Šta je novo?

2*512mb Pqi Ddr400

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Uskoro bi trebalo da dobijem ove memorije pa me zanima vase misljenje, kako ce raditi na mojoj konfiguraciji (pogledajte), da li ima nekih razlika u kvalitetu ili performansama sa klasicnim Kingston 2x512 kit koje sam razmisljao da pazarim. Trenutno imam Kingston 512 (2x256 PC400 dc) koje rade non stop na 262Mhz (522Mhz) a koje vise nisu dovoljne jer sam skoro pazario i X800XT koja trazi ipak vise memorije. Znaci moje pitanje je da li vrede, jesu li losijeg kvaliteta i performansi od klasicnog Kingstona i da li bi i one mogle raditi na 262Mhz??
Nisam imao iskustva sa PQI i ne znam zasto ali nekako sam sumnjicav oko te firme. Drugo nimalo manje vazno pitanje je da li kasnije kada se odlucim da dokupim iste memorije, odnosno jos 2x512MB PC400 PQI, mogu da rade onda sva cetiri stapa u dual modu?? Provereno je da ove koje kupujem rade u DC, ali da li ce one sa jos jednim kit-om raditi u DC ili postoje sanse da ne rade??

Pozdrav

Koristio sam 3 modula PQI DDR400 2-3 godine bez ikakvih problema i sada su u burazerovom kompu. Nikakvih problema nije bilo, radile su na default-u prolazile sve mem. testove, max overklok je 440 (za dva singleside modula u DC).
Što se tiče kombinacije 4 modula na ploči, moraš pogledati dokumentaciju i podatke na sajtu proizvođača ploče. U mom slučaju 2 singleside i jedan doubleside modul su radili (i i dalje rade) u DC na Epox 8RDA3+.

Poslednja izmena:
Koristio sam 3 modula PQI DDR400 2-3 godine bez ikakvih problema i sada su u burazerovom kompu. Nikakvih problema nije bilo, radile su na default-u prolazile sve mem. testove, max overklok je 440 (za dva singleside modula u DC).
Što se tiče kombinacije 4 modula na ploči, moraš pogledati dokumentaciju i podatke na sajtu proizvođača ploče. U mom slučaju 2 singleside i jedan doubleside modul su radili (i i dalje rade) u DC na Epox 8RDA3+.

Jel su velike razlike u performansama izmedju single i doubleside?? Pogledaj molim te na www.eurolink.co.yu nadji PQI i pogledaj u cemu je fora..... 512MB PC400 je 28e ali nesto je u zagradi 32 B sto ne kapiram sta je, poslao sam im e-mail malo pre... pa cu sutra dobiti odgovor valjda.
Koliki je bendwith kod tebe?? I od po koliko MB su moduli?? Nisam znao da ih ima i u singl i doubleside varijanti....

Prvo, ako ti je bitan overklok, zaobiđi PQI.
Nije mi poznato da postoji bilo kakva razlika u performansama između SS i DS modula.
32B se verovatno odnosi na tip/veličinu čipova na modulu - nebitno.
Bandwith ne bih znao da ti kažem, davno je to bilo. U svakom slučaju nije ništa naročito.
Moji moduli su 256MB.
Kad smo već kod performansi, ako me sećanje dobro služi ni taj Dual Channel nije donosio neko veliko ubrzanje (~5%) ali je odlično marketinški ispraćen.

Hmmmm, bas sam imao priliku da kupim PQI, polovo staru 3 god, koja, kako kaze lik koji ih prodaje, idu na 242 bez problema sto je limit ploce, a misli da moze i vise da ploca nema limit... sto opet znaci da nisu, bar taj par, los za OC

Možda ti je i najbolje da napraviš takav dil: pogodiš se sa vlasnikom za 24h probe - ako se klokuje kupiš, ako ne - vratiš.

Da, to sam i hteo da uradim, prodavao ih je po 25e sto je meni bilo ok, ali onda sam video da u eurolinku kostaji 28e nove+garancija. Sta sad ciniti....:wall:
Kada bi mi ovi u eurolinku dali da ih isprobam bilo bi extra....

Pa garancija je vrlo bitna...,)

Poslednja izmena:
ma da, ako je 3e razlika (25e i 28e) obavezno uzmi te sa garancijom
:type:

Ma da jedino je to sto su ove polovne proverene da rade 250Mhz koliko meni treba, a ove primerke koje mogu da uznem u eurolinku pitanje je da li mogu toliko da se OC plus sto trebaju da mi rade i u DC

...a moze li 4 x 512 MB DDR400 da radi u Dual Channel modu???
Naravno rec je o modulima istog proizvodjaca PQI

Ili cu morati da prodam ove moje pa kupujem 2 x 1 GB... znam da je ovo bolje ali ce me postedeti dosta maltretiranja pa zato pitam?

Može ali u 2T režimu ako ti je procesor E3 revizija.
Ako je E6 onda bi trebalo da može i 1T...

Kako da saznam taj detalj... jel ima na kutiji koja je revizijia ili moram skidam kuler i slicno???

Poslednja izmena:
...a mogu li da ostavim tih 2 x 512 MB i da u preostale slotove dodam jos 2 x 1 GB... ???

Oce radi i tada Dual Channel... ???

Poslednja izmena:
Thanx... sacu downujem pa pogledam i javim...

Pise revision DH-E6 tako da sam sada veri laki boj... hehe

Thanx tu ol

Nazad
Vrh Dno