Šta je novo?

2 DVD filma na jednom DVD disku?

kralj

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2005
Poena
620
Na hard disku imam dva DVD filma jedan od 2.2GB i jedan od 1.8 GB i za jedan i za drugi film imam foldere AUDIO_TS i VIDEO_TS u kojima se nalaze .VOB i .IFO fajlovi. Zanima me kako da ta dva filma narezem na jedan DVD od 4.7 GB. Sa kojim programom, ako postoji?
Oba filma imaju svoje menije i pozeljno bi bilo ih zadrzati ako je to moguce.
Nailazio sam na slicne teme na drugom forumu ali su sve jako nejasne a ja sam amater u ovoj oblasti.
Ako moze nesto prosto.
Hvala

Najprostije moguće je da to uradiš Nerom(ako ga koristiš), kopiraj oba foldera sa oba filma i naraži na DVD. Verovatno si to već radio, al evo ti u slikama postupak. Nisam ga odradio do kraja, jer nemam nijedan DVD prazan, ali samo ideš na next i Burn. I nemoj rezati maximalnom brzinom koji podržava DVD, malo je smanji.

Prilozi

• 22_05_10Nero 7.jpg
    22_05_10Nero 7.jpg
    91 KB · Pregleda: 52
  • 22_05_10Nero 7-1.jpg
    22_05_10Nero 7-1.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 48
DVDFab Platinum / merge disc, moze 2 ili vise dvd-ova da se spoji u jedan.

Nikako to sto hoces , ispocetka moze . Pozdrav !

Mozes da spojis ali ti hoces i da zadrzis menije za svaki e to nemoze , a Terminator neka me ubedi. DVD u kome ces imati meni za svaki DVD koji si spojio u jedan ???????? . Ili zna nesto sto do sada nisam imao prilike da naucim . Pozdrav !

Poslednja izmena:
Dzaba Munjo ja pricam , cekam odgovore da vidim kako moze . Pozdrav !

Nisam ni tvrdio za menije, ali da se mogu spojiti lako, e to moze.

Oba filma imaju svoje menije i pozeljno bi bilo ih zadrzati ako je to moguce.
Nailazio sam na slicne teme na drugom forumu ali su sve jako nejasne a ja sam amater u ovoj oblasti.

Zato procitaj pitanje , njemu je bilo pozeljno da zadrzi menije , ja sam isto amater u ovoj prici ali dosta znam osnovne stvari . No ovakvi postovi i forumi i sluze da se razmene iskustva i nesto novo nauci . Covek se uci dok je ziv a opet umre glupav cesto sam slusao od starijih . Pozdrav !

Originalne menije 99% mislim da nema sanse da uopste izvuces a kamo li da spojis... ako bas mora da disk ima meni onda importujes vob fajlove i odradis custom meni...ne verujem da postoji drugacije resenje...

Tacno , sa Vegasom se to prosto i brzo uradi iz Video TS na timeline bacis fajl VTS_01_0.IFO jednog i drugog DVD-a sa markerima obelezis scene , renderujes i zavrsis sa DVD Arhitektom . Pozdrav !

Da, mora da se odradi custom meni koji ce da poveze ova 2 menija filma. Znaci mora sve to lepo da se odradi, a ako ne znas onda ti je zesce cimanje, bolje uzmi 2 dvd-a pa narezi sto je veoma prosto i jeftino resenje.

Najbrze to mozes da odradiz DVD Shrink-om, postupak je sledeci ucitas prvo jedan film pa drugi i to snimis na HD ili odmah narezes e sad sto se tice menija mislim da se on gubi ili ostaje samo od jednog filma.
U svakom slucaju mozes da probas samo ne ides odmah na rezanje nego to sacuvas na HD a potom pregledas pa ako ti odgovara to je to.
Posto ce neke verovatno zanimati ostaje da objasnim nacin pomocu koga mozete i 2 veca filma po kapacitetu da smestite na 1 DVD postupak je isti samo koristite kompresiju za oba filma.
Naravno kvalitet mora da se izgubi ali ako se radi o filmovima koji ne prelaze 3.5 Gb rezultat moze biti zadovoljavajuci.

Apsolvirano je da je nemoguce narezati dva DVD-a i zadrzati menije . Pozdrav !

Ajde da predložim i ja nešto mada mnogo toga nisam razumeo.
Koliko svatam želiš da dva dvdija spojiš u jedno.
Ja sam to radio ali ovako.
Pomoću convertxtodvd uvukao sam oba dvd faila.(radi se o ranijim verzijama od pre 3godine)
Pa onda dvdlab pro gde odradiš meni ,root meni i sve ostalo.

Nije vredno truda , tih 20 dinara razlike u ceni medija.

Mozda ti pomogne Tmpgenc dvd authoring 4 ?
Barem meni zavrsava posao, ali ne u toj tvojoj gimnastici.

Poslednja izmena:
Koliko sam razumeo nije mu poenta u dva DVD-a ni cena vec jednostavno to moze da stane na jedan DVD samo treba malo gimnastike zbog menija i ako su mu neki vazni snimci vredi truda .Pozdrav !

Ja nisam koristio doticni program ali DVD Remake Pro bi trebalo da moze da spoji 2 DVD diska u jedan i zadrzi originalni meni.
Ponavljam, nisam koristio program. Slucajno sam naisao na to trazeci nesto sasvim drugo. Ko ima volje i vremena, neka proba. Program nije besplatan.

Interesantno skinuo sam i pise da zadrzava originalne menije , probacu . Pozdrav !

Pozdrav za Ilidana ovo radi provereno . Svasta ima u nasoj basti . Pozdrav !

Kratko uputsvo a ima jos kako da menjas Izgled DVD -a i ostalo . Poizdrav !

Prilozi

• 1 DVD.PNG
    1 DVD.PNG
    67.6 KB · Pregleda: 38
  • 2 DVD.PNG
    2 DVD.PNG
    151.6 KB · Pregleda: 51
  • 3 DVD.PNG
    3 DVD.PNG
    49.6 KB · Pregleda: 36
Drago mi je da sve funkcioniše kako treba. Ja licno nemam DVD plejer pa mi DVD meni nije mnogo bitan ali svakako ima onih koji filmove gledaju iskljucivo preko DVD plejera i koristice im. Hvala za screenshot-ove.

Vrh Dno