Šta je novo?

2 umesto 5.1

malimilan

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
309
Nedavno sam instalirao Vistu Ultimate 64bit i sada se zvuk čuje samo na prednjim zvučnicima.
Imam Asus ploču P5B-E, Genius 5.1 sistem, do sada sam koristio Win Xp i što se tiče zvuka sve je radilo normalno...(koristim integrisanu zvučnu)

Ne znam u čemu je problem. Drajveri su najnoviji, sa Asusovog sajta, u konfiguraciji zvuka je podešeno surround 5.1 i na testu se čuju lepo svi zvučnici, ali kada upalim winamp, pustim neki video zapis u Win media playeru čuju se samo prednji iliti front.

Uspeo sam da poteram skoro sve zvučnike kada sam preko win media playera pustio neki film. Dole pored sata su mi se pojavile ikonice za audio i video, pa na ffdshow audio decoder sam nešto čačkao, štiklirao mixer, ili dolby ..uglavnom sam nešto kliktao i proradili su svi osim subwoofera.

Da li neko ima rešenje za ovaj problem, ili da mi barem preporuči neku zvučnu karticu, nešto povoljno, samo da obavlja posao, za muziku i filmove..pretpostavljam da je i neka recimo najjeftinija Creative zvučna bolja od ove integruše :D Pošto sam tražio po netu rešenje ovog mog problema, video sam da nisam jedini koji se suočio s ovim, a rešenje nisam našao..malo sam odustao i pomislio možda da uzmem neku zvučnu. Video sam na benchshopu Creative Labs Sound Blaster Audigy SE oko 2600din. što bi mi bilo OK. Vidim podržava i Vistu...šta mislite o tome?

Opet kažem, ako zna neko rešenje to bi bilo super, ako ne, onda recite bar da li vredi uzeti ovu Audigy

Hvala unapred
POZZ

Pogledaj u winampu da obezbedi podrsku za surround i u podesavanjima zvucne nadji gde ima da stereo zvuk "razbija" na surround tj da sve potera. Sto se tice SW, nadji negde opciju bass redirection.

Uključeno je to u winampu, po defaultu, više puta sam instalirao XP i winamp..i nikad ništa nisam morao da čačkam..ali evo..pogledao sam sad ..uključeno je..ali ne vredi

Obrisao sam kodeke i instalirao nove.. pustio film, nisam uključio već pomenuti MIXER, već samo Dolby..i sad filmovi rade ok..ali preko Win media playera..ako pustim preko GOMa ili VLCa radi stereo, tj. samo prednja 2 zvučnika. Ali zanimljivo recimo preko tog istog Win media playera kad pustim neku muziku, samo na 2 zvučnika se čuje ... nije mi jasno. Video sam na netu da ljudi imaju isti problem, moguće zbog ploče, šta znam..zato sam ozbiljno počeo da zazmišljam o novoj zvučnoj.. :/

Iskreno, kupovina zasebne zvucne donece ti mnogo vise od surround muzike. Od zvucnih, moja preporuka ide samo ka X-Fi varijanti. Dobices i druge predloge za stereo karte koje su sasvim ok za muziku ali nisu i za igre. Ako ides na X-Fi, Audio zaobidji u sirokom luku. Ispod Music ili Gamer ne idi.

pored x-fi moze i m-audio revolution 5.1...

ufff..nešto mi se baš ne daje 8-9000 za te gamer/music. Ajde da imam Bang&Olufsen zvučnike, nego neke Genius koji možda novi koštaju toliko :p
Igrice i ne igram...možda ponekad CS, tako da mi najviše treba za filmove i muziku..

Gde ima M-audio revolution? Nisam baš uspeo da nađem...video sam na sajtu jedne firme ali kad sam zvao lik mi kaže da su to izbacili iz asortimana još pre 5 godina!!!! A na zvaničnom sajtu sam video da za Vistu imaju samo neke BETA drajvere, pa mislim da ću da zaobiđem tu karticu...

Imao sam i ja odavno tu zvucu karticu. Trebas u podesavanju za nju da namestis da ti stereo signal mixuje na 5.1. Secam se da ima ta opcija negde ali samo ne mogu da se setim gde. I onda ces i mp3 da cujes na svim zvucnicima.:)

Imao sam i ja odavno tu zvucu karticu. Trebas u podesavanju za nju da namestis da ti stereo signal mixuje na 5.1. Secam se da ima ta opcija negde ali samo ne mogu da se setim gde. I onda ces i mp3 da cujes na svim zvucnicima.:)

Koju si imao karticu? ovu M-Audio? Ja imam problem sa integrisanom, a fora je što nemam neki programčić s kojim se podešava, nego samo mogu da otvorim Windows Playback Devices, pa to što tu ima, to mi je to. Jedino dodatno što ima je TAB "System Effects" gde se nalazi neki Sonic Focus Processing, ali tu nema nikakvih podešavanja koji se tiču surround zvuka, nego neki zvučni efekti...

Ma ispalio sam se, nisam lepo procitao sta si gore napisao. Mislio sam na neku levu karticu, bolje i da ne znas koju...:D U svakom slucaju sorry!

Vrh Dno