Šta je novo?

24'' & 1900x1200 & pivot = ?

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Sta je aktuelno od monitora koji ispunjavaju navedeno u topicu?

Eventualno bih se odrekao rezolucije (1200->1080), ali radije ne bih, jer ce se koristiti uglavnom u vertikali (pivot = a must) za programiranje (text => panel je nebitan, moze i TN).
I blago variranje u dijagonali mi dolazi u obzir.

Samsung 2443BW je idealan kandidat, ali mislim da ga je nemoguce naci :(

Neki drugi predlog?
Ili jos bolje, neki zaostali Samsung 2443BW u zalihama negde?

Cisto da ti napomenem jednu stvar. TN panel ima uzasne vertikalne uglove gledanja, tako da na njega zaboravi u pivot modu. Jednostavno cim pomeris glavu pola cm boje se znacajno promene. Doduse probaj prvo negde, mozda je sa belom pozadinom situacija podnosljivija. Takodje 24" kada se postavi uspravno nije bas mali, imas dosta da gledas gore dole :)

Pre nekoliko meseci bili su na nasem trzistu neki 22" monitori, 1680x1050, e-IPS, po nekih 250 evra ili tako nesto. Mislim da je to dobar izbor, mada nesto ne vidim da ih i dalje ima. Takodje ne secam se koji su modeli bili u pitanju, niti da li imaju pivot (ali skoro sam siguran da imaju i pivot i dvi).

Mada ako radis u eclipsi sto se moze naslutiti iz tvog potpisa, nema bas mnogo ni smisla raditi vertikalno, samo prilagodi okruzenje. A vecina mojih kolega sa faxa ionako programira na onim uzasnim ekranima laptopa i dobro im ide :)

Na ovom linku sto si dao pise 160/160. Za IPS treba da pise 178/178

A i svejedno ne moze od babe devojka

hehe, nije mi cilj sto skuplji monitor sa sto manjom dijagonalom :) (mada, njegova rezolucija rulz).

Iskreno, nekako imam osecam da mi je totalni overkill da uzimam bilo sta skuplje od TN panela jer ce na njemu u 99% vremena biti text.
Sa druge strane, stvarno bih voleo da vidim neki TN sa pivot-om u vertikalnoj orjentaciji, tj. da li je bas toliko neupotrebljiv.

Sve u svemu, 24'' polovnih (pogotovo kvalitetnijih) nema ni u tragovima u oglasima. Da dajem 500€ za monitor tesko, tako da mi ostaje kompromis u vidu novog monitora u sub-300€ klasi (nov=16:9 :() ili da cekam nesto polovno (16:10)...

Ako mora pivot, moj glas ide za Dell U2410 - jeste skup, ali vredi. Meni pivot nije trebao pa sam presao kod komsija i uzeo U2711 za nekih 100e vise. HP ZR24w je dobar, ali je Dell bolji i ne toliko skuplji a ja vreme provodim u Photoshopu za sta je puno bolji. Za sve ostalo HP je odlican, ali s druge strane, mislim da sam video i jedan LG model oko 26000 koji je isto ok ako ne petljas sa DTPom ceo dan

hehe, nije mi cilj sto skuplji monitor sa sto manjom dijagonalom :) (mada, njegova rezolucija rulz).

Iskreno, nekako imam osecam da mi je totalni overkill da uzimam bilo sta skuplje od TN panela jer ce na njemu u 99% vremena biti text.
Sa druge strane, stvarno bih voleo da vidim neki TN sa pivot-om u vertikalnoj orjentaciji, tj. da li je bas toliko neupotrebljiv.

Sve u svemu, 24'' polovnih (pogotovo kvalitetnijih) nema ni u tragovima u oglasima. Da dajem 500€ za monitor tesko, tako da mi ostaje kompromis u vidu novog monitora u sub-300€ klasi (nov=16:9 :() ili da cekam nesto polovno (16:10)...

Kolega, i dalje ne rece za sta ti tacno treba pivot za programiranje?

Ako bi zeleo da vidis kakav je TN u pivot modu, uzmi samo svoj monitor koji ti stoji na stolu i zarotiraj ga rucno, nasloni ga na neku policu ili nesto privremeno. Vodi racuna da je 24" wide u takvom modu MNOGO visok pa ce biti i mnogo neprijatnog krivljenja vrata gore dole. Doduse zavisi na kojoj daljini bi ga drzao.

da se ispravim, ako nemas automatsko detektovanje orijentacije na monitoru, mozes koristiti manualno podesavanje orientacije koje dolazi u ATi i nVidia driverima, tj. mislim da u ovom slucaju nema smisla koristiti PivotPro.

Jox, meni izgleda da si odabrao bas losu opciju.
Pa sto ne potrazi neki E-IPS te dijagonale i rezolucije, bilo ih je pre nekoliko meseci u prodaji za malo vece pare nego ti sto si dao za ovaj, nemoguce da nema da se iskopa...

Mada i dalje ne vidim cemu portret mod za eclipsu, ionako treba i puno mesta sa strane za pluginove i ******, konzolu, servere, zavisi sta radis. Mada moram da priznam da je verovatno mnogo zgodno za listu projekata i paketa :)

@GeekMaster,
Nisam uzeo nov, a polovnih xVA i IPS monitora ovih dijagonala nema ni u tragovima, tako da sam uzeo prvo sto je naletelo (polovno).

U sustini si u pravu, mnogo mi je bitnije samo prisustvo drugog monitora (jedan 22'' te rezolucije vec imam) nego da isti bude u verticalnoj orjentaciji.
Sa ovim monitorom sam prilicno zadovoljan, mada nije iskljuceno da ako u buducnosti naleti neki 24'' PVA/IPS, jedan od dva monitora bude zamenjen njime.

btw, ne radim u eclipse ide-u... komodo i msvs

Aha znaci sad koristis 2 x 22" u landscape modu, 1680x1050? To nije losa opcija ako ti lako staju na sto.

Inace sta je fora sa tim HPom, posto vidim da ima jacu cenu, jel slika primetno bolja u odnosu na tvoj stari?

HP ZR24w je dobar monitor, ali je 72% gamut, tako da za ozbiljan rad u Photoshopu i programima koji zahtevaju boje bas nije idealan. Za 2000 din vise ima Dell U2410 koji je 102% gamut tako da je to pravi izbor za tu kolicinu para

Vrh Dno