Šta je novo?

2 HDD-a problem

euroman

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2007
Poena
305
Pozdrav

imam maticnu asus P8P67 PRO, 2 HDD WD 1tera (oba po 1tera.... jedan podrzava SATA3, a drugi SATA2).....

dakle povezao sam ih na maticnoj ploci onako kako bar ja mislim pravilno...HDD SATA3 na sata3 kontroleru, a HDD SATA2 na sata kontroleru....

i to sve lepo BIOS vidi i lepo funkcioinise.......

medjutim hteo sam da na jednom HDD-u imam windows 7 (sata3), a na drugom windows XP (sata).....instalacija win7 je prosla super....ALI...kada sam instalirao XP na drugom HDD-u pobrljavio je i onaj prvi HDD.....

al sam iskomplikovao stvari ko zna dal ce me neko razumeti....???

moze li mi neko reci kako da instaliram win 7 na jednom HDD-u(sata3), a WIN XP na drugom (sata).......probao sam sve zivo...disejblovao jedan pa insatalirao...pa disejblovao drugi pa ovamo pa onamo ali nikako da bez problema radi kako treba.....

na staroj ploci (ASUS P5KC) sam isto imao dva HDD-a ...win7 i win XP....i radio je super.....udjem u bios postavim da butuje sa prvog HDD-a i on podigne win7....restarutjem racunar udjem u BIOS postavim da butuje sa drugog HDD-a i on podigne XP.......kod ove nove ploce (ASUS P8P67) to ili neumem da podesim ili jednostavno ...?????

Ko zna neka pomogne....unapred hvala.....

Hmm, poprilicno cudan problem, nesto nije kkompatibilno, ali pitanje je sta...

Sent from my U8120 using Tapatalk

Šta ti znači "disejblovao"? Jesi li diskove ISKLJUČIVAO sukcesivno kako si instalirao operativne sisteme? To ti je ključno kod multiboot-a, da ne bi operativni sistemi brljali prilikom podizanja. Na jednoj mašini imam Windows 7 Ultimate 32 bit, Windows XP SP2 i Windows XP SP3 na različitim diskovima, i sve to savršeno radi posle F8 selekcije, ali sam isključivao sve ostale diskove sa napajanja kako sam instalirao OS na specifični. Ploča je slična kao tvoja, P5KR. Na drugoj mašini opet imam multiboot, Windows 7 Ultimate 64 bit i Windows Vista 32 bit, opet instaliranih na različitim diskovima po istom receptu, opet sve savršeno radi, opet slična Asus ploča, P5Q Deluxe. Ne znam baš zašto OS-evi vole da piskaju/briskaju tamo gde ne bi trebalo, ali kad poisključuješ diskove koji su ti nepotrebni u instalaciji, onemogućiš im tu neprijatnu osobinu i onda multiboot radi savršeno.

Nisam neki stručnjak ali mi se čini da odavno postoji jedno pravilo, uvek prov instalirati stariji os, znači prvo XP onda 7... Ranije je to bilo zato što bi noviji os prepoznao stariji i odradio sve što je trebalo, meni je tako uvek uspelo!!!

Nazad
Vrh Dno