Šta je novo?

2 x 8800gts ili 8800gtx

migele

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2007
Poena
301
molio bih za pomoc posto nisam expert za hardwer..mozda je ovo pitanje nekima smesno...uzimam novi sistem pa sta preporucujete, dali je bolje uzeti 2 vezane(spojene) Asus EN8800gts ili jednu 8800gtx....zahvalan na pomoci...

@migele, obidji malo forum pa procitaj sta ljudi pisu, pa ce ti biti jasnije sta da uzimas, a sta da ne uzimas.

Poslednja izmena:
Ne znamo ni koja 2 GTS-a, 320 ili 640 ? :) Koji god, ne uzimaj ni jedan.
Flight je okachio temu o Palit 8800 GT bez ikakve sumnje best-buy. Bilo koja varijanta sto se tiche prozivodjacha ... znaci ako ikako mozes tu ponudu da izmenish na 2x8800GT uzimaj to bez razmishljanja. :)

Uzmi dve 3870 u cross-fireu, kazu strucnjaci da ubija. Mislim, kad jedna kartica jede sve zivo, zamisli sta ce tek dve da urade?

Znas kada ces da prodas za par meseci te dve koje zelis da kupis. Poklonices ih.
Svi bitni naslovi su prosli, mozes da ih odigras i sa jednom 8800gts, zasto bi bacao pare na to sto ti je na umu?

Realno ni jedno ni drugo u ovom trenutku ne valja. Ali, ako to radis neku kompenzaciju pa ti je to jedini izbor i dobijas to nesto extra dzaba (tipa 200E za 2 karte ili jednog GTX-a) onda razmisli o sledecem. 2xGTS moras da stavis na odgovarajucu plocu (samo nVidia ploce dolaze u obzir ako sam dobro shvatio materiju) i moras da imas jako dobro napajanje da bi to radilo stabilno. Takodje moraces da se zezas i igras sa drajverima da bi to radilo u nekim igrama kako treba. Ako nisi spreman da se zezas sa svim ovim stvarima onda uzmi jednog GTX-a. Imaj na umu da taj GTX ako je polovan i skuplji od 200E po meni se ne isplati uzimati. Performanse su za dlaku bolje od nove novcijate 8800GT kartice a cena je tu negde - dakle sa 8800GT dobijas novu karticu za iste pare pod garancijom koja jos i trosi manje struje.

uzi lepo novi gts 512mb g92 i resio si problem

hvala na savetima ..uzeo sam novu MSI 768MB 8800GTX-T2D768E-HD-OC PCIe (kod nas i nema bolja) .ima ista u kombinaciji sa vodeni hladjenje (pakom)...a sto se tice cekanja tipa za mesec dva bice jeftinije ,po meni to je krug koji nema kraja...uostalom na prolece vec izlazi DirectX 10.1...Aktuelne DirectX-10 karte nece biti kompatibilne

Ok, kupio si karticu 2-3% bolju od 8800GT, koja ce biti sporija od 8800GTS 512MB koja izlazi sutra. Dao si za nju 400+e a neces moci da je prodas za 100e. Proslogodisnji model ciji je EOL sada u januaru..... Cool, isti si kao jedan moj drugar koji je nestrpljenje platio vise 200e tj kupio je Asus 8800GTX. Neka vam je sa srecom, u zdravlje da se sluzite.

Ne verujem da je 8800GTS G92 brza od 8800GTX, osim toga GTX nije jaci od GT-a za 2-3%, pre cje biti za 15-ak %.

hvala na savetima ..uzeo sam novu MSI 768MB 8800GTX-T2D768E-HD-OC PCIe (kod nas i nema bolja) .ima ista u kombinaciji sa vodeni hladjenje (pakom)...a sto se tice cekanja tipa za mesec dva bice jeftinije ,po meni to je krug koji nema kraja...uostalom na prolece vec izlazi DirectX 10.1...Aktuelne DirectX-10 karte nece biti kompatibilne

Ok, svako bira na šta će da potroši pare. Ipak, mislim da bi bolje prošao sa novom 8800GTS. Pojavili su se i prvi testovi i ispada da je novi GTS nešto brži od starog GTX-a, a evo pojavio se i kod nas po istoj ceni kao stari 8800GTS 320 MB. Čak i da je GTX brži, razlika je akademska i ne opravdava razliku u ceni.

Poslednja izmena:
Ljudi ma ovaj se korisnik migele, sigurno zeza, zavlaci nas ovde, jer niko nije toliko lud da sada kupi 8800 GTX, valjda svako ume da procita sta se ovde pise i da sabere 2 i 2 i da kupi sve sem 8800 GTX i GTS (starih) kartica, ovo se sigurno neko zeza, da vidi kako ce ljudi da reaguju ili mu je dosadno...

Poslednja izmena:
Pa vidiš da je dečko od skoro na forumu, možda nije stigao sve da iščita :)
Mada da je mojih 400 EUR u pitanju, ja bi čit'o i čit'o i pit'o :d

Mislim da su se čak i ovi koji su se zaleteli na 8800GT malo zeznuli. Da su sačekali ovih 15-tak dana dobili bi +10 do 15% performansi za iste pare.

@Sale, ma sto se ovog "malog" tice ako je stvarno to uradio, sve mu je bilo gurnuto pred oci od informacija.

Ovo si u pravu za ove 8800GT, zato je i nepisano pravilo "ne zalici se" :) I dodatak tom pravilu je, "ne kupuj od Pakoma za 270 evra, karticu koja u sustini mnogo manje kosta".

Pa kako da se ne zalećeš kad su odradili lansiranje nikad bolje! Malo testova pre puštanja u prodaju, tek da se vidi potencijal, onda nestašica iste :) Ljudi su plaćali i ovde kao i bilo gde drugde mnogo više nego što karta realno vredi. Pa i ovde na forumu je napravljena takva galama oko toga da je i meni došlo da je kupim iako se ne igram pa mi realno uopšte ne treba :d

koliko vidim po onoj listi sto je Sasa moderator izbacio 8800GTX se nalazi po snazi iznad 8800GTS 640 mb a ja sam hteo da uzmem bas najskuplju koja je imala pre 3 nedelje kod nas....i nemam bas nijedan razlog da nekog provociram ovde,kako to neki navode....tacno je da za manje para dobijamo karte sa slicnim performancama...ali ja sam hteo da uzmem najj.....i kako rece Sasa za Listu: - u startu smo svesni da se neće svideti svima, ali se nadamo da ce mnogo više ljudi od nje imati pomoći .Ma najbolje da zaboravimo ovu temu jer svako ima neko svoje vidjene...

Ma ok. Važno je da si ti zadovoljan kupovinom. Sad se opuštaj u igrama i uživaj, bolje performanse nisi mogao da dobiješ. A o parama potrošenim na hardver bolje da se i ne razmišlja. Kad bi svaki put stavljali na papir koliko smo nešto platili a za koliko ćemo prodati verovatno niko ne bi kupovao ništa bolje od mATX ploča sa integrisanom grafikom :)

Nek te dobro služi!

koliko vidim po onoj listi sto je Sasa moderator izbacio 8800GTX se nalazi po snazi iznad 8800GTS 640 mb a ja sam hteo da uzmem bas najskuplju koja je imala pre 3 nedelje kod nas....i nemam bas nijedan razlog da nekog provociram ovde,kako to neki navode....tacno je da za manje para dobijamo karte sa slicnim performancama...ali ja sam hteo da uzmem najj.....i kako rece Sasa za Listu: - u startu smo svesni da se neće svideti svima, ali se nadamo da ce mnogo više ljudi od nje imati pomoći .Ma najbolje da zaboravimo ovu temu jer svako ima neko svoje vidjene...

to jednostavno nije najbolja opcija koja je mogla da se nadje kod nas pre par dana kada si pitao za savet ovde. bolja je bilo koja sli odnosno crossfire kombinacija (pogotovu recimo dve 8800gt od po ~220evra ili ovi novi g92 gtsovi kojih dodushe tad nije bilo)...
naravno opet ako si ti zadovoljan nek te dobro sluzi i uziva ;)

Nazad
Vrh Dno