Šta je novo?

2 x Kingston HyperX u RAID-u - pitanje!

Pega

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2006
Poena
360
Da li je presudno da oba diska budu isti firmware da bi radila u RAID-u?

Jedan je 503 fw, a drugi 505. Ne bih pitao, međutim, ne mogu lako da nađem 505 fw.. malo me buni cela priča..

Danke!

P. S. Model je SH103S3/120G

Poslednja izmena:
Ovako moze to ali predhodno moras da iskljucis ostale hard diskove ako ih imas.
prikljucis ta dva ssd u prva dva slota,upali pri botovanju udi u raid bios( levi ctrl+i) mislim.
cekiraj 2 ssd R0 podesi 128 stripe velicinu,posle restarta mozes da prikljucis ostale hardove ako ih imas.

Iskreno nisam bas pratio koje novine donosi 5.05 u odnosu na 5.03, ali mozda ne bi bilo lose da ipak pokusas da updateujes. Mozda 5.05 donosi bolje performanse ili tako nesto, tako da se moze desiti da je ovaj sa 5.03 sporiji. Ili izvrti testove pa vidi ako su im slicne performanse samo cepaj bez updatea.

Poslednja izmena:
Mislim da kod Kingstona ne može da se menja FW u domaćoj radinosti.

Probaj ovako, kao što ti je Vuk predložio, pa ako neće i ako ne možeš da nađeš 5.05fw (a i dalje želiš RAID), flešni ovaj sa 5.05 na 5.03.

Ako uspes i imas malo vremena, odradi neki bench u RAID-u da vidimo realne rezultate:)

Onda znaš koje su ti opcije, ako i dalje hoćeš RAID.
Probaš ovako sa različitim fw, pa ako radi super, ako ne, čekaš da izađe fw update, pa oba SSD-a na njega.

Kako bi mi dobro doslo bar pola ove brzine :D

Ja razmisljam da dokupim jos jedan Kingston SSD HyperX 3K i da stavim u RAID0. Samo me nervira ono kratko cekanje prilikom boot-ovanja za inicijalizaciju raid niza (i samim tim duze boot-ovanje u odnosu na jedan SSD) i takodje me brine access time posto sam negde citao da se zbog raid kontrolera dodaje izvesno kasnjenje u odnosu na "cist" sam SSD. Da li se to povecano kasnjenje (latency) moze osetiti u realnom radu...?

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno