Šta je novo?

2.1 sistem do 1000e

Pa kad nemas pojma, i ne znas kako digitalni signal funkcionise :)
Ti si garant jedan od onih koji ne veruju ni da ce se primetiti razlika u zvuku izmedju strujnog kabla pojacala od 50din i onog od 150 eura metar???

Ajde bez offtopicovanja previse... Sta je bilo na kraju? Jesi uspeo da uzmes Cerwin Vege preko granice i kako zvuce?

Nisam jos, razmisljam da prvo skupim i lovu za pojacalo pa onda, umesto da ih gledam bespomocno a ne mogu da ih slusam :)

Jel moze onda predlog za neko pojacalo dovoljno jako za njih a koje moze ovde da se kupi? posto ta Vegina nemaju nigde cak ni na tom bugarskom sajtu :S:

Kupiš CV kutije, a onda uparuješ sa pojačalom.
Što se tiče jačine imaš i ovde dovoljno jaka za te Vega kutije, ali po meni, mnogo bitnije je da se tebi svidi kako radi sinergija kutije+pojačalo, nemoj da gledaš samo sirovu snagu, teško ćeš da spališ te kutije, osim ako nemaš diskoteku u kući i čepiš non-stop na max.

Veci je rizik da se spali pojacalo... Ili jos gore, da uleti u klip pa sa sobom i kutije odvede u propast!

Nisam jos, razmisljam da prvo skupim i lovu za pojacalo pa onda, umesto da ih gledam bespomocno a ne mogu da ih slusam :)

Jel moze onda predlog za neko pojacalo dovoljno jako za njih a koje moze ovde da se kupi? posto ta Vegina nemaju nigde cak ni na tom bugarskom sajtu :S:

Ako si iz BG-a mozes slobodno da dodjes do mene da poslusas malo Vege sa jednom 15icom i Denon pojacalom koje na papiru ima 70W (8ohm) po kanalu. Video bi i sam da ti druga 15ica uopste nije potrebna kao ni neko preterano pojacalo. Poneses muziku koju hoces, a mozemo i da skinemo u flac-u, nije problem. Inace treba da uzmes u ozbir i to da su one 215 kutije ogromne, to u auto apsolutno ne moze da ti stane osim ako nemas neki karavan, a i u tom slucaju nisam siguran da u kutijama obe mogu da udju unutra, vec bi mozda morale da se izvade.

Poslednja izmena:
sta uradi na kraju? Si uzeo zvucnike?
Da ih ima u Srbiji pa da razmisljam o kupovini, nesto mi se ne mili odlazak u Bugarsku...
i svidjaju mi se njihova pojacala, izgledaju bolesno sirovo. Kako im se krecu cene pojacala, i da li sada ima toga kod nas negde?

idalje istrazujem bez obzira sto je tema zamrla.

Sta mislite od monitor audio zvucnicima? vidim ima ih za oko 500e par podnostojecih, i hvale ih a svidja mi se dizajn i jacina.
Takodje, sta mislite o yamaha 777 zvucnicima?

aj pisite :D
cini mi se da 4audio ima veci izbor i svidja mi se sta vidim na sajtu..

Uporedjivati Monitor Audio i Cerwin Vega sto se snage tice je besmisleno, MA se ne bi ni cuo pored CW kutija, ako ni zbog cega drugog, onda zbog osetljivosti... Sto se kvaliteta zvuka tice, rekao bih da je obrnuta situacija.

A ako ubacimo u pricu i JBL ? Sta ces onda vampire ? ;)

nisam ih uporedjivao ca CW, jer sam shvatio da nemam ovde da ih cujem niti kupim a i prejaki su mi.

Monitor audio dakle ima bolji kvalitet i veci raspon? treba mi nesto cisto i da dobro zvuci, da li je MA za preporuku?
koje pojacalo za njih?

:) a i za jbl vazi pitanje :D

Koju muziku najvise slusas ?

jazz, deep house, soul, soulful house i slicne varijacije na temu. Uglavnom nesto izmedju toga...

Onda idi na CW

A ako ubacimo u pricu i JBL ? Sta ces onda vampire ? ;)

JBL je i kvalitet i snaga, sve u jednom ;)

nisam ih uporedjivao ca CW, jer sam shvatio da nemam ovde da ih cujem niti kupim a i prejaki su mi.

Monitor audio dakle ima bolji kvalitet i veci raspon? treba mi nesto cisto i da dobro zvuci, da li je MA za preporuku?
koje pojacalo za njih?

:) a i za jbl vazi pitanje :D

Ne mora da ide na CW, ne slusa crnacki rep.. MA je odlican, samo probaj da zaobidjes Bronze seriju, kreni od Silver, pa makar i od bookshelf varijante. Takodje preporucujem da pogledas Wharfedale Diamond 10 seriju. Ako ti budzet dozvoljava, poslusaj JBL LS seriju, neces se pokajati. U 4audiu imas Monitor Audio, a u BGB Studiu imas Wharfedale i JBL.

Poslednja izmena:
Monitor serija je jos losija od Bronze serije, tako da bi ti preporucio da je izbegnes. U sustini, uzmi svoj omiljeni cd, pa pravac 4audio, poslusaj sta ti se svidja. Ali ja bih ti toplo preporucio Wharfedale Diamond 10.5 ako bas oces podnostojece u taj budzet, ili Monitor Audio Silver RX2 bookshelf model, koji ima zadovoljavajuci bas za sobe do 20-25 kvadrata, o srednjim i visokim mislim da i ne treba da pricam.

Poslednja izmena:
Vrh Dno