Šta je novo?

2180+kingmax800, ali sta dalje?

monstrum

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
705
idem na neku ekonomicnu konfiguraciju, dakle, na koju bi maticnu ubo ove dve komponente, a da se da isklokati sa boxom na nekih 2.7 za svaki dan?
Ovdje je link za ploce koje su mi na raspolaganju, a ne znam ima li potrebe da uzimam neku sa p35 cipsetom (posto su sve preko 80 eura) ili mi moze posluziti neka jeftinija za ovu namjenu ( 2.7 za svaki dan)? Idealno bi mi bilo da platim plocu sto jeftinije, ali koja je cijena koju moram izdvojiti za ovakav oc?

Za (overklok) 2180 nema potrebe 1066 memorija. Dovoljna je i neka 800 CL4.
Ja bih uzeo 2140 i razliku u odnosu na 2180 uložio u dobru P35 ploču, sa kojom će moći tu memoriju da poteraš na tih 1066 kao što bi trebalo (zbog BOX-a najviše, dosta zavisi i od kućišta, napajanja...) i 2140 da se "razmaše" na dobroj ploči...

zbunio sam se, 2160 bih uzeo ili cak 2140 zbog cijene koju bih mogao uloziti u ploci, ali opet, treba mi konkretan odgovor koja ploca sa linka ce izvuci ono sto mi treba?

Poslednja izmena:
Sa onog linka ili IP35-E ili IP35 ako ti treba FireWire.

EDIT: Ne bi pogrešio ni kada bi uzeo Fatal1ty FP-IN9 SLI 650i, naročito ako u nekada u budućnosti dolazi obzir i SLi sistem - 2 iste grafičke kartice.

Poslednja izmena:
GA definitivno!!

Pa jel vidis posto ti je GAP35 DS3L?! Ja upravo imam tu konfu, cak i ram na 667, i sve leti. Pogledaj moju konf iz potpisa, nemas potrebe cak ni jaci ram, ne bacaj pare. Ploca je super.

Oc

2160 [email protected], i ram 667 je OC, malo dignut napon. Bez problema, radi po ceo dan, ne spustam klok. Neki kazu da je zbog mnozioca bolje uzeti 2180, razmisli... beznacajna je razlika u ceni.

Ako ces na BOX cooleru slobodno uzmi E2140. Ima da radi na 8x333=2666Mhz, najverovatnije i bez podizanja napona. Memoriju mozes namestiti 3:4 da bude 800. Verovatno ce ga lepo OC i na 3Ghz sa malo podignutim naponom, sto je neki max za BOX. tada ces imati FSB 375, pa spustis mem na 1:1. Nadji neku plocu tipa GA P31, a sav novac koji ustedis u odnosu na ovde preporucene e2180 i P35 ploce ulozi u graficku kartu, sa njom ces vise dobiti. Recimo ako si hteo neki Palit 8600GT Sonic+ uzmes najjeftinju, bilo koju HD3850. Memoriju uzmi neku DDR800, skoro su iste cene kao DDR667 (2eura razlike). :wave:

Poslednja izmena:
O Gigabyte-ovoj ploci GA-P31-DS3L citam dosta hvale, sa obzirom da spada u low budget segment izgleda kao sasvim solidna kupovina. Ima manji problem sa memorijom ( kombinacija kada se koriste sva 4 slota ), ali ne znam koliko je kompatibilna sa memorijama koje mozemo kupiti kod nas.
Koju memoriju izabrati za ovu plocu?
Citam i da se dobro overklokuje. Da li isto ima 6-fazno napajanje i ima li neke razlike u O/C izmedju P31 i P35 ploce?

pazi ovako ja imam ga p31i,e2180 i 2x1gb gail-a....
Proc sam bez problema klokovao na 3.0Ghz sa def. naponom, ram sam isto bez problema klokovao na 900mhz 4-4-4-12 sa dizanjem napona.... ploca je sasvim ok,ne pravi nikakve probleme.... E sad,taj isti klok koji sam ja postigao su ljudi bez problema postizali i sa e2140 i e2160.... Tako da se pitam da li je bolje da sam i ja uzeo jedan od ta dva proca i ga p35.... to sa ramom je zaista pitanje,da bi stavio 4gb rama moraju svi dabudu jednostrani....

O Gigabyte-ovoj ploci GA-P31-DS3L citam dosta hvale, sa obzirom da spada u low budget segment izgleda kao sasvim solidna kupovina. Ima manji problem sa memorijom ( kombinacija kada se koriste sva 4 slota ), ali ne znam koliko je kompatibilna sa memorijama koje mozemo kupiti kod nas.
Koju memoriju izabrati za ovu plocu?
Citam i da se dobro overklokuje. Da li isto ima 6-fazno napajanje i ima li neke razlike u O/C izmedju P31 i P35 ploce?

Nema,6 phase imaju skuplje gigabyte ploce (p35 ds3R...) ova moja p35 ds3l ima 4 phase,za kompatabilnost memorije vidi na gigabyte sajtu,taj problem sa modulima je izgleda problem chipseta p31.

Poslednja izmena:
Za tu razliku u ceni...

Bolje kupi P35 DS3L, jer je ipak noviji chipset. Mislim, da je razlika u ceni oko 10-20e.
I ja sam se razmisljao, ali kad sam cuo razliku, nije bilo dileme koju plocu da uzmem.

Pa ako i P35 DS3L i P31 DS3L imaju 4 phaze napajanje mislim da je ova ploca sasvim dobra sa obzirom da ce u nju ici memorija na 800 Mhz i neki E21xx.
I klok od 300X10 je relativno dobar, zar ne.
Tako stoje stvari.Znaci ako se skupi kintica nije lose uzeti malo skuplju p35 ds3R plocu i nasvirati procu do daske.
No sada u isti cenovni rang upada i asus P5K. I ovu plocu dosta nahvalise svi od reda ovde.

Poslednja izmena:
Da ali...

Malo bolje pogledaj postove, i proceni koliko problema imaju asus u odnosu na ga ploce. NIsam fan ni jedne firme, ali sam i ja hteo asus pa sam posle dosta premisljanja ipak uzeo ga. Ne bih zeleo da na ovaj nacin pocne diskusija, nepotrebna oko toga ko je bolji asus ili ga, i jedna i druga firma su vrhunske.

Nazad
Vrh Dno