Šta je novo?

2.1 sistem,napraviti sam, da li je moguce

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Ovako. Ovih dana sam u Banja Luci i na lokalnoj pijaci Nedeljom, zapazio sam vufere, manje i vece neke cak i logitech po cijeni od 10 evra bez satelita. Ja imam dvije zvucne kutije sa golim kablovima, tj ima li su neke stare prikljucke, sada to nemaju. Mene interesuje, koliko je izvodljivo da od nekog vufera manjeg za 2.1 sistem ili veceg za 5.1 sistem skrpim 2.1 sistem sa mojim zvucnim kutijama i da postignem bar stereo zvuk. Da li 3.5 bananice mogu nalemiti na postojece zice od zvucnih kutija ili je neophodno otvoriti kutiju i nalemiti kablove koji bi mogli da ispostuju stereo zvuk.

Mozes te satelite u zavisnosti od vrste prikljucaka povezati na woofer. Ili ce to biti gola zica pa sa sistemom stipaljki na wooferu da se poveze ili preko RCA cinceva. 3,5mm bananice ti ne trebaju za direktno povezivanje u woofer. Mozda ces morati eventualno da lemis cinceve na zicama tih satelita, ako woofer ima zvucnicke izlaze u tom obliku. Radice 2.1 i imaces stereo zvuk, samo ce preklapanje frekvencija izmedju satelita i woofera biti razlicito u zavisnosti od toga koji woofer uzmes. Ali u principu, radice takva kombinacija, pod uslovom da woofer ima u sebi pojacalo i izlaze za bar 2 satelita.

Nazad
Vrh Dno