Šta je novo?

2 pitanja...

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Glupa pitanja ali sta cu kad nisam siguran...
1. Koristim Windows XP SP1. Dobio sam XP sa "ugradjenim" SP2. Da li mogu da ga instaliram preko "keca" tj. upgrade a da sav instaliran software ostane ne promenjen? tj. da li cu morati da opet sve instaliram ponovo? (igrice, office, soulseek, soundforge...itd)
2. Cuo sam da nece svaki Divx film da radi sa SP2. Istina ili laz?

P.S. Unapred se izvinjavam ako je vec neko postavljao ova pitanja (a siguran sam da jeste) ali nemam vise vremena na netu tj. dovoljno da pretrazujem forum

1. Mozes da uradis repair s tim sto ces da mu podmetnes disk sa ugradjenim Service Packom 2. Mada u svakom slucaju, preporucujem ti da odradis instalaciju na cisto, da ne bi dolazilo do kojekakvih ******.
2. To da li ce film da radi ili ne zavisi samo od kodeka a ne od filma. Poznat je problem za DivX kodekom do verzije zakljucno za 5.2.0, ali se on manifestuje samo pri kodiranju filma (znaci ne pre pustanju). Ili stavi DivX 5.2.1, ili stavi ffdshow (preporuka).

1. Možeš slobodno da uradiš upgrade tvog sistema (biće ti ponuđena ta opcija) i sav softwer će ostati na svom mestu. Da li će rediti sa SP2 zavisi, to proveri na Microsoft-ovom sajtu. Ja lično nisam imao nikakvih problema ni sa jednim softwer-om do sada, ali ti ipak proveri. Svi ''standardni'' programi će raditi bez problema.
2. Svaki DivX film će raditi bez problema, kao što #Voodoo# reče zavisi od kodeka. Meni svi filmovi rade sa DivX 5.1.1 i AC3Filter-om (ne koristim ništa više od kodeka).

Nazad
Vrh Dno