Šta je novo?

2032bw vs. 2232bw

Kapetan DZo

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2007
Poena
319
U duhu novogodisnjih i Bozicnih praznika resio sam sebe da pocastim monitorom posto je moj stari 753s zreo za kantu vec jedno godinu dana:d.I tada je pocela igranka:banana:.Prvo sam razmisljao o 226bw ali zbog gongule sa panelima odustao sam jer izgleda da u srbiju vise ne dolaze s paneli.Tada je ostao izbor izmedju 2032bw i 2232bw.Zeleo bi da cujem vasa misljenje jer mi se cini da ta 2" inca nisu toliko velika razlika ali je slika na 2032bw dosta tecnija:trust:.
1.zanima me kakvi su vasi utisci u radu sta je bolje zvrtvovati 2" ili tecniju sliku.Monitor mi sluzi prvenstveno za igranje, i gledanje filmova.
2. da li postoji neki nosac koji bi nadoknadio nedostatak VESA standarda.
3. ima li neko informacije o tome da li ce samsun uskoro izbacivati neki slicni model sa VESA standardom

1. Ne znam sta ti je to -tecnija slika- ali 2" je (za mene) mnogo velika razlika, dakle 22".

Ja planiram da kupim 2232BW u sledecih nedelju dana zbog velicine (gledanje filmova sa vece daljine) i zbog izgleda (lici na Samsungove HDTV) :)
Briga me koji ce panel da bude (ne zelim da znam), ako na oko ne budem nasao manu sve ostalo je totalno nebitno jer samo moze da unisti kompletan utisak o monitoru...

Razlika je 1.5" jer je 20 u stvari 20.1, a 22 je 21.6". U stvari ipak ne razmislja ceo svet u incima 51cm vs 55cm :)

Od samsungovih 22" monitora je samo 223bw 21.6" dok su ostali "pravih" 22"

1. Ne znam sta ti je to -tecnija slika- ali 2" je (za mene) mnogo velika razlika, dakle 22".

pa kod 20" zbog iste rezolucije kao kod 22" pikseli su manji, pa ivice i slova kad se gleda izbliza izgledaju blaze, zakrivljenije, lepse za oko bar se meni tako cini kad sam ih posmatrao u radnji jedan pored drugog.

da li je neko po tom pitanju uporedjivao ova dva monitora u igrama koji je lepsi das iz gore navedenih razloga, ili ja sve ovo preuvelicavam i stvaram sebi preopterecenost jer monitor ne kupujem svake godine nego ga menjam na nekih 3 godine.Pa se ponasam na kraju kao dete u prodavnici slatkisa kad dobije 100 din za cokoladu i ne zna sta ce pre a hteo bi sve.

Poslednja izmena:
pa kod 20" zbog iste rezolucije kao kod 22" pikseli su manji, pa ivice i slova kad se gleda izbliza izgledaju blaze, zakrivljenije, lepse za oko bar se meni tako cini kad sam ih posmatrao u radnji jedan pored drugog.

da li je neko po tom pitanju uporedjivao ova dva monitora u igrama koji je lepsi das iz gore navedenih razloga, ili ja sve ovo preuvelicavam i stvaram sebi preopterecenost jer monitor ne kupujem svake godine nego ga menjam na nekih 3 godine.Pa se ponasam na kraju kao dete u prodavnici slatkisa kad dobije 100 din za cokoladu i ne zna sta ce pre a hteo bi sve.

Sto se tice igara, tu nema dileme - bolje je vece. E sad, sto se tice velicine tih pixela verovatno si u pravu, najbolje ako si mogucnosti da uporedis oba monitora dok su jedan pored drugog, podeseni na native. Tako ces najbolje znati sta ti odgovara. Meni je nepojmljivo da neko uopste razmislja o manjem monitoru a u mogucnosti je da kupi veci :) ja sam presao sa muljave 17" na 22" i odusevilo me je to sto mogu da vidim svaki pixel potpuno jasno, sad bih bez problema i 32" stavio na sto :p

e ljudi kupio sam 2232bw i odusevljen sam koliki je, slika je strava i mogu ga svakom preporuciti

Nazad
Vrh Dno