Šta je novo?

2000 vs. XP - pomozite...

• Začetnik teme Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

deki30

Guest
...da procenim situaciju. Imao sam CIIT1,2G, 512SDRAM-a, radio u Adobe Premiere-u, bez problema, i pri najvecim opterecenjima programa, i to pod W2K SP3.

Menjao sam komponente, MSI sa PE chipsetom, 256Mb Kingston 333, i Celeron 1,7GHz. Znam da je procesor krs, ali nisam imao vise para. Kad sakupim prve pare menjam procesor, obecavam😀 .
E, sad na tu koniguraciju stavio sam XP sa SP1. Ostale obicne programe ne racunam, ali Premiere mi nikako ne radi kako treba. Pogotovu kada vucem kursor po Timeline, jednostavno Premiere koci, mrzne sliku, ne radi kako treba. To je 6.5 verzija, Real-Time Preview samo neki put se moze videti...

Da li je malo Ram-a, da li je problem u Cellyju, ili do XP-a? Molim da neki koji da bave DV obradom i Premiere-om kazu da li rade i imaju li problema pod XP-om.
Ako je do slabog procesora, izdrzacu jos neko vreme, pa ga menjati, ali ako smatrate da pod XP-om nema stabilnog rada, OS bih odmah menjao. Inace sutra mi dolazi nova memorija, menjam 256 za 512 na 333, pa cu opet probati..

Vase misljenje?

Pozdrav

deki30

Veoma cesto zna da zavisi od graficke karte. Ja sam na poslu imao jako mnogo problema sa MIRO karticama i novijim OSovima tako da tu imam najbolja iskustva sa 98com. Win2k se takodje pokazao super sa drugim katrama, ali meni kuci sljaka i pod XPom (mada mi DV obrada nije struka pa kuci nisam mnogo radio).

Dakle, mozda je najbolje da se drzis dveiljadarke jer je tu i po iskustvima drugih bilo najmanje problema.

Nazad
Vrh Dno