Šta je novo?

22" dilema (Samsung,Asus,NEC,VS)

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Imam veliku dilemu koji 22" da uzmem.

Samsung mi je nekako najdrazi, ali me plasi kakav cu panel da dobijem :wall:

Posto sam iz Subotice i jos planiram da uzimam monitor na kredit izbor prodavnica mi je malo limitiran na Pakom,Tehnomarket,Neptun Electronics i jos mozda jedna/dve :D

U tim radnjama sam nasao sledece modele pa me zanima koji mi je best buy.

U Tehnomarketu sam nasao SAMSUNG SM-2243 NW za 13.300 to mi deluje kao super ponuda, u Pakomu je dosta skuplji taj model, oni imaju Samsung SM 2220LM za 14.500 tamo a taj model je valjda losiji od SM-2243 NW.

Pored Samsunga u Pakomu ima za OK cenu jos nekoliko modela.

Asus VW223D 22" - 13k din

Asus VK222S 22" - 16.6k din

HP HP L2208w - 16k din

NEC 22" LCD22WV - 14k din

NEC 22" AccuSync® LCD223WM - 15.7k din

I ViewSonic 22" wide VA2216w koji je na akciji - 13k din

U Neptun idem sad da vidim sta ima editovacu post kasnije, a do tada vi slobodno iznesite vasa misljenja :)

OK izbor mi je spao na

Samsung SM-2243 NW - 13.3k din (jer i kod ovog modela dolaze 4 tipa panela ?)
Asus VW223D - 13k din
ViewSonic VA2216w - 13k din

Viewsonic al ako mozeš VA2226w sa DVI-jem ako ne onda VA2216w

ViewSonic bih ti preporucio. Cak i 2216 nema neke mane osim DVI.

Znaci VA2216w je najbolji izbor od ta 3. Neki drug mi je rekao za njega da je kvalitet izrade jako los, tj da plastika krcka i deluje ko da ce da se slomi kada ga mrdas :) Mada je rekao i da je slika dobra :D

U tom cenovnom rangu jedino moze uzeti neki 20", sa boljom izradom ili 22" sa nesto gorom izradom.

Nisam siguran da li mu bas toliko izrada znaci vise. Ako hoce da lepo izgleda na stolu, to je druga stvar. On ce tih 22" da postavi i tu ce stajati mesecima bez pomeranja, tako da skripanje i krckanje nemaju neki efekat kao sto bi imao kao na tastaturi. misu, stampacu. I ja sam se odusevio izradom kod mog Philipsa, zaista nema sanse da zaskripi ili da se zadrma na masivnom postolju, ali dzabe mi to kada ga nisam mrdnuo iz ove pozicije od kada je kupljen :D.

A ako ce vec za te pare da uzima 22", neka uzme onaj koji daje najbolju sliku za te pare.

Izvinjavam se što dižem temu iz mrtvih, ali me čisto zanima, da li je iko video u radu i ovog Samsunga i ovaj ViewSonic (ili neka druga kombinacija monitora), da mi da neko poređenje?

I još jedno pitanje, ostalo je neodgovoreno: da li 2243 NW dolazi sa različitim (i kojim) panelima kod nas?

Poslednja izmena:
Vrh Dno