kovacm
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.01.2005
- Poena
- 870
BTW sta ce ti 2,5 sa tri prikljucka ,mislis jedan u plocu i dva za hdd ili mozda tri za hdd?
ja sam kupio povoljno nekoliko kablova za 2,5" na ebay koji su dosta duzi od onog originalnog u A1200. konektore sam nabavio preko druga iz Ceske, verovatno mogu da se nadju relativno lako.
mozes i ti tako nesto pa da jednostavno 'iskrimpujes' konektor.
samo, ako je za a600/1200 nije preporucljivo stavljati duze kablove i/ili vise od 1 IDE uredjaja (sem ako imas "buffered IDE")
u stvari, ja imam problem sa 40pin adapterom (imam nekoliko zenskih a trebaju mi muski), ne 44.
@Bokasa
pa ne znam. ne bi trebalo da se pokvari odmah. mnogi su koristili godinama dva uredjaja bez problema.
cuo sam da je nekako CPU direktno vezan sa tim IDE slotom pa zbog tog treba biti oprezan.
naravno ne zaboravi da pazis na ona dodatna 4 pina za napajanje (da ne obrnes kabl), tako se najlakse nesto unishti.
pa moguce, verovatno je u pitanju 'zavera' ovih sto prodaju te razne IDE 'dodatke'. Mislim da sam prvi put cuo za to davno u jednom Amiga casopisu, ne secam se kom, mogu da potrazim.
nasao sam jedan od sajtova sto upozoravaju: link
Zabluda!!
Kod amige 600 i 1200 ide kontroler nije direktno vezan za motorolu iako sam mikroprocesor ima dosta veze s njegovim radom.Doticni IDE kontroler je deo jednog od amiginih custom cipova.Licno sam godinama koristio 3,5"" hard i cd rezac na A1200 a cak jedan kraci period (oko 6 meseci) i 2 harda i cdrezac pomocu nekog prostog ide dublera gde se neki vodovi sa kabla premoscuju uz pomocu dve diode.Jedino sto nesmete da napajanje vucete sa poslednja 4 pina na ide interfejsu posto je verovatno predvidjen za samo jedan hdd od 2,5". Znam ljude koji su cak 3,5 ide kabal lemili direktno na pinove ide prikljucka amige 600.Bitno je da su prvih 40 pinova ide logika a poslednja 4 napajanje za 2,5 diskove.
Ajd bas baci link ka semi nisam uspeo da izguglam a po mojim diskovima je trenutno haos.Davno kada sam gledao semu 1200 koliko se secam na blok dijagramu jeste data bus prikazan kao da ide direktno ali mislim da je u elektronskom smislu isao preko (valjda )gayle cipa . Mada matori se ne pamti se sve u glavnoj memoriji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari