Šta je novo?

2 pitanja u vezi Kasperskog AV

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
1. Kad mi nadje suspicios file, sta da radim, za sad sam jedan obrisao, mada mozda nisam trebao, a sumjao je na crva (Norton System Works 2004/Norton Clean Sweep/clnsweep.cfg/WPWIN.exe?Nasao sam ovaj clnsweep.cfg (imao je ikonici MS Office-a 2003) mada nisam nasao ovaj WPWIN. Inace morao sam rucno da ga obrisem posto Kaperski nije hteo. Neznam zasto.

2. Po zavrsetku skana kaze, ako se dobro secam, "the profile was changed, do you wan to save new profile", do sada sam odbijao, sta se tu radi?

Unapred hvala

Goxy je napisao(la):
1. Kad mi nadje suspicios file, sta da radim, za sad sam jedan obrisao, mada mozda nisam trebao, a sumjao je na crva (Norton System Works 2004/Norton Clean Sweep/clnsweep.cfg/WPWIN.exe?Nasao sam ovaj clnsweep.cfg (imao je ikonici MS Office-a 2003) mada nisam nasao ovaj WPWIN. Inace morao sam rucno da ga obrisem posto Kaperski nije hteo. Neznam zasto.

2. Po zavrsetku skana kaze, ako se dobro secam, "the profile was changed, do you wan to save new profile", do sada sam odbijao, sta se tu radi?

Unapred hvala
1. Zavisi koji je fajl u pitanju. Probaj da "očistiš" zaraženi fajl, a ako ne može da se očisti (javi će ti program da li može ili ne, onda ga prebaci u karantin - tj. napravi backup i pobriši ga, pa ako ti ustreba ponovo vidi koji je fajl i prebaci ga sa instalacionog diska operativnog sistema ili sa nekog drugog kompjutera sa istim operativnim sistemom...

2. To znači da si promenio neka podešavanja, pa te pita da li da ta, nova, podešavanja sačuva za ubuduće. Tako da šta ćeš daučiniš zavisi od tebe - šta si menjao i kako hoćeš da ti program radi određene poslove koje ima mogućnost da radi na više različitih načina.

Goxy je napisao(la):

Unapred hvala
Zavisi od verzije koju imaš. Jedino poslednja verzija (4.5.0.94) može da čisti kompresovane zaražene podatke. Prethodna verzija je samo konstatovala da je zipovan fajl zaražen i moraš ga ručno očistiti.

Dabre, ja imam verziju koji si pomenuo, a suspicious nije bio yipovan fajl.

Jedino ti preostaje kako je "Visente" napisao. Imao sam i ja sličan problem kada mi se, mojom greškom, uvukao neki (ne sećam se koji) trojanac u Windows folder i nije mi bilo dozvoljeno da ga brišem jer bi to poremetilo rad sistema. Zbog toga imam urađen Acronisov image XP-a pa, čim se nešto tako desi, ja moj image lepo prelepim i stvar je gotova za par minuta. Ne volim takva iznenađenja.

Nazad
Vrh Dno