Šta je novo?

2 Windows problema

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Matična ploča
Asus Tuf Gaming B550-Plus
RAM
Kingston DDR4 16GB
GPU
AMD Radeon RX 9060 XT
Storage
Kingston 1 Tb NV3
PSU
FSP Hydro K 750W
Laptop
Lenovo V17 G4 IRU
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam dva problema
1) Particije D i E nece da se otvore levim klikom misa a hoce desnim pa open ili explore
2)Ne radi mi opcija Show hidden files and folders.Odem u Folder options-View-cekiram Show hidden files and folder i sve je kao u redu.Medjutim ne pokazu se skriveni folderi.Odem ponovo u Folder options kad ono cekiranje se samo vratilo na Do not Show files and folder.To je nekad radilo.U cemu je problem?

Imam Backup uradjen Acronisom i vratio sam ga,ali opet sve po starom

Au, ovo je vec problem.Da li imas jos neke particije na sistemu ?
Mozda je u tim drugim particijama upala neka gamad.Uradi skeniranje antivirusom i drugim alatima za tu namenu Spy-boot, Ad-aware, SUPERAntiSpyware i sl., ali kompletnog sistema iz safe moda.
Da li si siguran da ti je taj backup o.k.?

Format C,format D,format E,bar imam sada sta radim u narednih par dana.

Verovatno je virus. Ja imao slican problem. To je neki virus koji se prenosi sa fleske (iskopira se na svaku particiju; zato i format c: ne pomaze). Ukoliko se dobro secam virus je amvo.exe. Resenje: instaliras total cmd i u njemu ukljucis turn system hiden files on and off. Odes u c\windows\system32 i izbrises amvo.exe i amvo.dll (ovaj dll ces moci da izbrises tek kad ubijes explorer). Posle toga na svakoj particiji izbrises autorun.inf (to ce resiti problem 1) i jos neki skriveni fajl (zaboravio sam kako se zove a kreira ga ovaj amvo.exe; najbolje vidi na fleski koji su ti skriveni fajlovi u root direktorijumu pa onda te fajlove obrisi i sa harda)

A za problem dva (amvo.exe je krivac) resenje
regedit

HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL

Izbrisi CheckedValue u desnom prozoru.

Kreiraj novi DWORD value sa imenom CheckedValue (tip je REG_DWORD). Izmeni vrednost na 1 (0x00000001). To je to. Mozda ces morati da ubijes explorer.exe kako bi resetovao registry bazu ili jednostavno restart. Nadam se da sam bio od pomoci

Hvala na detaljnom obavestenju.za sve je kriv Nod 32(zvanicno registrovan).On je dozvolio da se navuku preko 100 virusa.Kada sam njega izbrisao i instalirao Kaspersky(sa nekog ddl sajta),on je pronasao sve ove viruse i ocistio ih.Ipak sam za svaki slucaj uradio format C,D,E.Napravio sam backup na 5 DVD-a i to skenirao Kaspeskym.Medjutim Kaspersky mi napravio neki problem sa Windowsom,tako da trenutno koristim Avast i za sada sam zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno