Šta je novo?

24'' & 1900x1200 & pivot = ?

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Sta je aktuelno od monitora koji ispunjavaju navedeno u topicu?

Eventualno bih se odrekao rezolucije (1200->1080), ali radije ne bih, jer ce se koristiti uglavnom u vertikali (pivot = a must) za programiranje (text => panel je nebitan, moze i TN).
I blago variranje u dijagonali mi dolazi u obzir.

Samsung 2443BW je idealan kandidat, ali mislim da ga je nemoguce naci :(

Neki drugi predlog?
Ili jos bolje, neki zaostali Samsung 2443BW u zalihama negde?

taj dell se i nije proslavio na tom color planu...
On the other hand, the Dell U2410 really falls down when it comes to the important "Custom Colour" mode, which is unfortunately absolutely unusable in its current format. Here, this mode forms the condition that determines whether the powerful electronics can really be used to their full extent in the context of the calibration. At the same time, the standard mode is far from a useful target with regard to the gradation – and it is this mistake which costs the Dell a rating of good or even very good.

http://www.prad.de/en/monitore/review/2010/review-dell-u2410-part18.html#Conclusion

Imaš takodje i ovaj monitor: LG w2220P-BF, imaju ga i dalje na nekoliko mesta, isti panel kao i u Dell 2209WA(LG panel) a košta oko 250e.
Takodje, možeš da nadješ i stari Samsung 2443BW, on ima pivot, isto oko 250e.

Pozdrav.

p.s. Možda nam i nije bitna preciznost prikaza boja ali svakako je bolje raditi na IPS panelu, jer bar ja, nisam imao eye strain iliti zamor očiju posle par sati kodiranja. Pogotovo se razlika vidi na 24" monitorima. ;)

Елем и ја да потврдим да тај пивот на TN монитору никако не функционише лепо у пракси. Не знам тачно шта је разлог, вероватно су ти углови, али је лоша слика у том моду. Ја имам 2343bw и баш сам имао идеју да користим тај пивот за програмирање али нисам видео неку специјалну вајду од тога. Мада ми је супер фазон што је резолуција 2048 по хоризонтали, тако да стану опуштено 2 прозора један поред друго, а то мени бар код програмирања МНОГО значи.

Видим да је већ купљен монитор, али можда ће некоме користити ова прича :)

mislim da je od svih 24" 16:10 jedino dobavljiv ZR24w u ovom trenutku kod nas u zemlji.

I Dell u2410 takodje, s'tim sto je dosta skuplji od zr24w, vise od 100e skuplji. Generalno mi nije jasno zasto je ovde takvo odsustvo 24" 16:10 monitora... u stvari, u celom svetu je. Izgleda da smo svi mi iskljucivo igramo igrice ili gledamo filmove na nasim racunarima... cak je i apple presao na 16:9 panele u svojoj ponudi od dva monitora. :d

Samsung 2443BW, ima sve trazeno a nije preskup, imam ga 2 god i prezadovoljan sam, mada ne koristim pivot jer sam vezao kablove iza, pa ne mogu da ga okrenem :D Uglovi naravno klasican tn, kada stoji vertikalno, ima ka jednoj strani veci ugao vidljivosti (gornjoj) a ka drugoj manji, pa ga okreni kako ti odgovara, mada mene nerviraju mali uglovi u toj orijentaciji.
http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-2443bw/comp_comp_monitor/1/1279
Edit: Tek sad videh da si kupio, neka te sluzi dobro hp

Poslednja izmena:
Vrh Dno