ntfs
Slobodno probaj NTSF, neces se pokakati. FAT32 ima svoje bubice, lost chains, gadnu fragmentaciju...
Za godinu dana ntfs nije imao ni jednu gresku, dok je fat32 nedeljno generisao lost chains, gresio u velicini particija... Plus sto ntfs ima security atribute koje fat32 nema.
Ja umesto iskljucivanja hdd-a koristim Hide partition u Partition Magic-u, ali i tvoja ideja 100% funkcionise. I ne moras da nosis sa sobom PM. Jedino sto moras da otvaras kuciste.
***Ghost*****
HEJ! Nema veze sto dos ne vidi ntfs, Ghost2K3 vidi
🙂
To ti je cela poenta Ghosta2K3. Napravis obicnu Win98 boot disketu, u autoexecu dognes Ghost2K3 i kasnije samo radis iz njega. Lagano browsujes po particijama i trazis gde si nasnimio *.gho
Rec upozorenja: Nemoj brisati *.ghs .Ghost ih pravi ako je particija veca od 4gb. I ne pokusavaj da pravis image sa verzijama ghosta ispod 2K3!!!
2 Sime:
Pa da, to je i bilo moje pitanje. Zasto je NTFS particija poslednja? Kada sam fomatirao disk nju sam prvu napravio...
Mmmm, nije mi bas jasno. Kazes da si prvo NAPRAVIO e: particiju ili formatirao e: particiju.
Ako si koristio winXP boot CD tu imas opciju pravljenja particija na praznom prostoru hdd-a. Ako si samo uradio format e: raspored particija je ostao ne promenjen.
To se sve lepo vidi u Partition Magicu. Prva particija je krajnje levo, a poslednja je krajnje desno. Prva vuce sa sobom MBR i fizicki se nalazi na pocetku hdd-s. Tj na obodu diskova, jer notiranje hdd-a pocinje sa krajeva diska a zavrsava se u centru
🙂
Nisi naveo, ali ta situacija je moguca i ako si imao dva hdd-a. Pa je XP instalirao sebe na e: (jer si mu to rekao da uradi) a sam je stavio ntldr i netdetect.com na prvu aktivnu particiju. U tvom slucaju c:
Znaci samo proveri koja ti je po redu e:. Ako je poslednja, uradi format c: i tu instaliraj XP.
U svakom slucaju javi sta si uradio. :wave: