Šta je novo?

2 WIfi Rutera

Djenka

Poštovan
Učlanjen(a)
17.04.2015
Poruke
274
Poena
70
naime, imam wifi ruter koji sam kupio za sebe jer nisam imao wifi(TP Link TL-WR740N), a sada sam dobio od provajdera novi modem + wifi, i sada imam dva, da li da jednostavno iskljucim ovaj moj sto je samo wifi ruter, a da ostavim ovaj sto sam dobio ili da koristim oba? Ne znam sta se desava sa mrezom ako imam dva, trenutno oba rade, jedan pored drugog..
 
Mozes da koristis taj tp link ruter u wds rezimu, ako ti signal sa modema koji si dobio nije dovoljno jak za celu kucu/stan, ako ti to nije potrebno, ti ga iskljuci, nema potrebe da rade dva u isto vreme....
 
Ako imaš dobar prijem signala po celoj kući sa provajderovim gejtvejem, pakuj TP-Link. Ne treba ti. Iskreno i nije neki ruter, pa da ga čuvaš. Ja bih ga prodao, i zaradio neki dinar. :)
 
mislim da je najbolje da ih povezes duzim kablom, udaljis jedan od drugog i stavis isti SSID i sifru. tako bi imao bolju pokrivenost signalom.
bilo bi dobro ako jedan moze u bridge modu, da izbegnes dvostruki nat.
cuo sam da WDS treba izbegavati zbog sigurnosti, navodno.
 
Poslednja izmena:
TP-LINK baci na drugi kraj stana i postavi u WDS, ako ti treba jaci signal, ako ne - pakuj ga.
 
Da li mi je dovoljan ovaj jedan komad uređaja za strujno umrežavanje http://www.netiks.rs/av200-powerline-ethernet ?

Dakle, stan je u pitanju , imam SBB internet, u sredini stana imam njihov modem i ruter , brzina je 70 Mbps.Putem wifi adaptera povezao sam desktop računar koji je iza dva zida u maloj sobi udaljen oko 4,5 metara od SBB-ovog modema i rutera.NE DOBIJAM 70 Mbps , VEĆ OKO 30 Mbps !!!!!
Da li je rešenje umesto tog wifi adaptera ovaj gorenavedeni mrežni strujni adapter ? Ovo sve pitam jer neću kablove po stanu i neću bežičnu pristupnu tačku (engl. Wireless access point - WAP) :eek::nov_explo

HVALA!
 
Nazad
Vrh Dno