Šta je novo?

2.5 HDD Los sektor

NenadPaja

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poena
159
Na mom laptopu kad pusim hdd sentinel izbaci da imam 1 los sektor.Pustio sam preko HBCD i program HDAT2 skenirao je komplet i nije naso nijedan los sektor.
Da li da skeniram sa neki drugi program HDD Regenerator ili sta ?

Okači printscreen Sentinel-a, ali verovatno ti je taj bad sector "sklonjen" i zamenjen sa ispravnim, tj sam je odradio recovery. Super što HDAT2 nije našao više bad sector-a, koristi to tako i samo prati stanje ukoliko krene da se značajno pogoršava da znaš da na vreme kopiraš podatke.

Trenutno nemam vreme da postavim sliku a naravno da cu pratiti health harda,hvala na odgovoru theemp.

Ako hoces da budes 100% siguran, savetujem alat Victoria iz Hirens Boot-a, obavezno pokreni sa CD-a (imas ga u Mini Windowsu, laksi je za rad nego u DOS verziji sa istog CD-a) jer moze da ti prijavi spore sektore dok sistem radi. Do 100ms mozes da zanemaris, 200ms kazi da je ok ali je to vec hard koji nece dugo. Sledeca stavka je 600ms sto je vec prespor odziv za jedan hard disk i savetujem pomeranje podataka sa njega i da odradis Low Level format, mozes i sa WD alatom iz Mini Windowsa a ako nece, moras da koristis alat bas za marku tvog hard diska. Nakon toga opet Victoria i ako imas srece bice bolje, ako ne, *** probao si. Nekad pomaze i dva Low Level formata, ali zaista retko.

Imam jedno pitanje,kad odradim low level format hoce li se obrisati sve sa harda ? Da znam da li da bekapujem...Ja imam isto problem sa hardom ali kod mene vise od godinu ipo stoji u sentinelu 91% pa reko da probam da ga vratim na 100% ako moze ?

Da li da odradim isto kao sto si vec predlozio @djalf ?

Citiram sebe:
"savetujem pomeranje podataka sa njega"

Znaci svako igranje sa hardom znaci prvo BACKUP pa onda testiranje.

@zveketeee
Naravno da mozes, ja ovom metodom uspesno oporavljam hard diskove (naravno ne svaki) i cak i one koji imaju Bad sektore nakon Low Level formata ih nema vise. To je do hard diska, uslovi u kojima radi, los napon, nestanci struje itd.

Iz mog nekog iskustva WD je najspremniij da posle neke intervencije (Low level format, full disk test sa WD alatom) da promeni health u sentinelu. :)

Ako hoces da budes 100% siguran, savetujem alat Victoria iz Hirens Boot-a, obavezno pokreni sa CD-a (imas ga u Mini Windowsu, laksi je za rad nego u DOS verziji sa istog CD-a) jer moze da ti prijavi spore sektore dok sistem radi. Do 100ms mozes da zanemaris, 200ms kazi da je ok ali je to vec hard koji nece dugo. Sledeca stavka je 600ms sto je vec prespor odziv za jedan hard disk i savetujem pomeranje podataka sa njega i da odradis Low Level format, mozes i sa WD alatom iz Mini Windowsa a ako nece, moras da koristis alat bas za marku tvog hard diska. Nakon toga opet Victoria i ako imas srece bice bolje, ako ne, *** probao si. Nekad pomaze i dva Low Level formata, ali zaista retko.

Hvala na savet probacu.

Nazad
Vrh Dno