Šta je novo?

2 konektora...

TeCHNiCS_

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
320
na 7600gs silent zbog pregrevanja sam stavio titan cooler sa hladnjacima za memoriju i povezao ga na 3pin konektor na ploci (zuta crvena i crna zica)

e sad... dobio sam i za molex koji ima samo crvenu i crnu zicu... jel ima razlike neke tipa 12v sa ploce i da ima npr 5v na molexu... ako ne zasto za molex ima samo dve zice a za plocu 3 ???

ps. i dalje se vrti na 100% i nocu su chuje dosta pa bih da ga smanjim...

i da... u everestu jel gledam gpu ili aux za temperaturu graficke? pretpostavljam da treba gpu da se gleda al ae da pitam...

inace temperature su dok je bila silent na leru bile oko 75c a u igrama oko 90 (alt tab na brzinu ako gledamo po gpu) dok sada ne prelazi 60 u igrama sa ovim titanom

...hvala

Poslednja izmena:
1. Konektor ima 3 zice za plocu jer jedna sluzi da bi mogao da ocitas broj obrtaja.
2. Ima razlike, kuler se sporije okrece ako radi na 5V na molexu. Na 100% ti se vrti verovatno jer nisi ukljucio automatsko kontrolisanje broja obrtaja na ploci!
3. U everestu gledas GPU za temepraturu, a ispod ces verovatno videti i broj obrtaja venta.

Temperature su malo visoke...

kako da ukljucim to automatsko kontrolisanje broja obrtaja?
sad je na molexu (2 zice) jel to 5v?

edit: pisali smo post u isto vreme...

hvala vam, javljam sta sam uradio

Poslednja izmena:
kako da ukljucim to automatsko kontrolisanje broja obrtaja?
sad je na molexu (2 zice) jel to 5v?
Prikljuci ga na plocu ali gledaj koji prikljucak omogucava promenu broja obrtaja. Kontrola obrtaja moze da se radi iz BIOSa ili iz nekog programa tipa SpeedFan.
Nije na 5V ako je na molexu.Za 5V bi morao da prevezesh zice, da crna sa ventilatora ide na crnu na molexu a crvena sa ventilatora na crvenu na molexu (sad je na zutoj).:)

Poslednja izmena:
na molexu imaju dve crne zice... koja od te dve?

Ne znam da li ce da se smanji brzina, uvek mozes da probas, a sto se tice everesta, ako imas Aux temperaturu nije ti dobra verzija everesta za tvoj cipset posto ne prepoznaje sve senzore kako valja(bar je meni tako bilo). Uzmi i updateuj Everest. Ne znam koja je ovde politika sa direkt linkovima za skidanje programa, ali ima da se skine v4.50.1355 beta pa ako ti treba link baci mi PM.

eo da se oglasim... uz titan cooler sam dobio adapter sa 3pin na molex i odatle sam odlemio malu crvenu zicu koja je bila zalemljena na molex (zuta zica) i istu tu zicu nalemio na molex (crvena zica) temperatura graficke je sada 54c na leru i 64 u igrama (alt tab) a o buci da ne pricam... danas sam dobio u nekoj zameni wd1600jb, stavio ga umesto matorog ibm 40gb, digo sistem i komp se vise ne cuje... ali bukvalno...

samo ne znam koliko ce da trpi ovaj titan na 7600gs, da li ce vise da se greje i da li postoji mogucnost da crkne?

hvala svima

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno