Šta je novo?

20" dvi ili 22" analog

hogubadagri

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2007
Poena
319
Naslov sve govori. Posto su cene priblizno iste koji je bolja kupovina? Hvala unapred

Zavisi od tvojih potreba, nekome je dovoljno da ima veliki pixel bez obzira na analogni ulaz, dok nekome je bitniji DVI po cenu manjeg pixela.
Ako ti monitor sluzi za zezanje igranje filmove chetanje i opustenu upotrebu compa onda bi 22" mogo biti bolji izbor.
Sva je prilika da je taj 20" bolji monitor od tog 22"
Ne rece koji modeli?

22"
pisali smo vec 100x puta o razlici izmedju dvi i dsub i zakljucili da normalni ljudi u opstem slucaju tu razliku ne vide (ako i postoji |)))
a 2 inca se i te kako vide..

Ajmo sad da flejmujemo - koji su to normalni ljudi? Verovatno danijel00? Neki ljudi ne vide razliku između juga i golfa V, pa to ne znači da je to isti auto.

Monitori bez DVI, pored toga što nemaju DVI, je'lte, obično imaju i sve ostale karakteristike u skladu sa niskom cenom, na šta gore skreće pažnju okmijun. Čak i jeftini 22" DVI nekad ne mogu da se mere sa nekim 20". Ja sam dva dana držao na stolu 223BW i sa zadovoljstvom sam ga sklonio i vratio stari 205BW, koji gledam već godinu i po dana. '*** dva inča, ako mu fali ono što ti treba - a to je potpuno individualno.

Bez obzira na sve, ja ljudima masovno preporučujem 223BW, jer znam da većini ljudi itekako vrši pos'o.

Što se mene tiče, nikad nikome neću preporučiti da kupi monitor bez DVI, ako baš nije mnogo siromašan. Kupuješ nešto što ćeš da gledaš nekoliko godina. Podeli tih, lupiću, 50€ razlike na 1000 dana gledanja i sračunaj koliko te dnevno košta gledanje u kvalitetniji monitor svaki dan.

Ustvari bi najbolje bilo da odes negde gde su izlozeni, pogledas detaljno monitore i ocenis sam na kom ti kvalitet prikaza vise odgovara i da li uopste vidis neku razliku. Ja sam na istom monitoru bio i na Dsub i sada na DVI, nema ama bas nikakve razlike u prikazu (razlog zasto sam sad na DVI je sasvim druge prirode, da ne duzim).

Nemam konkretno po jedan model ali radi se o najeftinijim modelima sa navedenim karakteristikama. Kontam da bi za moje potrebe(net, poneka igrica tipa PES GP4 i sl. a najvise filmovi i citanje pdf dokumenata) vece bilo polje. Hvala

^
Ako to je to to, onda uzmi 22" i libo te tuki, samo obavezno pogledaj u radnji gde su izlozeni i vidi da li ti kontrast svetlo i boja odgovaraju.
Konkretno moja svastika ima belineu u koju ja ne bi gledao ni 2', a ona naravno ni ne vidi razlike, cak "boje kod mene su bas zive kod tebe sve nesto sivo i tamno" < ajde?!

Ja primecujem razliku sa DVI prikljuckom.

Jeste 2" puno, ali je i 20" jos vise.

Moj izbor bi bio kvalitetniji 20" sa DVI prikljuickom (kad budem uzimao, verovatno ce biti Samsung 206BW).

ma primecujes da ne kazem sta...
nudio sam vec opkladu, ponudicu ponovo...
uzecemo 2 ista monitora (lg 204wt npr, znam gde da nadjem dva |))) i treba 5 puta za redom da kazes koji je prikacen na dvi...
ako pogodis nosis jedan, ako promasis ostavis 200e. Moze? |>>

ma primecujes da ne kazem sta...
nudio sam vec opkladu, ponudicu ponovo...
uzecemo 2 ista monitora (lg 204wt npr, znam gde da nadjem dva |))) i treba 5 puta za redom da kazes koji je prikacen na dvi...
ako pogodis nosis jedan, ako promasis ostavis 200e. Moze? |>>

vjerovatno bi dobio opkladu. DVI jeste kvalitetniji i bolji naravno, ali ja licno na svom 22 ne vidim razliku izmedju dvi i analog.

Evo i mog iskustva, imam Benq FP93g-x.

Monitor sam dobio bez DVI kabla pa sam koristio analog i jasno da sam bio zadovoljan slikom. Ipak, kupio sam DVI kabl i povezao ga tako, nisam primetio razliku u slici. Kasnije, u jednom trenutku bilo mi je potrebno da opet spojim privremeno na analog, i nakon više meseci rada sa DVI odmah sam primetio razliku.
Ne bih mogao da odredim koji je prikačen na analog a koji na DVI sem ako ih ne poredim istovremeno, ali razlika ipak postoji i vidljiva je posebno ako ste naviki na DVI pa predjete na analog na tom istom monitoru.

danijel kanda necje nacji izazivacha:)
Svi brane DVI ali niko nema hrabrosti da stavi 200e :)

Hajde molim vas recite nama ćoravima u čemu je razlika da probamo i mi da je vidimo, valjda nismo toliko oslepeli !

izgleda da jesmo |>> samo specijalni vide... i ovi sto ne znaju da podese dobru rezoluciju/refresh i da stisnu autosettup...

e da... toga sam se sad setio... na vecini monitora pise 60hz... svi strpate 70-75... na dvi je fixno koliko je pa nema filozofiranja... u ovom slucaju se razlika vidi i slika je sigurno bolja na dvi.

Na mom monitoru (Neovo F-419) iako se vodi sada pod low-end? kada sam ga kupio cena mu nije bila bas takva... Poenta je u sledecem: Kada prikljucim monitor preko analognog konektora slika se posle nekog vremena sama od sebe zamuti i onda moram da pritisnem "auto adjustment" + sto se mora podesavati monitor ako dodje do promene rezolucije... Od kada sam prebacio na DVI monitor vise ne pipam...Sto se tice kvaliteta same slike(boja,kontrasta) nisam primetio neku razliku,ali ova 2 navedena faktora su mi dovoljna da nikad ne kupim monitor koji nema DVI...Ako ga ima,tek onda mogu da ga uzmem u obzir i bacim pogled kakvu sliku daje... :wave:

Po meni je to sasvim lep osnov za reklamaciju i nema nikakve veze sa DVI nego sa ispravnoshcju monitora.

Vrh Dno