Šta je novo?

2010 - DirectX 11 godina!

U Decembru DirectX 11 je podrzan od strane 53,7% vlasnika Steam naloga!

Yamb u najavi? Jako optimistično pored učešća Win7 od velikih 7.45%.

Kako dođe do tog procenta? Sabrao udjele DX9 i DX10 minus 100?
Kupili ljudi 5xxx karte a igraju se u 1024x768 i 1280x1024?
Čisto sumnjam da valja ta matematika...

pa to ti je taj survey na stemu, valja ta mata

Nigdje ne piše eksplicitno da je 53.7% ljudi sa DX11 (5xxx) karticom... Možda su sa DX5-8 ili ne znaju ili...

A i matematika... ako je onih 6% podskup ovih ispod onda je udio 56%, ako nije onda je 50%...

Ovo mi je u rangu sa onim: "...laptop zna kad devojka hoće da se mazi..." :)

Zaboravljate da ce DX11 biti i na Visti, tako da zaista ima 50-ak procenata DX11 sposobnih OS-eva :)

Aha... Radi se O OS na kojima će se f-sati DX11... Ok, pogrešno sam protumačio, izvinjavam se. Ali, i dalje je to jamb u najavi...

Assassin's Creed II - DX9 only:

Those of you expecting more whiz-bang effects over the console versions will be disappointed, however, as Assassin's Creed II is a DirectX 9 affair.

"We are using the same rendering engine as the Xbox 360 version which is based on DX9. Integrating DX11 in our renderer would have definitely been too much time-consuming given our release date," said Champagne. "Assassin's Creed II has no specific support for DX10 (but the game still runs smoothly on both DX10 and DX11 systems)."

While that piece of news is disappointing for gamers who have purchased a new ATI Radeon HD for DX11 hotness, Champagne cites a Steam survey that has 40 percent of gamers still using Windows XP.

So when will he feel the need to jump to the newer API? "I guess when most of the gamers will have switched to DX11. ;) According to Steam HW Survey, 40% of the gamers are still playing under Windows XP. I think we'll have to wait a bit..." he answered.

^ Skroz u duhu DX11 :)

izgleda da ce M$ morati da izbaci novu konzolu da bi pogurao DX11 ;)

btw, da li neko zna odgovor na sledece pitanje: ako se igra pise u DX11, uz koliki trud se ona moze prebaciti na XBOX360?

Evo vec smo uveliko u DX11 godini, i jos uvek nemamo valjanu graficku koja ce to moci da potera...:D

2d8nwxz.png

...kao ni igru koja bi opravdala kupovinu takvih kartica, doduse...:p

If you launch aliens vs. Predator with a Radeon HD 5000 graphics card, the game offers extended video options with three DirectX 11 exclusive settings: Anti-Aliasing, Tessellation and advanced shadows.

http://www.pcgameshardware.com/aid,...-benchmarks-and-graphics-comparison/Practice/

Poslednja izmena:
Ne zna covek da li da se smeje ili da place...

Ja cu da se smejem, jer koliko vidim da sama teselacija uzima svoj danak u iznosu od 10%, sto je zanemarljivo.A bez ova druga dva se i moze, kao i bez prvog...

Kazu u tekstu, 5870.

Realno gledano igra je RUZNA. Fear 2 izgleda lepse a 3x bolje radi. Ne znam u cemu je problem i zbog cega su toliko niske performanse u 1680x1050. Posto je teselacija jako selektivno primenjena zato je tako mali uticaj na FPS.

Poslednja izmena:
Pa to je logicno, prva DX8 kartica je bila GF3 kostala je mnooooogo, a nista od DX8 igara nije na njoj ni poterano, prva DX9 je bila Radeon 9700, nesto se ne secam da je iko stigao da na njoj i vidi DX9... tako ce i 5ice da odu u istoriju (bar sa polica prodavnica) pre nego izadje pristojan DX11

Realno gledano igra je RUZNA. Fear 2 izgleda lepse a 3x bolje radi. Ne znam u cemu je problem i zbog cega su toliko niske performanse u 1680x1050. Posto je teselacija jako selektivno primenjena zato je tako mali uticaj na FPS.
Teselacija se primenjuje na Alienu... elem evo sta jos neki imaju da kazu u vezi sa novim AvP-om:

Legit Bottom Line: Aliens Versus Predators is a great looking DirectX 11 game title that is playable on mainstream graphics cards like the Radeon HD 5750 with the image quality settings at normal!

Sve nabudzeno sa 4xAA/16xAF:

avp_max_results.jpg

Normal setovanja bez AA i sa 16xAF:

avp_normal_results.jpg

Naravno DX11 ;)

http://www.legitreviews.com/article/1225/1/

Primeti se, na kablovima naravno.

Ne znam za vas ali ja se sit naigrah DX11 naslova ove godine a tek je poceo mart :D :D :d

I ja isto, nema sanse da postignem.:D

Poslednja izmena:
Pa da, da nam nije ATi-ja i njihovih sjajnih grafickih akceleratora, ja nemam pojma kako bih uzivao u predivno teseliranim scenama i kablovima :D :D :d

Da nije ati-a ti ne bi imao o cemu da pises :laugh:.

Istina, ne bih mogao da se nacudim cudu koliko neki ljudi mogu da se loze a da ne kapiraju da se istorija ponavlja po n-ti put :)

Nazad
Vrh Dno