Šta je novo?

2 kompa na sbb modem

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
jel probao neko da zabode jedan komp na usb a drugi na mreznu kartu na sbb modem? mislim, ima li sanse da to radi?

Nema. Net će dobiti komp koji ide preko LAN-a koliko se sećam. Moraš preko rutera.

Nemora preko rutera, ja sam sherovao konekciju preko xp-a i sljaka sve ko sat ;)

Pa covek pita ako su mu oba kompa povezana na modem...

Nisam nikad probao ali sam, cini mi se, procitao u uputstvu da bi trebalo da radi :)

meni ljudi iz sbb rekose da je to izvodljivo,
jedan na usb drugi na lan,
nisam nikad probao,

zanam da kada ziveo u BG to nije bilo moguce,
a ovde u Sapcu kada su mi uvodili net, cika rece da je to moguce,
sam je rekao ja ga nisam ni pitao,

mozes da probas nista te ne kosta
a u vek ti osteje resecenj ICS ili ruter.

Poslednja izmena:
Ja delim SBB konekciju na dva kompa. Moguce je na 2 nacina.

1. Modem USB konekcijom na 1. komp, a od prvog kompa do drugog kablom preko mreznih kartica i ukljucenog ICS-a (Slikovito podesavanje)

2.Ruter

Ja na nacin koji se pominje u pitanju nisam uspeo da namestim da radi ali bih voleo da neko kaze ako je moguce.

Poslednja izmena:
Nekada je bilo dozvoljeno odnosno moglo je 2 kompa na jedan modem jedan preko usba jedna preko lana
februara 2007 koliko se secam sbb daje samo 1 ip adresu tako da ne moze 2 kompa da se povezu preko modema

ruter ili ics mora

Ja sam koristio i sa 3 kompa. Posto su bili u odvojenim prostorijama, jedan je isao na usb, a ova dva preko switch-a i radilo je do septembra prosle godine. Dalje ne znam...
Nisam vise na sbb :)

Ja sam koristio i sa 3 kompa. Posto su bili u odvojenim prostorijama, jedan je isao na usb, a ova dva preko switch-a i radilo je do septembra prosle godine. Dalje ne znam...
Nisam vise na sbb :)

A da li ti je switch bio nakacen na mreznu karticu prvog kompa ili na LAN izlaz modema?

Sve jedno nekada davno je moglo 3 ip adrese sad samo 1.

da, davno je moglo i vise adresa, mislim cak i 5 ali su bile 'lokalne'
sem ICS, mozes i da npr. pokrenes SOCKS proxy na jednom racunaru i ides preko njega.

Pa.. moze i sada ako si poslovni korisnik... to jest ako si kupio paket sa statickom IP adresom.

Tada imas jednu staticku i 10 mogucih dinamickih ip adresa na raspolaganju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno