sirius je napisao(la):Imam dva quantuma jedan od 30 a drugi od 5GB ,kada manji prikljucim Xp mi se podize jako dugo i jako dugo mi se resetuje racunar.Sta raditi?
luka.l je napisao(la):Pa verovatno zato sto manji ne podrzava protok veci nego sto je postojao u njegovo vreme, a onda bi ceo sistem odnosno svi hardovi trebalo da rade sinhronizovano, istom brzinom.
jazza je napisao(la):Pa mozda bi trebao da podesis taj drugi da ti bude master ili jednostavno ga iskljuci ako ti u buduce bude pravio probleme.
Prebacio sam ga i da cak bude sam na grani ,ali mi i dalje pravi probleme.Da ga sklonim?luka.l je napisao(la):Pretpostavljam da je to neki back-up ili sl. Mada, mozda drzi i drugi neki sistem na tom disku, tipa win 98, a ne zeli dual boot. Tako da ga to muci onda kada ga drzi unutra? U svakom slucaju, prebacibvanje na razlicite grane bi trebalo da resi problem.
Pozdrav!
sirius je napisao(la):Prebacio sam ga i da cak bude sam na grani ,ali mi i dalje pravi probleme.Da ga sklonim?
Ova teorija preti da uđe u legenduCrni je napisao(la):Ajde da ja pokusam...
Luka je hteo da kaze da ti je taj mali hard verovatno ATA33, a taj veliki ATA100 ili ATA133, pa si ih verovatno stavio na istu granu kada onaj sporiji (u ovom slucaju mali) diktira brzinu cele grane, pa imas posledicu da ti oba diska rade kao ATA33![]()
jazza je napisao(la):Ja mislim da bi ti to trebao da prodas pa dodas malo para i kupis sebi jos jedan od 20Gb ili vise. To je najpametnija ideja.:wave;
Nisam ja ni rekao da je to nemoguce, tj. ono sto sam ja rekao nije nepisano pravilo, ali se cesto desava sto najvise zavisi od same ploce i kombinacije uredjaja koje zakacis na istu granu. Bilo je vec x puta rasprave na tu temu i oko samog ATA ili PIO moda kao i oko ukljucivanja DMA moda. Nekad jednostavno nece, pa da ga :hump:WoyKhan je napisao(la):Ova teorija preti da uđe u legendu
Hard ATA33, CDROM radi testa i u BIOSu i u windowsu ručno na PIO4 (tj u winu isključen DMA) - hard je i dalje u UDMA2 tj ATA33 modu. Kako to objašnjavaš?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari