Šta je novo?

2 x samsung 913n

pailhead

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2004
Poena
319
Imam dva 913n, jedan na jednom kompjuteru drugi na drugom.
Planiram da kupim jos jedan, i da ga uparim sa jednim od ova dva.

Da bih video kako bi to izgledalo jedan kompjuter sam privremeno lisio monitora i evo sad radim na 2 913n.

Na istom podesavanju, boja, brightness, contrast, ipak dobijam razlicite rezultate, jedan je malo svetliji od drugog.

Isto, na tom svetlijem, kad je na oba monitora samo crna boja, vidi se kao neka blaga blaga fleka duz cele leve ivice, kao da je dodatno osvetljen tu, na ovom drugom se to ne vidi i ceo je ujednaceno osvetljen kad je crna boja preko celog ekrana.

- Da li je ovo nesto sto treba da se reklamira?
- Ako kupujem treci monitor, i ako je ovo sve normalno za tft, kako da znam sa kojim da ga uparim, i nece li taj treci biti neke trece osvetljenosti?

1. pogledaj de je sklopljen (made in) i da li se razlikuju po tome
2. ta 'fleka' je lampa, nista strasno sto se vidi, ne verujem da ce ti iko prihvatiti kao zdravu reklamaciju 🙂
3. bese 6800GT ima dual DVI?
4. jel samo brightness problem?
5. za dalju kupovinu moras da probas monitor pre kupovine :S:

1. Na oba kaze donguan (china)
2. ok
3. nema, jedan dvi i jedan analogni, probao sam da zamenim mesta monitorima ali isto
4. definitivno se i boja malo razlikuje, jedan vuce na plavo, drugi na crvenkasto.

5. Da kazem, donesite mi 5 monitora kuci, a ja cu da ih raspakujem stavljam jedan po jedan na sto i uporedjujem sa svojim, ili da nosim svoju graficku i svoj monitor kad idem u kupovinu? Ozbiljno pitam, iskreno se nadam da ce biti isti kao bar jedan od ova dva, ali i ako jeste i ako nije, kako da znam i kad ga pogledam pre kupovine, sta mu valja sta mu ne valja kad nemam svoje da ih uporedim?

*edit*

da li postoji neki samsung ove velicine sa ovim performansama ali da ima dvi?
i da li je pametno spojiti taj sa ovim?

Poslednja izmena:
to sto jedan vuche na plavo drugi na crveno to moze na samom monitoru da se namesti.
A za tu lampu ces pametnice videti i na tvojoj i na nekoj levoj grafickoj, nema to veze s tvojom ili bilo kojom grafickom kartom, ne isijava lampa iz graficke nego iz monitora. Mozda taj 913n ima neku opciju za backlight, ne znam, nisam ga video, a ako ima onda se to smanji i da bi se kompenzovalo, poveca se brightness/contrast. Mozda moze i sa MagicBright opcijom nesto da se uradi, klikni/probaj/pogledaj po opcijama u OSD-u 🙂

Pa koliko mi je pametno da drzim dva ekrana jedan do drugog, ne samo razliciti modeli nego i razliciti proizvodjaci?

913b ili 930BF ?

913b je potpuno isti kao 913n, samo sto ima dvi izlaz, i navodno, slika treba da bude malo kvalitetnija?

a 930bf?

930BF je totalno drugi monitor, ciji panel ima odziv 4ms. U pitanju je koliko znam TN panel (neka me ispravi neko ako gresim) 🙂.

POZ :wave:

Pa, jel bolji od 913n, i jel pametno drzati takve razlicite monitore jedan do drugog?

U sustini ne treba mi da nesto razvlacim sliku preko dva monitora, ali potrebno mi je da u programima u kojim radim, drzim palete na jednom monitoru, a celu radnu povrsinu na drugom.

Pretpostavljam da cu za photoshop recimo, radnu povrsinu drzati na ovom novom koji budem uzeo sa dvi-em, a palete, reference, tekstove na drugom.

I na kraju?

913N+913N=prava stvar
913N+913B=prava stvar
913N+913BF=prava stvar

Gidra85 je napisao(la):
930BF je totalno drugi monitor, ciji panel ima odziv 4ms. U pitanju je koliko znam TN panel (neka me ispravi neko ako gresim) 🙂.

POZ :wave:

TN Panel?

jel koristi neko ovaj monitor ? Bacio sam oko na njega, pa ako neko moze da mi kaze nesto vishe, i da mi da neke oznake konkurentskh brendova koji ogovaraju klasi ovog monitora ...

(da ne ovaram novu temu 🙂)

btw, pali, ovo ti se vec drugi put desava 😉

Ako privuce paznju i da meni odgovor, nek bude jos jednom ako treba 🙂

A pitanje je uzasno jednostavno, jel bi se razlikovao nesto drasticno prikaz na 930bg i 913n, i da li su isti, fizicki, da kad stoje jedan pored drugog mogu da stoje u ravni na istoj visini?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno