Šta je novo?

2 zvucne karte

benson

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2007
Poena
319
Ljudi unapred se izvinjavam ako je vec bila ova tema

Imam emu 0404 pci karticu
i neku realtekovu integrisanu na ploci P5QL pro

sve to na visti je super radilo ali sada na xp u problem je sledeci
iako je kartica enable ovana nisam uspeo da instaliram drivere

Emu 0404 je uspesno instalirana i super sve radi, ali chini mi se windows xp prakticno ne vidi ovu integrisanu iako je enable ovana
da li mi neko moze pomoci ?

HVALA VAM mnogo unpred

Ljudi unapred se izvinjavam ako je vec bila ova tema

Imam emu 0404 pci karticu
i neku realtekovu integrisanu na ploci P5QL pro

sve to na visti je super radilo ali sada na xp u problem je sledeci
iako je kartica enable ovana nisam uspeo da instaliram drivere

Emu 0404 je uspesno instalirana i super sve radi, ali chini mi se windows xp prakticno ne vidi ovu integrisanu iako je enable ovana
da li mi neko moze pomoci ?

HVALA VAM mnogo unpred

Da ne ulazim u razloge sta ce ti uopste integrisana pored Emu-a... :)
nisi rekao sta ti je konkretno problem... softver za integrisanu ti je na cd-u od MB... da li ti komp ne vidi integrisanu zvucnu ili nece da instalira softver... ili hoce da instalira ali je posle programi ne vide?... ima li je u Device Manager-u?...

Pozz

Proveri sta kaze Bios, da li je enable-ovana ili ne. Iskljucis integrisanu u Biosu, a Emu istaliras bez problema.

Proveri sta kaze Bios, da li je enable-ovana ili ne. Iskljucis integrisanu u Biosu, a Emu istaliras bez problema.

Integrisana treba da bude funkcionalna, a EMU je vec i sad instaliran bez problema...

@benson: Obrisi drajvere za EMU i izvadi je, probaj da instaliras integrusu, vrati EMU i probaj da je instaliras. Javi da li je uspelo...

Probelm je u tome sto Windows Xp ne vidi moju inregrisanu zvucnu ,a emu je ok instlirana i pichi propisno.

MITARUS :) drago mi je da me neko razume , to je i meni palo na pamet nego me sad mrzi da sve one kablove vadim pozadi , sta mislish da li postoji josh neka opcija cisto da probam pre vadjenja pci emu ?

Hvala vam

Disable EMU u Device Manager-u, restart, provera u BIOSu da li je integrusa na Enable, podizanje Windowsa - kakva je situacija?

Imao sam slicnu situaciju, samo sa M-Audio, i na kraju mi naravno integrusa i nije trebala, pa sam je iskljucio u BIOS-u. Multimedia Audio Controler tu pravi zbrku, moras postupno sve da odradis po redosledu.

Emu je poznata kao jako problematicna sa drajverima, ako ti je dosad radilo na sistemu onda izvadi emu, iskljuci u biosu integrisanu i upali kompjuter i pusti da vindows ocisti sve svoje prethodne drajvere.
Zatim u biosu ukljuci integrisanu pa podigni windows i pusti ga da namesti drajvere ili mu ih ti instaliraj.
Zatim restartuj kompjuter i pusti da se ponovo ukljuci windows sa novim podesavanjima i ugasi kompjuter.
Onda tek ubaci emu i startuj kompjuter i kada te pita za new device ugasi, i instaliraj svoje drajvere za emu.

Da ponovim EMU ima jako lose odradjene drajvere, evo meni je pre par dana sama od sebe prestala da radi i windows je prepoznaje kao audigy kartu.Nisam ni na jednom kompjuteru mogao da je namestim - isto je prepoznaje kao audigy. Morao sam na kraju da vratim stari audigy2 umesto nje i zgrazavam se kolika je razlika u zvuku.

Poslednja izmena od urednika:
Da ponovim EMU ima jako lose odradjene drajvere, evo meni je pre par dana sama od sebe prestala da radi i windows je prepoznaje kao audigy kartu.Nisam ni na jednom kompjuteru mogao da je namestim - isto je prepoznaje kao audigy. Morao sam na kraju da vratim stari audigy2 umesto nje i zgrazavam se kolika je razlika u zvuku.

O sta se sve nece procitati ovde, E-mu mozda ima solidno a ne lose odradjene drajvere ali ono kako Windows vozi sav ozbiljniji hardver je za cistu 0, ja npr nikad nisam imao problema sa drajverima a imao sam 0404 i trenutno imam 1212m, drajvere jedino treba znati propisno instalirati.

Na EMU 1212M i integrusu, instalirah i X-Fi Titanium i sve 3 rade zajedno bez ikakvih problema :)

Toliko o Creative / E-MU driver-ima... ;)

p.s. Kad se setim iskljucicu integrusu. Mrzi me da prekidam download :d

...evo meni je pre par dana sama od sebe prestala da radi i windows je prepoznaje kao audigy kartu.Nisam ni na jednom kompjuteru mogao da je namestim - isto je prepoznaje kao audigy. Morao sam na kraju da vratim stari audigy2 umesto nje i zgrazavam se kolika je razlika u zvuku.

@Delija: A koliko je normalno da zvucna vrisne na ovaj nacin?

@Devil 2000: Stvarno bedak :(

Mozda je resila da radi "undercover" :D

Slucaj, moram priznati, zvuci vrlo neverovatno. BTW, zvucnu je vrlo lako sprziti posto ljudi na nju kace sve i svasta.

Tu karticu sam mu ja prodao pre 2-3 meseca, znam da covek ima solidne komponente nakacene. Kad sam je kupio nisam mnogo mario sto nema garanciju, po onome sto znam ne spada u lako kvarljivu robu. Smorio sam se malo sto je riknula...

@Delija: A koliko je normalno da zvucna vrisne na ovaj nacin?

Zbog Emu kartice ni jedna integrusa do sada nije vrisnula, sasvim sam siguran da je problem trivijalne prirode...od komande u Biosu do neadekvatne instalacije drajvera jer je realtec po tom pitanju majka i otac lošosti sa lutrijom oće-neće raditi.

@Devil 2000
To sto se tebi desilo slobodno mozes pretociti u neki sci-fi hw scenario i zaraditi lepe pare ekranizirajuci dogadjaj.

^Mislio sam da EMU vrisne, za integrusu i nije neka steta. Nasao sam jos jedan slucaj preko Google-a da 0404 prestane da se prijavljuje kako treba, tj. da "umisli" da je Audigy. Ne pominje se resenje zato sto Ameri to rese na prost nacin - kupe drugu...

^Mislio sam da EMU vrisne, za integrusu i nije neka steta. Nasao sam jos jedan slucaj preko Google-a da 0404 prestane da se prijavljuje kako treba, tj. da "umisli" da je Audigy. Ne pominje se resenje zato sto Ameri to rese na prost nacin - kupe drugu...

E to sa vriskanjem E-mu kartice je jedino moguce ako krenes da je modujes i cackas, drugog nacina da je sjeb... nemas.

Vrh Dno