Šta je novo?

2 misa, 2 tastature na 1 kucishte?

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
da li je izvodljivo da bude na jedno kucishte nakacheno u isto vreme dve tastature,dva misha i dva monitora, sa tim da naravno kada se radi na jednoj varijanti,da je ova druga iskljuchena??...postoje li tako neki svichevi za mish i tastaturu (aj za monitor nije problem)??I ako je izvodljivo,koliko se moze ici sa duzinom kablova od komponenti, u ovom sluchaju bi bilo u pitanju neka aj da kazem max 5metara (3m realno).

Nakaci PS/2 misa i tastaturu i pomocu USB-PS/2 adaptera i kvalitetnijeg produznog USB kabla od 3m jos jednu tastaturu i misa.

Mozda mozes sve da sredis sa jednim bezicnim setom ( mis+tastatura ).

da li je izvodljivo da bude na jedno kucishte nakacheno u isto vreme dve tastature,dva misha i dva monitora, sa tim da naravno kada se radi na jednoj varijanti,da je ova druga iskljuchena??...postoje li tako neki svichevi za mish i tastaturu (aj za monitor nije problem)??I ako je izvodljivo,koliko se moze ici sa duzinom kablova od komponenti, u ovom sluchaju bi bilo u pitanju neka aj da kazem max 5metara (3m realno).

Koliko je meni poznato ne moze to sto si zamislio. Mozes da nakacis po dve tastature, dva misa i dva monitora na isto kuciste ali ce obe tastature i oba misa biti aktivna istovremeno a na oba monitora ces dobijati istu sliku.

Koliko je meni poznato ne moze to sto si zamislio. Mozes da nakacis po dve tastature, dva misa i dva monitora na isto kuciste ali ce obe tastature i oba misa biti aktivna istovremeno a na oba monitora ces dobijati istu sliku.

u sushtini ne bi bio problem ako bi sa obe strane moglo u isto vreme da se radi (znalo bi se ko kad sedi za kompom) ali mi nije jasno shta ako ovaj vuche mish na jednu stranu a onaj na drugom mestu na drugu pa gde ce onda otici (pocepaju ga,lol)....ili jedan pishe na tastaturi a ovaj pritiska neshto drugo na onoj drugoj...kako ce na to reagovati komp?:D

btw,a da li je bitna duzina kabela za monitor?...

u sushtini ne bi bio problem ako bi sa obe strane moglo u isto vreme da se radi (znalo bi se ko kad sedi za kompom) ali mi nije jasno shta ako ovaj vuche mish na jednu stranu a onaj na drugom mestu na drugu pa gde ce onda otici (pocepaju ga,lol)....ili jedan pishe na tastaturi a ovaj pritiska neshto drugo na onoj drugoj...kako ce na to reagovati komp?:D

btw,a da li je bitna duzina kabela za monitor?...

Da sada ne objasnjavam, najbolje ces shvatiti ako prikljucis dva para tastature i misa i isprobas sam.

a pa najbolje bi mi bilo kad bi opisao kako se manifestuje situacija kada se sve duplo prikljuchi?
Bezveze mi da pazarim josh jedan mish monitor i tastaturu da pi video da to ne moze ili ipak moze da se odradi :D

Sve dok je jedan mis aktivan drugi je na standby cim se oba misa umire aktivan postaje onaj mis kojeg prvog pokrenes (slikovito: krenes sa prvim misem da pokreces strelicu u levo i za to vreme strelica ne reaguje na pokrete drugog misa sve dok ne zaustavis prvi mis onda opet kontrolu preuzima mis kojeg prvog pomeris) isto je i sa tastaturama u trenutku dok pritiskas taster na jednoj tastaturi druga nema uticaja ali cim prekines sa pritiskanjem tastera na prvoj aktivna postaje ona koju prvu aktiviras. A na oba monitora dobijas istu sliku u svakom trenutku. A drugu tastaturu i misa ne mors da kupujes, pozajmi od nekog na kratko pa probaj kako radi.

Komande 2 misa i 2 tastature ce se mesati ako se istovremeno koriste.
( npr. ako jednog misa vuces desno,a drugog levo strelica ce ici malo u jednu malo u drugu stranu )
Izlaz na dva monitora sigurno funkcionise i kabl moze biti dugacak oko 5m.

aha e ok,tnx na odgovorima....josh samo da se proba

Nešto se kao kroz maglu sećam da sam pre par godina držao u rukama neki reklamni materijal u kome se reklamirao uređaj koji omogućava paralelan rad dva korisnika na jednom računaru. Znači, dva miša, dve tastature i dva korisnika istovremeno! Znam da nije bilo baš jeftino i da je koštalo oko 1/3 novog PC-a.

A što se tiče tvoje dileme, ne mogu baš do kraja da zamislim koja je tačno svrha? Recimo ja koristim laptop priključen na port replikator na koji su priključeni normalna tastatura i miš i monitor. Ukoliko otklopim laptop, aktivni su i njegov monitor, tastatura i touchpad. Obe tastature su aktivne, znači mogu da kucam čas na jednoj, čas na drugoj. Isto važi i za miša i touchpad, strelicu mogu da pokrećem i na jednom i na drugom. Ali mi stvarno nikad nije palo na pamet da istovremeno pomeram miša i touchpad :D

Poslednja izmena:
nije za mene, to treba nekim klincima da montiram ,imaju odvojene sobe ali da sheruju jedan kompjuter.

Au, pa tu će biti makljaže non-stop :)
Ja bih im ipak kupio dva odvojena kompa (slabija) i konzolu za igre.

ih,danasnja deca su mnogo zahtevna za konfiguracije....a i nemosh wow igrati preko konzole :D

Nešto se kao kroz maglu sećam da sam pre par godina držao u rukama neki reklamni materijal u kome se reklamirao uređaj koji omogućava paralelan rad dva korisnika na jednom računaru. Znači, dva miša, dve tastature i dva korisnika istovremeno! Znam da nije bilo baš jeftino i da je koštalo oko 1/3 novog PC-a.
...:D

Nije bio uređaj, već se istovremeno, uz postojeću, koristila jedna ili više PCI grafičkih kartica kao izlazi za dodatne monitore. Dodatne tastature i miševi su bili vezani preko USB-a. Maksimalno 4 korisnika. Software-ski je sve to bilo regulisano.

@Sale
@alekhata

Radi se o hydraPAC i EasyClone PC Duplicator hardversko-softverskim paketima.

Moze ali

Preko USB-a ali ce im se komande (mrdanje pritiskanje) mesati

Imao sam prikljucene 2 tastature i 2 misa, komande se mesaju, to sto ti hoces moze samo preko nekih varijanti kao npr. one koje je naveo SASA 022. Postavlja se i pitanje kako bi taj comp funkcionisao ako oba klinca u isto vreme pokrenuli neku zahtevniju igru ??

Poslednja izmena:
ne,radi se o tome da dok bi jedan bio na kompu ovaj drugi ga ne bi dirao bez obzira shto bi imao tu mogucnost

ne,radi se o tome da dok bi jedan bio na kompu ovaj drugi ga ne bi dirao bez obzira shto bi imao tu mogucnost

Povezi koliko oces USB miseva tastatura i dva monitora u "clone" rezim.
Ako sprecis da neko pipa jedan par tast/mis, drugi ce ti raditi bez greske.

Nazad
Vrh Dno