Šta je novo?

2 pitanja [Opera]

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
1. Da li je moguce namestiti da kada izaberem neki link iz bookmarks, da mi se on otvori u novoj stranici a ne da se otvori u onoj koja mi je ternutno aktuelna?

2. Da li je moguce zabraniti operi da ona otvara torrent fajlove sa svojim menadzerom? Zelim da kada kliknem na torrent link, on bude otvoren sa nekim drugim menadzerom ne sa operinim. Mogu da idem na "save link as", pa da ga onda naknadno otvaram ali koliko se secam pre je bilo jednostavnije.

Za drugo ne znam bas kako da ti pomognem, ali za prvo mogu.
Klikni srednjim tasterom misa (valjda ga imas) na link iz bookmarksa.

1. Drži Ctrl+Shift kad klikćeš na bookmark

2. Da li je moguce zabraniti operi da ona otvara torrent fajlove sa svojim menadzerom?
Naravno. Idi na "preferences -> advanced -> downloads" i tu stavi da fajlove sa torrent ekstenzijom snima na disk umesto da ih sama otvara.

Interesantno je da se može namestiti da takve fajlove automatski snima u određeni folder. Meni je ovo izuzetno odgovaralo, ali iz nekog razloga ni jedan tako snimljeni torrent fajl nije bio ispravan, pa sam morao podesiti da se snima obično, sa save dijalogom.

@WebWolf:

to radi samo kada je bookmark nakacen direktno na personal bar, ako je kojim slucajem u folderu onda mora ovo sto je Grga rekao.

Hvala vam, smaralo me to stalno.

Ostade jos ovo drugo da razmotrimo.

Poslednja izmena:
Za drugo ukucaj Opera:config u address bar, Enter, i druga stavka na strani je BitTorrent. Klikni je i odstrikliraj drugu opciju Enable. Ne zaboravi da kliknes na "save" dugme.

Poslednja izmena:
Tnx Wiz, to bi bilo to ;)

@WebWolf:

to radi samo kada je bookmark nakacen direktno na personal bar, ako je kojim slucajem u folderu onda mora ovo sto je Grga rekao.

Hvala vam, smaralo me to stalno.

Ostade jos ovo drugo da razmotrimo.

Mislis obrnuto, kada je nakacen da personal bar, onda mora ctrl+shift.

Ne nego kad je nakacen na personal bar, onda mi otvori samo sa srednjim klikom. Medjutim ako pokusam to isto, a stranica se nalazi u nekom folderu, takodje na personal baru, onda se nista ne desava prilikom srednjeg klika vec moram drzati ctrl+shift.

Gore u padajucem meniju, takodje nista ne radi sa srednjim klikom vec samo ctrl+shift, nezavisno od toga da li je stranica u folderu ili ne.

Tnx RazbojNick, dobro resenje takodje :)

Poslednja izmena:
Glad to help :)

1. Drži Ctrl+Shift kad klikćeš na bookmark

Da ne otvaram novu temu, ajde malo ovu da oživim.. :D
Da li je ovo malo unapredjeno (da ima da se setuje negde) ili i dalje mora da se drži ctrl+shift kada se otvara bookmarks iz menu-a?

Poslednja izmena:
Ne radi srednji klik :)
To me mnogo nervira, FF ima lepo to bilo gde da je bookmark.. :(

Što se patite svi :), može najnormalnije svaki bookmark da se otvara u novom tabu sa standardnim lijevim klikom miša, isto važi za bookmarke sa strane kao i one iz menija.

Tools > Preferences > Advanced > Tabs

i samo isključite "reuse current tab" (što je po meni jedan od glavnih podešavanja za ugodan rad)

A i ono u dugom pitanju naravno da može, kod mene je namješteno da kada kliknem na torrent fajl on se odmah proslijeđuje uTorrentu koji me pita šta, gdje, kad da skida iz tog torrenta.

^Plus što treba uključiti i opciju "Open new tab next to active", odmah ispod "reuse..."....

Kako ko, meni je to isključeno.

kako da namestim da mi opera otvara swf fajlove normalno, a ne kao neki text?
IE ih otvara normalno

kako da namestim da mi opera otvara swf fajlove normalno, a ne kao neki text?
IE ih otvara normalno

Reinstaliraj flash player (neki noviji) i idi u Tools > Preferences > Downloads nadji u listi SWF, dvoklik, Use Plugin, Shockwave Flash.

Nazad
Vrh Dno