dr1pac
Slavan
- Učlanjen(a)
- 31.01.2006
- Poena
- 380
ko sto moj brat (komercijalista ) kaze , BONUS , el znate sta je bonus? kad se uvatite za onu stvar sa dve ruke jednom iznad druge , e pa ono sto pretekne to je BONUS , e tolko ce da pojeftine....
Ovo je poenta 90% muka koje nas snalaze!Pa šta ste očekivali sa ovakvim narodom koji pristaje na sve...
nije vise pitanje da li ce vec koliko ce biti jeftinija IT oprema sledece godine, nema to veze sa politikom vec sa prostom cinjenicom da ce carina pasti jer je odmrznut SSP. Osim toga sva ostala dogadjanja u vezi sa formiranjem cene IT opreme ide na ruku tome da ce cene pasti (smanjeni obim poslovanja, relativni pad standarda, stabilizacija inflacije na nivo od oko 6%, stabilizacija kursa dinara, pad kamatnih stopa, dalje integracije u EU, povecanje konkurencije uporedo sa informatizacijom drustva...).
Naravno necemo ocekivati pojeftinjenje od 50% ali unutar 10% je relano ocekivati. Sacekacemo spisak robe koja ce imati snizenje carinskih stopa pa cemo znati nesto vise o tome...nema tu nikakve teorije zavere stvari su u ovom domenu prilicno predvidive a svi dosadasnji pokazatelji idu u prilog tome da se tranzicija u srbiji odvija na slican nacin kao u ostalim zemljama koje su to vec prosle ma koliko mi mislili da smo poseban slucaj, naprotiv, mi smo slucaj kao i svaki drugi tranzicioni sa ponekim osobenostima koje ne menjaju drasticno sled stvari...
Cek cek cek, koliko ja znam, mi smo poceli da jednostrano (totalna glupost al aj da ne sirim pricu) primenjujemo SSP, jos u 2009. Ako se secate price da srbija gubi oko 300 miliona dolara/evra cega god od carinskih prihoda. Tako da sve carine na uvoznu robu iz EU koje su po tom sporazumu trebale da se smanje, smanjene su. Tako da ne vidim kako ce to vise da padnu carine u odnosu na nase jednostrano primenjivanje SSP-a.
Cek cek cek, koliko ja znam, mi smo poceli da jednostrano (totalna glupost al aj da ne sirim pricu) primenjujemo SSP, jos u 2009. Ako se secate price da srbija gubi oko 300 miliona dolara/evra cega god od carinskih prihoda. Tako da sve carine na uvoznu robu iz EU koje su po tom sporazumu trebale da se smanje, smanjene su. Tako da ne vidim kako ce to vise da padnu carine u odnosu na nase jednostrano primenjivanje SSP-a.
Odmrzavanjem SSP-a cemo napokon (posle cele godine ulizivanja) dobiti ravnopravan status sa EU, tj SSP ce vaziti i za njih i za nas podjednako i EU roba nece biti povlascenija vise.
Ne daj boze da je tako. Videsmo i Madjarsku i Rumuniju. Pu pu daleko bilo.
2010 gora od 2009? Pa šta ste očekivali sa ovakvim narodom koji pristaje na sve...
Ma ajde, što brineš, dobićeš 1000€ od akcija :d
pošizeo sam danas kada sam video da opet ne može da se ide napolje.
verovatno nema biometrijski![]()
Ma ajde, što brineš, dobićeš 1000€ od akcija :d
Srecom sam imao 'papirnu' licnu kartu kada sam isao neki dan po markicu za zdravstvenu ali jadnici sa biometrijskim su morali da idu u MUP da im ocitaju i izdaju odstampane podatke da bi podigli markice
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari