Šta je novo?

185.85 WHQL

draske73

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2007
Poena
349
Izašli 185.85 WHQL

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

* Adds support for the new GeForce GTX 275 GPU.
* Adds support for Ambient Occlusion – the newest NVIDIA Control Panel feature to offer enhanced 3D gaming realism exclusively to GeForce GPUs.
* Adds support for CUDA 2.2 for improved performance in GPU Computing applications. See CUDA for more details.
* Expands GPU hardware acceleration for the NVIDIA Video Encoding library to GPUs with less than 32 cores. Applications using this library include CyberLink PowerDirector 7, Nero Move it 1.5, Loilo SuperLoiloScope MARS, and CyberLink MediaShow Espresso.
* Accelerates performance in several 3D applications. The following are examples of improvements measured with Release 185 drivers vs. Release 182 drivers (results will vary depending on your GPU, system configuration, and game settings):
o Up to 25% performance increase in The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
o Up to 22% performance increase in Crysis: Warhead with antialiasing enabled
o Up to 11% performance increase in Fallout 3 with antialiasing enabled
o Up to 14% performance increase in Far Cry 2
o Up to 30% performance increase in Half-Life 2 engine games with 3-way and 4-way SLI
o Up to 45% performance increase in Mirror’s Edge with antialiasing enabled

* Automatically installs the new PhysX System Software version 9.09.0408.
* Supports GeForce Plus Power Pack #3. Download these FREE PhysX and CUDA applications now!
* Numerous bug fixes. Refer to the release documentation notes.
* Users without US English operating systems can select their language and download the International driver here.

Poslednja izmena:
Riva Tuner ne radi (u potpunosti) sa ovim drajverom, moze da se regulise brzina ventilatora i prate temperature, ali nema overkloka...do nove verzije RT-a (tek u junu).

Jesi li probao sa eVGA Precision ? Mada on je valjda i baziran na Rivi ..
*edit* Probaj(te) da i resetujete komp. ako niste nakon instalacije driver-a. Vidim da nekima ipak radi Riva sa ovim driver-ima.

Poslednja izmena:
Nisam probao, bas zbog toga...autor je isti😀 Mozda eVGA malo ubrza stvari...😛

Radi EVGA precision tool 🙂. riva nece, al ovaj hoce, tacnije verzija 1.7.1
btw. odlicni drajveri, u sustini kao i 185.xx beta, samo bi trebalo da su jos stabilniji 🙂. u warheadu je evidentan napredak kad se ukljuci AA. pisao sam vec u temi za 4890 1ghz 🙂. minimum 15% kod mene u odnosu na 182.50.

Poslednja izmena:
Nece ni posle restarta.Nema OC dela uopste i prijavi nepoznat drajver...Ali ako radi eVGA tool, onda idemo na njega...
Pretpostavljam da su tu takodje ista podesavanja i za ventilator, kao u Rivi?Cisto da mogu da je uninstaliram.

Ja nisam nesto petljao posebno... ne mogu da provalim kako da podesim te profile za vent. znaci ostalo je sve slicno, imas slajdere i povecas klok, a za vent ne znam kako da podesim da imam vise profila pa da ih palim, nego pojacam rucno svaki put kad hocu da igram 🙂

Aha, nema veze, ja ni ne koristim te profile- zanima me da li ima ono za fixiranje brzine, tipa stavim na 45% i dovidjenja 🙂

da, to ima naravno 🙂. ma provalices sve, jednostavno je i prakticno. odcekiras auto, i manuelno pojacas koliko zelis 🙂

E super ondak.Instaliram... hvala 🙂

Ima moze, tako i ja radim 🙂 pa nista koristite Precision dok ne iznadje nova Riva. A inace za clock i fan, Precision je super tool, lakse i brze od Rive a moze i u startup. I da, meri i FPS/Temp. ingame 🙂

Preteknut...

Nema na cemu, enjoy 😛.
OCz, ja sam restartovao komp nakon instalacije, ali nista. cak i ne prepoznaje ove drajvere uopste. barem je kod mene tako.

Onda ***, mada ovi neki na Guru3d vicu da im radi..ko ga zna. Nije ni bitno, za ove osnovne stvari eVGA je super.

Poslednja izmena:
nex999 Nema na cemu, enjoy 😛.
OCz, ja sam restartovao komp nakon instalacije, ali nista. cak i ne prepoznaje ove drajvere uopste. barem je kod mene tako. Odnosi se za RT 🙂

Poslednja izmena:
Mesecima koristim i predlazhem svima ako ne rade volt mod karte sto se OC-a tiche, da koriste eVGA precision.. sad vidim da me niko nije slushao :d

Pa ok, isti K kao riva, malko lepse pakovanje...isti sistem rada, kreator softvera takodje.Nije sad da je neka epohalna promena/napredak u odnosu na RT.Pogotovo za one koji godinama koriste isti i navikli su...

A RT ima i neke korisne opcije kod D3D/OGL-a.Pogotovo kod ovog drugog, kad se naleti na neku matoru igru na OGL-u i zatreba "compatibility" opcija🙂

Poslednja izmena:
Pa interfejs je toliko lepshi i user friendly-ji da ne mogu da se porede. Al dobro..sto ti kazhesh ko je navikao na jedno tezhe mu pada drugo i ako je lakshe za rad :d

Radi bre Riva ljudi meni sve radi kako je i do sad sa drugim drajverima radilo :banana:

Mesecima koristim i predlazhem svima ako ne rade volt mod karte sto se OC-a tiche, da koriste eVGA precision.. sad vidim da me niko nije slushao :d

Za mene je EVGA Precision od tih oc programa the best , e a sad...svako svog konja za trku ima 🙂

Radi EVGA precision tool 🙂. riva nece, al ovaj hoce, tacnije verzija 1.7.1
btw. odlicni drajveri, u sustini kao i 185.xx beta, samo bi trebalo da su jos stabilniji 🙂. u warheadu je evidentan napredak kad se ukljuci AA. pisao sam vec u temi za 4890 1ghz 🙂. minimum 15% kod mene u odnosu na 182.50.

Da potvrdim 🙂

I dalje nije resen problem downclocka ni u ovoj verziji za GTX 260 / 280 u Visti 64 bita... Kada pustite neki video clock vrisne na max i polako pocinje da se greje graficku pa i ventilator pocinje da se polako ubrzava... a samim tim pocinje da se cuje ventilator...

Nevidjena glupost... koristim TV karticu i clock mi je sve vreme na maximumu dok gledam TV 🙁

Da li mogu ovi drajveri na 9600gso, kako ce raditi?:wave:

Postoji resenje za klokovanje grafičke u Rivi, s obzirom da nova izlazi tek juna.

U Rivi 2.24

Otvoriti <Power User> tab -> Ići na <Open database> taster -> Naći RivaTuner.rtd fajl -> Raširiti <System> -> <Hexadecimal display> taster treba da bude ne-pritisnut (inače će 18585 biti tretirano kao hexadecimalna vrednost umesto decimalne) -> Dvoklik <ForceDriverVersion> uneti 18585

Poslednja izmena:
I dalje nije resen problem downclocka ni u ovoj verziji za GTX 260 / 280 u Visti 64 bita... Kada pustite neki video clock vrisne na max i polako pocinje da se greje graficku
Lako je tebi, ti imaš samo jedan monitor pa ti se to desi samo kad pustiš video ili dok gledaš TV, a nama koji imamo dva monitora je stalno na max frekvencijama, bez obzira da li gledamo ili ne gledamo neki video ili TV. Meni je ovih dana GPU u idle (dakle tokom cijelog dana) na 60-61 stepena. Igre u zadnje vrijeme nisam igrao pa ne znam kako bi bilo u tom slučaju, ali bilo bi puno. U februaru mi je grafička u idle bila oko 53-55 stepena a u igrama do 85.

nVidia izgleda ne zna da riješi taj problem jer se on vuče već odavno.

Ja nisam nesto petljao posebno... ne mogu da provalim kako da podesim te profile za vent. znaci ostalo je sve slicno, imas slajdere i povecas klok, a za vent ne znam kako da podesim da imam vise profila pa da ih palim, nego pojacam rucno svaki put kad hocu da igram 🙂

I meni to nije jasno, kako da namestim da mi najmanji broj obrtaja kad je kartica idle bude 30 umesto 40%, a da se kad se zagreje povecava i broj obrtaja. Kada je na manual slideri se zajedno pomeraju pa mi to ne znaci nista.
Ima li nacina da se to podesi ili se mora manuelno gurati slajder pre svakog igranja?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno