Šta je novo?

2 kompa na jedan monitor problem

Mixoni

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2006
Poena
310
Pozzz

Naime povezao sam drugi kompjuter na monitor preko vga kabla (na kompu je DVI nastavak),a moj komp je povezan preko DVI-a.... kad upalim drugi racunar ne dobijam sliku na vga prikljucku kada promenim na monitoru...graficka je ok,vadio sam je i vracao nazad ali i dalje nista...ako neko zna molim vas pomagajte ako imate neki savet...

Da li promenis source (ulaz) na monitoru? Na koju rezoluciju i na koje osvezenje je setovana ta grafika koja ne daje sliku?

Naravno..odem na source pa vga , ali monitor ode odmah u power save mode i to je to.....za rezoluciju mislim da je graficka setovana na 1600x900 a osvezenje na 60hz..

Пребаци прво монитор на VGA па укључи тај комп. Ако се види почетак тј одбројавања меморије и слично, онда је после проблем са резолуцијом. Ако нема ништа, онда да се тражи даље. Ако сам добро разумео, други комп има DVI па користиш адаптер на VGA па кабл. Да ли та графичка има VGA конектор?

Пребаци прво монитор на VGA па укључи тај комп. Ако се види почетак тј одбројавања меморије и слично, онда је после проблем са резолуцијом. Ако нема ништа, онда да се тражи даље. Ако сам добро разумео, други комп има DVI па користиш адаптер на VGA па кабл. Да ли та графичка има VGA конектор?

Nazalost nema vga konektor ima 2 DVI konektora i VGA je na adapteru...Ne mogu da se setim da li sam vec probao sa prebacenim modom na VGA ali u svakom slucaju sa svim kombinacijama nisam video BIOS tj ucitavanje i ostalo...Ali cu kasnije kao sto si rekao ponovo da probam pa da vidim...generalno probao sam sa svim mogucim kablovima.. i DVI to DVI i DVI to HDMI na TV al dzaba samo kaze na monitoru Enter to Power Sve Mode a na TVu No Signal....iscimacu ortaka da mi donese sutra grafu koja mu stoji sa strane da vidim da nije do toga ...mada sam siguran da nije jer sve je radilo do pre par dana ok kod caleta na njegovom monitoru.

Poslednja izmena:
Vrh Dno