Šta je novo?

226BW zamena

Pioneerko

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
320
Da li postoji adekvatna zamena za Samsung 226BW u cenovnom rangu do 200e?
Pojavila mi se jedna zanimljiva ponuda, pa kalkulisem da li da je iskoristim...
Video sam recimo ovaj T220 koji mi deluje zanimljivo, mada malo prevazilazi tu cenu.
Dakle sta biste vi rekli? Cak pristajem na varijantu 20", ako je naravno niza cena.
Ja sam ga svojevremeno platio ~350e, i znam da je dugo drzao prilicno visoku cenu. Ovi modeli od po 14-15k, mogu li da mu pariraju?
Malo sam ispao iz fazona, pa sad proucavam ovaj podforum, a odgovori mi trebaju sto pre :)

U sličnoj sam dilemi. Posedujem 226BW i razmišljao sam da ga menjam. Obilazio sam prodavnice i gledao druge monitore baš u cenovnom rangu do ~200e, ali bih rekao da je ovaj monitor i dalje klase iznad za te.

Budi oprezan prema komentarima i nekim korisničkim opisima ovde na forumu. Ljudi napišu "nema probijanja skoro uopšte", "boje lepe", "slika oštra", "prezadovoljan sam", odem da pogledam taj monitor, probijanja na sve strane, boje blede i monitor generalno izgleda kao najgora ekonomska klasa.

Naravoučenije, za male pare nema dobrog monitora. :)

Ipak, ako uspeš da mu pronađeš adekvatnu zamenu za ~200e, molim te javi o kom se modelu radi, pa da ga pogledam negde i eventualno zamenim svoj.

Poslednja izmena:
Mislim da je 226 A panel, i star je 15ak meseci. Dakle panel na T220 moze biti samo isti ili bolji (S)? I lepse izgleda... Doplata bi bila oko 4k. Znaci po tebi vredi?

Ne znam... i to je stari model, TN panel, rezolucija 1680x1050, po karakteristikama jako sličan sa 226BW...

Time bi dobio novu garanciju i nešto lepši monitor što se spoljnjeg dizajna tiče i mislim da je to to. Inače, T220 se ne sećam da sam skoro video uživo, tako da ne mogu da napravim direktno poređenje.

U sličnoj sam dilemi. Posedujem 226BW i razmišljao sam da ga menjam. Obilazio sam prodavnice i gledao druge monitore baš u cenovnom rangu do ~200e, ali bih rekao da je ovaj monitor i dalje klase iznad za te.

Budi oprezan prema komentarima i nekim korisničkim opisima ovde na forumu. Ljudi napišu "nema probijanja skoro uopšte", "boje lepe", "slika oštra", "prezadovoljan sam", odem da pogledam taj monitor, probijanja na sve strane, boje blede i monitor generalno izgleda kao najgora ekonomska klasa.

Naravoučenije, za male pare nema dobrog monitora. :)

Ipak, ako uspeš da mu pronađeš adekvatnu zamenu za ~200e, molim te javi o kom se modelu radi, pa da ga pogledam negde i eventualno zamenim svoj.

Ma sve se mislim da ce 99% ljudi priznati da se *a*ebalo sa kupovinom. I naravno, ako ne kupe Samsung vec nesto trece to je onda extra klasa nije snj k'o Samsung ima strava panel a ne C ili slicno. Naravno, po prici ovde na forumu ispada da samo Samsung ugradjuje panele koji nisu njihovi, a ave ostale firme ugradjuju Samsung panele :p
Ja recimo imam LG L245WP i on ima p-mva panel, najverovatnije Acer-ov. I sta sad treba da pljujem LG i kazem da ne ugradjuju svoje panele? Slika je ok, uglovi gledanja sjajni, moje potrebe zadovoljava, ali da je najbolji monitor ili sama firma (LG) daleko od toga.
Jednostavno nema dovoljno objektivnosti, ljudi slabije menjaju hardware i ako menjaju onda je trenutni najbolji na svetu;)

Iskreno, ja ne bih dao 40e za monitor koji ima isti panel i drugaciji dizajn..a nisam bas siguran koliko ti treba produzetak garancije, osim ako ti se nije "javilo" da ce monitor da ti rikne uskoro ;)

I ja sam lichno imao tu dilemu pre 2 meseca.Takodje imam 226bw ali sa samsungovim panelom [provereno] i zaista sam prezadovoljan monitorom i nisam planirao da ga prodajem a i na sve to pre skoro 2 godine placen je 37.000 dinara tako da mi menjanje nije padalo na pamet.Posto je cale insistirao da mu prodam taj monitor i nakon poduzheg razmishljanja uzeh 2x Viewsonic vx2433wm.Dvoumio sam se izmedju tih monitora ili izmedju Samsung P2370,nekako su bili ono shto meni manje vishe treba.Jedina mana koju sam nashao jeste shto se malo primetjuje probijanje svetla ali sa strane,kao bela linija,inache toga nije bilo na 226bw.Ono shto me nerviralo kod 226bw bio je vertikalni ugao gledanja,shto znachi da je gledanje filmova iz kreveta bilo muchenje dok je sa ovim monitorima sasvim druga pricha.Chak bih rekao da ovaj viewsonic ima mnogo zhivlje boje od samsunga.Ako te josh neshto zanima,ti pitaj,da ne davim topic ;)

LG W2294T-PF - 22" 1680X1050 Wide, 30.000:1, 2ms, 300cd/m2, V176/170

ili

LG W2253V-PF 21.5" 1920X1080 Wide, 50.000:1, 2ms, 300cd/m2, V170/160

Cena je skoro ista. Drugi je fullhd uz nesto losije uglove vidljivosti.
Mislim da nemam potrebe za fullhd rezolucijom. Prvi mi deluje kao malo bolji uredjaj.
Sta vi kazete samo brzo? :)

Vrh Dno