Šta je novo?

2 para zvucnika na live??

zmija

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2004
Poena
619
Dakle mozda ispadnem totalni ***** (ali sto se tice poznavanja zvuka to i jesam). Zanima me da li mogu da povezem 2 para zvucnika na live, ali ne da rade kao 4.1 sistem (imam al 621 i neku staru mini liniju) vec da rade istovremeno kao 2 sistema. Ako moze sta se dobija (gubi) na jacini?
P.s. imam kx drajvere ako je to neki faktor od znacaja za ovaj poduhvat...

Jedne zabodeš u front, a druge u rear.
U programu koji će da pušta na front za output device izabereš kxwave 4/5 u onom koji će da pušta na rear kxwave 6/7
I u kxDSP/Surrounder uključiš mode 5.1, surround off

...ako sam dobro razumeo šta hoćeš.

Poslednja izmena:
Pa ne bash. Stvar je u tome sto necu da to budu 2 nezavisna sistema vec jedan. Tj da iz istog programa istovremeno mogu da pustam muziku na oba u punoj snazi, a ne front/rear ili gore navedena 2 nezavisna varijanta. (lepo ja kazem da veze nemam sa zvukom nisam dobro ni objasnio...:))

Dobro ti je rekao, kad pustiš muziku, ićiće jednako na oba, a kad pustiš DVD ili igricu, raspoređivaće zvuk na sva 4. Nemam pojma šta će da se desi ako odabereš 2 speakers umesto 4 speakers, da li će da isključi zadnje, ili će da ide isti zvuk na oba i kad pikaš igrice... Probaj. :)

Ako ćeš samo puštati muziku na drugoj liniji, to bi trebalo da ti radi bez problema.

Onda za mode staviš 5.1 a za surround copy, i sve što ide na prednje ide i na zadnje.

Ako se za mode stave samo dva zvučnika, ostali neće raditi (nevezano da li je izvor zvuka 5.1)

Kupis na pijaci ili u nekoj elektro radnji obican stereo razdelnik, ubodes ga u izlaz na muzickoj u kome si inace drzao taj jedan sistem i u dva izlaza od razdelnika sada stavis ta dva sistema! Ako su zvucnici aktivni nemas sta da izgubis od snage.

Što bi kupovao išta kad Live već ima tri izlaza? Tri klika u drajverima i dobija ono što je hteo...

OK. hvala uspela je varijanta sa copy i 5.1 podesavanjem sve je ispalo kako treba, hvala puno jos jednom...

Hajde objasnite mi gde se u Kx manager-u podesava mode 5.1 i surround copy, a gde npr.
u winampu ovo za front i rear zvucnike posto imam isti problem?

U kx-u na masteru desno odmah pored midi-a imash speaker setup i gde ti je surround ulkjuci copy...

Vrh Dno