Šta je novo?

2 samsung monitora, poredjenje

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
nasao sam sledecu ponudu u oglasima:

19" SyncMaster 957FS Max 1920x1440/68Hz - 0.20mm(H) 340€
19" SyncMaster 959NF Max 1920x1440/73Hz - 0.24mm(Uni pich AG) 382 €

znam za onaj 959NF da je odlican, ali ovaj 957FS je izgleda neki novi, a tacka mu je vrlllo mala od cak 0.20.

sta uzeti?

Miroslav je napisao(la):
nasao sam sledecu ponudu u oglasima:

19" SyncMaster 957FS Max 1920x1440/68Hz - 0.20mm(H) 340€
19" SyncMaster 959NF Max 1920x1440/73Hz - 0.24mm(Uni pich AG) 382 €

znam za onaj 959NF da je odlican, ali ovaj 957FS je izgleda neki novi, a tacka mu je vrlllo mala od cak 0.20.

sta uzeti?

959NF, naravno. ;)

Jel zna neko kakvi su uopste ti novi FS,koja cevka koji proizvodjac....?

Calibra 4WD je napisao(la):
Jel zna neko kakvi su uopste ti novi FS,koja cevka koji proizvodjac....?

Sta mislis ko li bi mogao da proizvodi Dinaflat cevke? :p Evo ti link, jeste da je na svapskom ali snacices se ti vec.

aco, zanima me tvoje misljenje. modeli su skoro isti po karakteristikama, ovaj FS ima manju tacku. kojem je ostrina slike bolja? hocu da se sto vise priblizim ostrini tft-a, nekako ne mogu da se naviknem na ovaj crt...

Ma ne gledaj specifikacije, jednostavno, jedino oko čega treba da se razmišljaš je cena. NF je apsolutno bolji...

NF je odlican monitor ako izuzmemo losu geometriju slike, mora dosta da se namesta da bi se doslo da zadovoljavajuce slike.

Miroslav je napisao(la):
aco, zanima me tvoje misljenje. modeli su skoro isti po karakteristikama, ovaj FS ima manju tacku. kojem je ostrina slike bolja? hocu da se sto vise priblizim ostrini tft-a, nekako ne mogu da se naviknem na ovaj crt...

Da ima manju tacku, ali horizontalno, sta cemo sa vertikalom? Ne boj se nije dzabe 959NF skuplji.

Miroslav je napisao(la):

To ti je stara fora proizvodjaca, da za slabiji model daju podatak za vertikalnu velicinu tacke da bi izgledalo bolje nego sto jeste...NF je najbolji model iz njihove CRT serije, za bilo koju incazu...

Kad smo vec kod 959NF-a, da li neko ima probleema sa onim vratancima, jer na mom monitoru kad ih otvorim, veoma se tesko zatvaraju. Jednostavno kad ih zatvaram, naprava ono kvrc, ali se ne zaustave vec ponovo otvore!:( Inace monitor je do bola!

drjackyll je napisao(la):
Kad smo vec kod 959NF-a, da li neko ima probleema sa onim vratancima, jer na mom monitoru kad ih otvorim, veoma se tesko zatvaraju. Jednostavno kad ih zatvaram, naprava ono kvrc, ali se ne zaustave vec ponovo otvore!:( Inace monitor je do bola!

Sta ce ti vratanca kad imas Mouscren. :p Salu na stranu, "bravica" ti ne valja, imao sam slican problem na jednom ADI monitoru. Ako je u garanciji nosi ga u ERC-ov servis, pa nek popravljaju kako znaju i umeju.

Da ima frku sa vratancima, i Carter ima problem tj. tesko ih zatvara - zato sam ih ja svega nekoliko puta otvorio. Mou roola :)

Vrh Dno