Šta je novo?

2 HDD-a, 2 particije

Gargoyle

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2002
Poena
619
Do sada sam koristio 1 HDD koji je bio isparticionaisan na C: i D:.

Pošto uskoro kupujem još jedan (veći) disk, moje pitanje je ima li ikakvog smisla, što se performansi tiče, koristiti 2 harda tako da mi jedan bude samo za C: sa koga dižem sistem , a drugi hard da bude D: na kome (dosta) radim -- u smislu da li bi ovo usporilo sveukupni rad ili bi bilo možda bolje? Ili da jednostavno batalim 2 harda u tom smislu i da sve bude na jednom.

Do sada sam koristio 1 HDD koji je bio isparticionaisan na C: i D:.

Pošto uskoro kupujem još jedan (veći) disk, moje pitanje je ima li ikakvog smisla, što se performansi tiče, koristiti 2 harda tako da mi jedan bude samo za C: sa koga dižem sistem , a drugi hard da bude D: na kome (dosta) radim -- u smislu da li bi ovo usporilo sveukupni rad ili bi bilo možda bolje? Ili da jednostavno batalim 2 harda u tom smislu i da sve bude na jednom.

koliki je disk koji sad imas ?

Imam 200 GB, a kupujem jos jedan od 1000 GB.

I mene ovo bas interesuje, da li je sistem sporiji/brzi ako imas dve particije na jednom hardu
ili da koristis jedan hard za sis. a dr za. "skladiste" ?

(mislim ako neko bas zna, a ne nagadjanja i zapazanja) :eyebrows:

staviti sistemsku particiju na najbrzi disk... iz prakticnih razloga sistemsku particiju napraviti da bude max 100gb.
najsporiji disk koristiti za DL 24/7 sa neta, jer je to operacija koja haba disk, a ne treba joj brzina. za sve ostale svrhe je bolji brzi disk. ja bih taj 200gb koristio za backup eventualno.

inace ja ne bih uzeo 1000gb disk, vec 2 od 640gb...

Disk od 1TB ti je apslolutno nepraktican i skup! Particije dosta znaju da naprave usko grlo, recimo ja imam 250Gb i imam 1 sistemsku od 100 i jednu data od 150, i drugi HDD od 160 koji mi je samo za net, filmove i slicno, i do sada nemam frke! poenta je da ti se fajlovi sto brze swapuju!

Vrh Dno