Šta je novo?

19` Tft Wide! Da Ili Ne ?

THE SERB

Čuven
Učlanjen(a)
08.05.2002
Poena
619
Napokon sam prelomio u sebi da uzmem neku 19-cu tft i premetio sam da su se pojavile Fujitsu Siemens 19` Wide sa 8ms ,kontrastom 500:1 i DVI prikljuckom i garancijom 3 godine :type: ! Zvucim kao reklama!
E sad sve to na papiru izgleda vajno i bajno al` da li je u praksi isto tako!
Meni moj racunar prvenstveno sluzi za igranje,gledanje filmova i tv-a,surf.
E sad kako ce se taj monitor ponasati u igrama i gledanju tv programa!
Da li postoji neka varijanta kao na 16:9 televizorima da kada se gleda tv program moze da se prebaci na 4:3 a za igre ajde de navikao bih se,a i vidim da sad sve novije igre imaju varijantu 16:9!

Ajde da cujem vase misljenje! A evo i nekih karakteristika vezanih za monitor!

19 inch
Rezolucija 1440x900
Veličina tačke 0,285 mm
Osvetljenje 300 cd/kvm
Kontrast 500 : 1
Vreme odziva 8 ms
TCO Standard TCO 99
Osvežavanje 60 Hz 56-75Hz
Ugao gledanja - horizontalno 150 °
Ugao gledanja - vertikalno 130 °
Line in
P.M.P.O. Snaga 40
RMS Snaga 2 2 x 1 W
Analogni VGA
DVI

Poslednja izmena:
u standarnim driverima za nvidia kartice nema te opcije. nvidia za razliku od ATIja (mada nisam koristio ATI kartice u poslednjih par meseci) ima opciju za rucno zadavanje parametara video signala ali ne verujem da se ni pomocu toga ne moze naterati monitor da ne razvlaci sliku.
neko je vec rekao da monitor sam odradi posao skaliranje slike tako da najverovatnije tu nema pomoci (mozda update firmware-a monitora :d )

nisam mislio na standardne opcije, vec na neke od onih skrivenih koje se dobijaju budzenim drajverima... ko sto rekoh ovo pogadjam, jer nisam probao dok sam imao nv, a sa atijem sam skoro siguran da ne moze... meni licno dosad nije ni trebalo...

danijel00 je napisao(la):
... meni licno dosad nije ni trebalo...
Verovatno ne igras mnogo igre bas pa zato,meni bi ponajveci problem predstavljalo mnostvo avantura i ostalih malo starijih igrica koje ne podrzavaju wide,a kljucna igra je warcraft3,fps-ovi i strategije uglavnom svi imaju podrsku za wide a i sa mojom slabijom grafikom je vec teze isterati igrice u toj rezoluciji s druge strane ako bi uzeo neki samsung 940b npr. dobio bi losije boje i prejako osvetljenje pozadinsko zbog koga jednostavno nije prijatan rad na monitoru a i 5:4 odnos strana izgleda bezveze malo...

vrlo malo se igram
ono sto igram je uglavnom podrzavalo wide
ili je cak bolje izgledalo skalirano na 16:10 nego na 5:4
ja pokusavam da objasnim da je nama taj siroki horizontalni pogled prirodan, a ne neka kocka, ali uvek ima protivnika |>

A da li je neko imao prilike da proba Fujitsu Siemens C19-1W? Kakav je model u poredjenju sa w19-1 modelom,u cemu su razlike,na internetu nema skoro nista vezano za njega,jel to novi model?

simpson H je napisao(la):
C19-1W nema DVI!
Jel iz iskustva pricas? Bitno mi je...

Video sam sad jedna firma kaze u cenovniku ovako: FSC Scaleoview W19-1 ... karakteristike... black/silver

Onda oni ne znaju da ustvari imaju dva razlicita monitora u ponudi po istoj ceni?

topuz je napisao(la):
Jel iz iskustva pricas? Bitno mi je...

Video sam sad jedna firma kaze u cenovniku ovako: FSC Scaleoview W19-1 ... karakteristike... black/silver

Onda oni ne znaju da ustvari imaju dva razlicita monitora u ponudi po istoj ceni?
Nerazumem ovaj post :trust: ,pa w19-1 jeste black/silver a c19-1w je black/black?

Nismo se razumeli ;)

Nisam znao da W19-1 postoji i u black verziji, mislio sam da postoji samo srebrni.
Ovaj C19-1W je neki fantomski model, nema ga nigde na zvanicnom sajtu...

Koja je to konfuzija, dva 19-1 wide modela iste boje i dizajna, a nisu isti...

topuz je napisao(la):
Nismo se razumeli ;)

Nisam znao da W19-1 postoji i u black verziji, mislio sam da postoji samo srebrni.
Ovaj C19-1W je neki fantomski model, nema ga nigde na zvanicnom sajtu...

Koja je to konfuzija, dva 19-1 wide modela iste boje i dizajna, a nisu isti...

Ja sam video W19-1 u black verziji, bio sam prilicno ubedjen da je to jedina verzija u kojoj postoji :d koja konfuzija

Gde ste konkretno videli/procitali oznaku C19-1W ??

Sad sam se cuo sa covekom (verujem mu 100%) koji u radnji ima i jedan i drugi monitor. W19-1 i C19-1W izgledaju potpuno isto, s tim sto se C19-1W proizvodi iskljucivo u crnoj boji, i nema DVI. Kako kaze, vrlo lako moze da se desi da W19-1 nestane sa trzista i da ga u potpunsti zameni C19-1W.

Ljudi moji,

Kada citate cenovnike firmi, pa gledate opis neke komponente, pa kada pise "silver/black, obicno se misli na kombinaciju boja.
Istina, ja nisam video ni jedan jedini monitor da bude ceo silver :D .
FS W19-1 je silver/black :d monitor sa DVI!
FS C19W-1 je black monitor bez DVI a istog dizajna kao W19-1. Kakav je, ne mogu jos da tvrdim ali W19-1, ako nadjete negde ima sve moje preporuke.

Pa ja na gore navedenom sajtu i u sobi hot hardware .

topuz je napisao(la):
Sad sam se cuo sa covekom (verujem mu 100%) koji u radnji ima i jedan i drugi monitor. W19-1 i C19-1W izgledaju potpuno isto, s tim sto se C19-1W proizvodi iskljucivo u crnoj boji, i nema DVI. Kako kaze, vrlo lako moze da se desi da W19-1 nestane sa trzista i da ga u potpunsti zameni C19-1W.

Pa to je onda bezveze, glupo je odustati od DVI radi par evra (mislim na tu cifru to dodje sitnica).
Video sam da se nudi u HH sobi ali sam samo preleteo pogledom i nisam ni uocio ono C, jos sam se bio obradovao sto mu je pala cena :wall:

a kakav vam je utisak sto se tice kontrasta i boja kod ovog wide monitora?
DA li vas bole oce posle koriscenja aplikacija u windows-u? DA li je osvetljenje previse jako?

Da li je ovaj wide bolji od recimo nekog LG npr 1917 monitora?

da li se stvarno primecuje ta razlika DVi od analognog ulaza u recimo prikazu boja, kontrastu...

Poslednja izmena od urednika:
extra kontrast i ok boje; slabiji ugao od samsungovih PVx panela mada je meni slika generalno lepsa/prijatnija.
ako stavish neki raster tipa crno-bela-crno-bela tacka videxes sve mane analognog ulaza ali u svakodnevnom radu razlika nije tako drasticna.

Boki Roki je napisao(la):
raster? tipa vektorska grafika ili?
A razlika DVI u odnosu na analogni kada gledas filmove?

raster tipa:
BCBCBCBCBCBC...
CBCBCBCBCBCB...
...

C - je pixel crne boje
B - je pixel bele boje

u tom slucaju se vidi mana Analognog signala. Dok gledas filmove neces primetiti razliku izmedju analognog i DVI signala.

@Canonada mogu tri osobe opusteno da gledaju film i svi ce jednoko dobro videti boje.

Vrh Dno