaljenosti...Meni je glava na metar od 22`, tako da kontam da bi mi bilo suvishe sitno na 1980x1200 ..... Zdravo Jovane :)

Da li je neko video u radu Viewsonic VA2616w ?

Ozbiljno razmišljam da ga kupim u idućih dve nedelje, pošto mi se ne daje dodatnih 150e za model sa DVI priključkom, a rezolucija i dijagonala mi odgovaraju.
Konkretno, zanima me da li je korektna oštrina slike, reprodukcija boja i uniformnost.

Hvala vam unapred.

"Djurine kućne čarolije"

A sada jedan savet za sve srećne vlasnike Viewsonic-a VX2835WM.
Koliko ste puta želeli da okrenete svoj monitor da bi gledali TV ili film iz kreveta ali ste shvatili da se podnožje ovog monitora teško okreće?:wall:
Dovoljno je da ispod postolja monitora postavite jedan DVD (a ko nema može i CD) i gle čuda, monitor se sada rotira malim prstom!:banana:

PS
Inače sam monitorom prezadovoljan, kome se ne sviđa ne mora da kupi.:-devil-:

Poslednja izmena:
Ma ima kao PVA pa je sve ostalo krsh... Ciisto pro*e*avanje, dao je za 20" monitor para koliko neko za 28" i misli da je napravio posao...
Meni kao prosecnom korisniku (film,igre,net,baze podataka,office) ne treba PVA te stoga mislim da je nepotrebno bacanje para osim ako se ne bavish video obradom, ps... (i to po ceo dan pa ti je bitan PVA)...

NE ZNACI DA SAM U PRAVU, ALI JE TO IZ MOG UGLA...

I smaraju me ti trolovi jer su ovde tema neki da nazovem entry level monitori u rasponu od 24"-28" i za svoju cifru pruzaju dosta...

EDIT: IPS panel, ali opet bolje je od TN-a pa ajd da pljujemo po jeftinijem :D

Poslednja izmena:
Meni se monitor ExTrA svidja, pa pisi malo kako si zadovoljan kontrastom - "snagom boja" :) i naravno da me interesuje ostrina i odziv. Ozbiljno ga razmatram.

Na sta ovde tacno mislis? Uglovi gledanja, reprodukcija boja...?

Pozz

Bukvalno sve. Mozda samo vesanje monitora nije lose. Izvini ja malo vise pljujem po monitorima, ali posao mi je takav da moram da gledam u najbolje, tako da svi ovi monitori o kojima pisete ovde, realno ne vrede ni 50 evra. Evo ja imam kod kuce Acer Ferari. I ako slika, ajde nije losa-zlatna sredina, daleko je od ozbiljnog monitora.

Poslednja izmena:
Dakle ti u sushtini znash bolje nego nekoliko multi-milijarderskih kompanija koje ih namenski prave? Dobro...:smoke:

Bukvalno sve. Mozda samo vesanje monitora nije lose. Izvini ja malo vise pljujem po monitorima, ali posao mi je takav da moram da gledam u najbolje, tako da svi ovi monitori o kojima pisete ovde, realno ne vrede ni 50 evra. Evo ja imam kod kuce Acer Ferari. I ako slika, ajde nije losa-zlatna sredina, daleko je od ozbiljnog monitora.

Neko ko ima jedan Acer, priča o monitorima? Toliko o tome...

p.s. nhf ;)

Super monitor,nego imam par pitanja,na koju rezoluciju stavljas kad igras igre?FarCry 2? Crysis,Gothic3 itd?I kako ide na starijim igarama,jer nemaju toliku rezoluciju,ja imam monitor LG 22inch widescreen,i nameravam se da uzmem veci,koji je tacno model taj kao vas?Mislio sam onaj samsungov od 26" ili neki od 28" ..
Imam TV LCD 45" jel bi mogao nekako da ga prikacim za komp,da vidim samo kako to cudo izgleda :D kad igram igre

Poslednja izmena:
ViewSonic VX2835wm, 28" wide screen. Za novije igre uvek koristim native rezoluciju - 1920x1200. Za starije igre biram maksimalnu koju podrzavaju. U tom slucaju slika nije najostrija ali sta da mu radim.

Pozdrav!

Pa isplatil se uzeti 28" ili da ostanem na 22"
To najvise zavisi od tebe - za sta ti treba i koliko si spreman za platis. Ta 28-ica je najbolja za igre, filmove, surfovanje... Mozes bez problema da otvoris dva browsera ili word dokumenta jedan pored drugog. Ja sam presao sa 17" na 28" i svaki put kad sednem za stari racunar nesto da odradim imam utisak ko da gledam u displej mobilnog telefona. :D Ogroman je monitor i to mi se najvise i svidja kod njega.

Po meni su najbolji 26" - pixel mi je nekako preveliki na 28", premali na 24", dok je na 26" bash kako treba. I ovi novi Viewsonic monitori sa poboljshanim TN panelom (VX i VP serije) zaista imaju odlichnu sliku.

Hmm, to je relativno od osobe do osobe. Na 23" je suvise mali, na 24" taman, a na 26" i 28" prevelik. Meni je na 22" krupan pixel, na 20" sitno ali moze da provuce, dok je 21" idealno, ali njih nema jeftinih. :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno